DisplayPort blbne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1025
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Fox_25 » 07 dub 2018 16:19

To, že má někdo stejný problém neznamená že to není tím podělaným kabelem. Jestli grafika a monitor umí HDMI 1.3, tak zkus kabel pro HDMI 1.3, grafika by na sobě měla mít i DVI, takže je tu možnost vyzkoušet i kabel Dual DVI který fullhd při 144hz podporuje.

Můžou být na vině i ty profily které máš vytvořené, tedy pokud to nejsou ICC profily.

Myšlenkové pochody máš teoreticky správné, ale praxe je taková že musíš i zkoušet, google je fajn ale není všemocný a pokud máš štěstí tak tě akorát navede správným směrem.

PS: Pokud by sis dal tu práci a přečetl manuál k základní desce, dozvěděl by ses co kde a jak se má udělat aby jsi resetoval bios.



Reklama
Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 15 dub 2018 15:29

Tak DVI funguje ako fungovalo aj predtým.

Čo sú ICC profily?
► Zobrazit spoiler

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1025
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Fox_25 » 15 dub 2018 16:16

Try it google, ICC je profil barev.
Řada GPU Maxwell nemá implementaci display port úplně v pořádku a opravovalo se to novějším biosem a postupně v ovladačích. Koukni se zda na tvou grafickou kartu není novější bios. Taky občas pomůže vypnout PC, odpojit monitor a odpojit jej i od elektřiny, mělo by stačit přibližně 10-15 minut.
Ale vzhledem k tomu že máš monitor s fullhd rozlišením, neřešil bych to a nechal bych to propojeno přes DVI které těch 144hz při tomto rozlišení zvládne. Nechápu proč jsi to propojoval přes DP když pro tebe z toho proti DVI neplyne žádná výhoda.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 16 dub 2018 02:30

Ja teraz používam integrovanú grafiku, ale na nej to blbne úplne rovnako.
► Zobrazit spoiler

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1025
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Fox_25 » 16 dub 2018 03:48

Platí víceméně to samé co jsem napsal výše, zkus jiný kabel, nejnovější ovladač, zkus nechat monitor 10 minut odpojený od PC a bez napájení. Jak to nezabere, zkus zaříkávače koní a nebo tam prostě nechej ten DVI kabel.

A málem bych zapomněl, nech si nahrát do monitoru poslední firmware, první verze měly(nejen) s DP potíže.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 22 dub 2018 19:15

Ovládač mám najnovší, ale skúšal som na necelú polhodinu odpojiť ten monitor a hodiť ho na default, no nepomohlo. Asi zostáva len ten firmware, ale nejak som neprišiel na to, ako na to. Na stránkach BenQ som firmware na stiahnutie nenašiel.
► Zobrazit spoiler


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • DisplayPort
    od cobr4in » 23 bře 2018 03:00 » v Vše ostatní (hw)
    15
    815
    od cobr4in
    27 bře 2018 20:57
  • Blbne Facebook
    od Jeryk » 12 bře 2018 09:43 » v Internet a internetové prohlížeče
    6
    779
    od TheSalon112
    12 bře 2018 14:15
  • Blbne kolečko u myši
    od viett » 22 pro 2017 21:08 » v Problémy s hardwarem
    2
    410
    od viett
    23 pro 2017 16:34
  • PC blbne a nevím proč :/
    od senkeymascz » 22 říj 2017 09:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    243
    od Pic
    22 říj 2017 10:56
  • WIN 10 - blbne klávesnice
    od maniak123456 » 04 lis 2017 17:40 » v Problémy s hardwarem
    1
    238
    od AdrianR
    05 lis 2017 09:49

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti