Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2018 17:47

Kdyby to delal BIOS, tak nebude mit v Linuxu 8 GB.

Zadny video adapter ktery by mohl alokovat pamet tam take neni.



Reklama
Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 17:49

Tak jedině ještě asi zkusit tu čistou instalaci WIN, zatím jsem dělal jen obnovení do továrního nastavení

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2018 17:55

Obnova do tovarniho nastaveni nemuze fungovat.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 17:59

Ok tak jdu pohledat flashku s Win a udělám čistou instalaci a budu doufat že to pomůže

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2018 18:01

Vytvor tu flashku znova z webu MS, budes instalovat aktualni build Windows.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 18:06

Dobrá... dám pak vědět jak to dopadlo

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod Turion » 06 úno 2018 18:19

petr22 píše:Kdyby to delal BIOS, tak nebude mit v Linuxu 8 GB.

Zadny video adapter ktery by mohl alokovat pamet tam take neni.


Linux si může vykládat alokování video paměti jinak.
Každej počítač má video adaptér, jinak by prd kdo viděl na monitoru. Nevidím důvod, proč by nemohla bejt položka na cachování video ram do ram i na desce bez integrované grafiky.
Byla to jen spekulace, takže si taky rád počkám na přeinstalaci, jak to dopadne.

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 20:18

tak bohužel žádná změna... čistá instalace hotová a pořád stejný údaje

Uživatelský avatar
SALi
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod SALi » 06 úno 2018 20:36

Nainstaluj tam jinej windows, kdyz bys nebyl linej a hledal na netu tak by si zjistil ze nejsi prvni kerej ma takovej problem jelikoz windows nedokazou vic nez 4 gb ram
AMD A8-4500M 1.90 GHz, 4GB ram, AMD Radeon 7640G 7600M HDD 298 HDD Acer laptop

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 20:37

nejsem línej a samozřejmě jsem to už na netu našel, ale vše co tam psali jsem zkoušel a nic nepomohlo

Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
a to že win neumí víc než 4GB ram je blbost, protože než jsem vyměnil grafiku tak jsem tam normálně těch 8GB měl

Uživatelský avatar
SALi
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod SALi » 06 úno 2018 20:40

To ti jen hlasi windows ale nemuze je pouzit
AMD A8-4500M 1.90 GHz, 4GB ram, AMD Radeon 7640G 7600M HDD 298 HDD Acer laptop

Uživatelský avatar
miquel11
Level 3
Level 3
Příspěvky: 569
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Windows pozná RAM, ale využívá jen polovinu

Příspěvekod miquel11 » 06 úno 2018 20:54

Ano teď mi hlásí že můžů použít jen 4GB jak to je na tom screenu, ale předtím jsem používal normálně 8GB bez problému.

Když máš 64bit OS tak umí používat víc než 4GB tak nevím, kde jsi přišel na to, že Win neumí využít víc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows mi hlásí jen polovinu jader procesoru
    od VelkejPracant » 27 lis 2017 16:32 » v Problémy s hardwarem
    0
    219
    od VelkejPracant
    27 lis 2017 16:32
  • Windows se nenačte když dám do PC 4gb ram+
    od marty2359cz » 18 úno 2018 21:40 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    622
    od xbs
    19 úno 2018 13:24
  • 1x16GB RAM + 1x8GB RAM Půjde to dohromady ?
    od jakubsemigi » 30 dub 2018 18:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    577
    od jakubsemigi
    30 dub 2018 20:01
  • Můžu vymazat Windows log soubory a Hlášení chyb windows?
    od JuriusCZ » 20 led 2018 19:56 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    429
    od RIKI22
    20 led 2018 20:05
  • CD Key z windows 8.1 na Windows 10 vs instalace SSD
    od quinter » 19 srp 2018 11:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    19
    881
    od quinter
    19 srp 2018 23:20

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 58 hostů