RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 10:42

To je funkce chipsetu.

V nastaveni pameti to byt nemuze.



Reklama
Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 10:53


petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 10:58

Musi to byt v nastaveni NorthBridge nebo chipsetu.

Proc mas prepnuty SATA radic do rezimu emulace IDE ?

Takhle si pomerne znacne zpomalujes vsechny disky.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:03

už jsem posílal všechny screeny, nic dalšího tam nemám

https://ctrlv.cz/epBo

Sata řadič se tak asi nastavil automaticky, když se aktualizoval ten bios

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 11:07

Nemohl se nastavit automaticky, protoze kdyby se to zmenilo, nespustis Windows.

Musis to tak mit od instalace Windows.

Neni to v prvni urovni, muze to byt ve druhe, treti, klidne i ctvrte.

Obvykle se to jemnue Advanced Chipset Configuration a tam to je.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 úno 2018 11:11, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:09

aha no tak to tedy nevím... disky jsem neřešil, vždy fungovaly normálně

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod petr22 » 03 úno 2018 11:11

Normalne, ale pomaleji nez by mely.

Kdyz udelas tuhle zmenu ve Windows tak to muzes prehodit na AHCI:
http://tweaks.com/windows/44119/improve ... e-to-ahci/

Jinak bude modra smrt.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:14

Já to nepozoroval, používám jen ten hlavní kde je windows a na dalších jsou málo používané soubory, fotky, filmy atd.
Díky, až vyřeším ty RAMky tak si to pak taky změním :-)

koukám i do manuálu MB a nikde jsem to nenašel tak fakt nevím

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3420
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod RIKI22 » 03 úno 2018 11:43

Ak spustiš cmd , ako Správca a vložíš tam príkaz : bcdedit/deletevalue {default} truncatememory
Zmení sa niečo ?

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 11:54

ne nezmění se nic, napíše to "An error occurred while attempting to delete the specified data element" a "prvek nebyl nalezen"

+ ještě teď koukám že 4GB paměti je rezervováno hardwarem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3420
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod RIKI22 » 03 úno 2018 12:01

Tak skús to napísať , prípadne ešte raz skopíruj : bcdedit /deletevalue {default} truncatememory.Nezmenilo Ti zátvorky?

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: RAM 16GB, ale použitelných jen 7,98??

Příspěvekod miquel11 » 03 úno 2018 12:03

ne nic to nedělá


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • nainstalovano 16gb(použitelných pouze 7.95gb) ?????
    od odvi » 03 bře 2018 14:14 » v Problémy s hardwarem
    14
    671
    od martin.100
    04 bře 2018 11:44
  • K: i7/desku/16GB RAM
    od xbs » 28 kvě 2018 17:26 » v K: Hardware
    17
    2038
    od xbs
    24 srp 2018 11:42
  • nacenění procesoru I5 6500 + 16gb ddr4 ram
    od tesarpaul » 20 led 2018 22:18 » v P: Hardware
    1
    360
    od Marfy
    20 led 2018 22:27
  • herní notebook a nové RAM DDR4 na hry 8GB vs 16GB
    od p3v4x » 28 kvě 2018 09:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    442
    od petr22
    28 kvě 2018 14:37
  • BIOS mi ukazuje 8GB ram, ale na základní desce je osazeno 16GB
    od Janion » 26 čer 2018 21:31 » v Problémy s hardwarem
    12
    621
    od Michael850
    27 čer 2018 17:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 42 hostů