Problémy s chladičem procesoru Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9793
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod Michael850 » 08 dub 2018 20:30

Kdybys koupil Ryzen 1200, tak bys byl výkonem úplně jinde a zároveň by topil tak, že bys ho bez problému uchladil i s tím primitivním Wraith Stealth v balení. Nic lacnějšího se dnes už ani nevyplatí kupovat. Snad jen Pentium G5400 by se s přimhouřeným okem ještě dalo, ale kvůli pár stovkám přijdeš o podstatnou část výkonu. Ale pořád to bude výkonnější než ten historický Athlon a hlavně to nebude tak topit.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 47 vteřinách:
Chápu, že chceš ušetřit a nechceš do toho dávat zbytečně víc než je třeba, ale investovat další peníze do už dávno mrtvé platformy není moc dobré řešení, ono se ti to později vrátí jak bumerang a nakonec do toho vrazíš stejně ještě víc než takto, protože při dalším upgradu to už můžet celé vyhodit a postavit znova.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 08 dub 2018 20:35, celkem upraveno 1 x.



Reklama
MateliXoo
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod MateliXoo » 08 dub 2018 20:34

drobino píše:Skříň atx je jen formát celkem nic to o skříni neříká.Nevíš tip? nebo ji sem třeba vyfoť. Kolik máš uvnitř ventilátorů a kde jsou umístěny, jaký mají rozměr?Ty čidla na desce které ti ukazují ostatní teploty mohou být téměř kdekoli takže i to je celkem nic nevypovídající údaj pokud aspoň nenapíšeš jakou máš desku.


Ono asi bych to nehledal ve skříni, protože u předchozího procesoru mi to při hraní nestoupalo tak vysoko jednalo se o procesor AMD A6-7400K dvoujádro a bylo to teplotně v pohodě.. Hele typ skříně nevím je to stará skříň a větráky tam nejsou ale má to ještě otvory pro vývod vzduchu z boku a zezadu což dnešní nové skříně nemívají takže to by mělo být v poho já si prostě myslím, že je to tím chladičem je možná už slabý na novější procesor netuším.. Deska je GIGABYTE GA-F2A68HM-S1

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33088
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod petr22 » 08 dub 2018 20:36

Jenze A6-7400K produkuje presne polovicni mnoztstvi tepla, ze.

Otvory ve skrini jsou na nic pokud v nich nejsou osazeny ventilatory.

Jeden, ale nejlepe dva nasavaci a dva vyfukovaci ventilatory ve skrini jsou nutne pro odvod tepla.

MateliXoo
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod MateliXoo » 08 dub 2018 20:37

Michael850 píše:Kdybys koupil Ryzen 1200, tak bys byl výkonem úplně jinde a zároveň by topil tak, že bys ho bez problému uchladil i s tím primitivním Wraith Stealth v balení. Nic lacnějšího se dnes už ani nevyplatí kupovat. Snad jen Pentium G5400 by se s přimhouřeným okem ještě dalo, ale kvůli pár stovkám přijdeš o podstatnou část výkonu. Ale pořád to bude výkonnější než ten historický Athlon a hlavně to nebude tak topit.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 47 vteřinách:
Chápu, že chceš ušetřit a nechceš do toho dávat zbytečně víc než je třeba, ale investovat další peníze do už dávno mrtvé platformy není moc dobré řešení, ono se ti to později vrátí jak bumerang a nakonec do toho vrazíš stejně ještě víc než takto, protože při dalším upgradu to už můžet celé vyhodit a postavit znova.


Noo.. má deska má socket fm2+ a ty nové AMD jsou am4 myslím že by to nešlo..

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33088
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod petr22 » 08 dub 2018 20:38

Musis vymenit desku i RAM, jinak to nejde.

Socket FM2 a AM3 jsou mrtva zalezitost, posledni procesory do nich jsou z roku 2011.

Ten Ryzen 1200 je presne 2x vykonnejsi nez to co sis ted koupil a Ryzen 1600 dokonce 3x.

Nicmene tvuj problem je ted mizerny chladic a chybejici ventilatory ve skrini, takze neproudi vzduch.

MateliXoo
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod MateliXoo » 08 dub 2018 20:44

petr22 píše:Jenze A6-7400K produkuje presne polovicni mnoztstvi tepla, ze.

Otvory ve skrini jsou na nic pokud v nich nejsou osazeny ventilatory.

Jeden, ale nejlepe dva nasavaci a dva vyfukovaci ventilatory ve skrini jsou nutne pro odvod tepla.


Jo to asi je potřeba no, ale nevím jestli je to ten důvod když po otevření skříně tam nic horké není to by se snad po otevření vyvalila ta horká vlna ne ?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 4 vteřinách:
petr22 píše:Musis vymenit desku i RAM, jinak to nejde.

Socket FM2 a AM3 jsou mrtva zalezitost, posledni procesory do nich jsou z roku 2011.

Ten Ryzen 1200 je presne 2x vykonnejsi nez to co sis ted koupil a Ryzen 1600 dokonce 3x.

Nicmene tvuj problem je ted mizerny chladic a chybejici ventilatory ve skrini, takze neproudi vzduch.


Dobře chápu a díky.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33088
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod petr22 » 08 dub 2018 20:45

To co potrebujes je proudici vzduch.

Jestli mas stolni ventilator, tak ho pust a namir do otevrene skrine a sleduj teploty.

MateliXoo
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod MateliXoo » 08 dub 2018 20:47

petr22 píše:To co potrebujes je proudici vzduch.

Jestli mas stolni ventilator, tak ho pust a namir do otevrene skrine a sleduj teploty.


Dobře zkusím díky za rady.. Ale tak asi si mám pořídit i hlavní chladič na procesor nebo jenom ty ventilátory na proudění vzduchu?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33088
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod petr22 » 08 dub 2018 20:48

Nejlepe oboje.

Az budes menit desku, procesor a pameti tak ten novy chladic muzes samozrejmne pouzit.

MateliXoo
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s chladičem procesoru

Příspěvekod MateliXoo » 08 dub 2018 20:49

petr22 píše:Nejlepe oboje.

Az budes menit desku, procesor a pameti tak ten novy chladic muzes samozrejmne pouzit.


Dobře díky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Porovnání procesorů
    od LaB » 15 lis 2017 11:41 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    305
    od LaB
    16 lis 2017 09:17
  • Upgrade procesoru
    od Fusi » 28 lis 2017 17:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    320
    od Manoust
    29 lis 2017 23:24
  • Vyběr procesoru
    od Wradi » 07 lis 2017 16:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    19
    453
    od Wradi
    07 lis 2017 21:58
  • TAKT PROCESORU
    od haliczofficial » 14 led 2018 19:56 » v Taktování a další úpravy PC
    12
    716
    od xbs
    14 led 2018 23:06
  • rozměr procesorů
    od asafiman » 30 pro 2017 19:31 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    133
    od Adys301
    30 pro 2017 19:35

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], CommonCrawl [Bot] a 5 hostů