Zadní větrák se netočí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

NiZe269
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Zadní větrák se netočí

Příspěvekod NiZe269 » 29 zář 2016 15:16

Zdravim potřebuju menší pomoc dneska jsem zjistil že u mé case Fractal DEFINE R4 Black Pearl se v zadní části netočí větráček jelikož tato case má regulaci větráku myslim na volty 12v 7v a 5v tak vždy musím dát na 5v pak znova na 12v a takhle asi třikrát než se roztočí vůbec nevím čim by to mohlo být

Dodatečně přidáno po 1 minutě 46 vteřinách:
musím upozornit že se vždy děje po každém zapnutí pc jinak když to udělám tak po celý den co je počítač zapnutý tak se toto neděje jedině potom až ho zase vypnu a zapnu

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zadní větrák se netočí

Příspěvekod Uziv00 » 29 zář 2016 19:42

Pokud skutečně není regulován, pak s ním zkus prstem otočit. Měl by jít naprosto lehce a měl by mít i doběh. Pokud ne, pak bude zadřené ložisko a to předpokládá výměnu celého ventilátoru.

NiZe269
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod NiZe269 » 01 říj 2016 11:52

tak teprve ted jsem se k tomu dostal lehce jde otočit a doběh má taky takže zadřenej není ted jsem si všimnul že se mi netočí ani Grafika ale to je GTX 970 a ty se spošutěj až od určité teploty aspoň teda myslím :D ale ten větrák by na tom mohl bejt stejně že se roztáčí až od určité teploty akorát jsem si toho nikdy nevšimnul pač jinak nevím čim by to mohlo být

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 01 říj 2016 11:54

VEntilátor zkus napojit přímo do desky - ne do regulátoru od front panelu, co to udělá. Jinak by se měl točit ihned i na 5V bez rozdílu teplot.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

NiZe269
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod NiZe269 » 01 říj 2016 12:00

Zadní větráček je normálně Fractal Design takže asi ten který přichází v balení s case ale nevím možná se pletu v té době jsem byl línej a nechal jsem si PC sestavit u CZC takže nevim co tam udělali a kabeláž mám za Case protáhnuté přes díry na vodní chlazení takže bych musel přepojit celej komp :/

Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
větráček jsem snižil z 12v na 5v a znovu zpátky na 12 a už se zase roztočil nemůže být vadní?

Zpět na “Problémy s hardwarem”