Nefunguje XMP profil

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3523
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 15 úno 2017 20:18

Ak si v tom XMP režime ,klikneš na položku , Memory frequency(MHz) 3200MHz, nedá sa to rozkliknúť s ponukou frekvencií , aby si to skúsil na nižšej frekvencií.Skúsil si otestovať Ram cez boot a Memtest86 ?



Reklama
ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 15 úno 2017 20:25

Musím to tam napsat ručně. Nefunguje to, spadne to jako vždycky. Memtest jsem zkoušel. Jinak když dám každou RAM samostatně, tak jde zapnout XMP bez problémů, zkoušel jsem utilitku Diagnostika paměti Windows a obě zvlášť se zapnutým XMP neukázaly chybu. Dohromady prostě nejdou ..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3523
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 15 úno 2017 20:39

Máš nové Ram , ak si ich kúpil cez net a sú v tej 14 dňovej lehote, kedy môžeš tovar vrátiť , tak by som to urobil.Neviem ,ako to má Corsair , používam Kingston ale ,ak si ich kúpil ,ako dual skús sa na nich pozrieť cez CPU-Z a položka SPD.mali by mať rovnaké parametre dole v Timings table, Max Bandwidth...KIngston má skoro rovnaký aj Seriál Number.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 15 úno 2017 22:33

Vrátím jim to i s deskou ať to prozkouší .. Uvidím no, PC je kompletně nový, skládaný v pátek. Jinak díky za pomoc, snad reklamace pomůže.

ave021
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod ave021 » 04 bře 2017 14:38

Nakonec se přišlo na to, že chybí podložky pod šrouby u konstrukce, která drží chladič CPU ... Podle servisního technika se tam vytvořil zkrat z důvodu toho, že byl "procesor příliš přimáčknuty chladičem", to mi říkal po telefonu, jinak oficiálně uvedl, že CPU chladič je nekompatibilní pro patici 1151, jedná se o chladič SCYTHE Ninja 4. Každopádně jsem tam ty podložky dal a bez problému teď jedu na 3200 mhz s XMP profilem. V životě by mě tohle nenapadlo... Snad to někomu pomůže, kdyby měl někdo podobný problém.

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3523
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje XMP profil

Příspěvekod RIKI22 » 04 bře 2017 15:05

Možno chybu spravil ten , kto ten chladič osadil na dosku.Pretože stačí pozrieť manuál :
Obrázek


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak smazat profil?
    od lou17 » 07 led 2018 16:58 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    3
    695
    od lou17
    21 led 2018 15:37
  • Nelze načíst profil uživatele na PC
    od Stefan8888 » 01 bře 2018 17:28 » v Vše ostatní (sw)
    2
    672
    od Stefan8888
    01 bře 2018 18:01
  • Nefunguje to
    od LimKim » 06 dub 2018 22:00 » v Vše ostatní (sw)
    14
    928
    od drobino
    08 dub 2018 09:20
  • Nefunguje 2. monitor
    od Fantousek » 25 čer 2018 16:52 » v Problémy s hardwarem
    3
    240
    od zeus
    25 čer 2018 20:05
  • FB nefunguje
    od Ornádo » 03 srp 2018 18:23 » v Vše ostatní (sw)
    7
    399
    od petr22
    03 srp 2018 22:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti