Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
Travis
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1061
Registrován: leden 13
Bydliště: Kladno
Pohlaví: Muž

Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod Travis » 04 lis 2018 10:19

Ahoj,rozhodl jsem se pro tovární nastavení PC a poté se nemůžu dostat do některých složek.
Musím nastavit nějaká oprávnění, ale proč se to děje když jsem jediný hlavní účet, tedy správce?

Obrázek
Obrázek


Intel i5-3350P@3,7GHz / ASUS P8Z77-V / Patriot Viper 16GB (2x8GB) DDR3 1600 / EVGA GeForce GTX 780 Classified 3GB / Be quiet! Dark Power Pro 10 650W /
SSD OCZ Vertex 4 - 256GB / HDD Seagate SV35.5 - 1TB / Win10 / Corsair 600T Graphite Series bílá / WD My Book Essential 2TB

Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36418
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod petr22 » 04 lis 2018 10:36

Ze by proto ze pristup do slozky ma povolen jiny uzivatel, nez ty ?

Napred se podivej, kdo ma pristup, pak teprve jak se to stalo.

Uživatelský avatar
Travis
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1061
Registrován: leden 13
Bydliště: Kladno
Pohlaví: Muž

Re: Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod Travis » 04 lis 2018 10:42

ale jaký jiný když jsem tam jen já..
až budu doma tak na to mrknu
prostě jsem dal jen tovární nastavení a vybral jen disk se systémem, na datové jsem vůbec nehrabal tam se to děje tohle..
Intel i5-3350P@3,7GHz / ASUS P8Z77-V / Patriot Viper 16GB (2x8GB) DDR3 1600 / EVGA GeForce GTX 780 Classified 3GB / Be quiet! Dark Power Pro 10 650W /
SSD OCZ Vertex 4 - 256GB / HDD Seagate SV35.5 - 1TB / Win10 / Corsair 600T Graphite Series bílá / WD My Book Essential 2TB

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36418
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod petr22 » 04 lis 2018 11:26

Reset do tovarniho nastaveni musel smazat i ten administratorsky ucet.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16100
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod ITCrowd » 04 lis 2018 19:39

Každý soubor a složka má v NT systému zabezpečovací informace. Jméno uživatele, i když ho po jiné instalaci zadáš stejné, nehraje roli. Rozhoduje SID identifikace https://en.wikipedia.org/wiki/Security_Identifier. Proto wokna zjistily, že práva k souborům má jiné SID, než je nyní tvoje. Převezmi vlastnictví celého disku a změň si na něm práva pro sebe na full control.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36418
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod petr22 » 04 lis 2018 19:43

Presne tak - kdyz zalozis novy ucet, tak se do slozek ktere vytvoril predchozi
uzivatel se stejnym jmenem nedostanes.

V zabezpeceni nejspis uvidis jen SID predchoziho uzivatele, protoze ho Windows
po resetu neznaji.

Kdyz je cely disk nastaven na to ze "creator owner" ma pristup, chova se to takhle.
Pri nastaveni celeho disku na "everyone" se tam dostane kdokoliv.

Uživatelský avatar
Travis
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1061
Registrován: leden 13
Bydliště: Kladno
Pohlaví: Muž

Re: Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod Travis » 12 lis 2018 14:17

Hotovo, díky moc pánové.
Intel i5-3350P@3,7GHz / ASUS P8Z77-V / Patriot Viper 16GB (2x8GB) DDR3 1600 / EVGA GeForce GTX 780 Classified 3GB / Be quiet! Dark Power Pro 10 650W /
SSD OCZ Vertex 4 - 256GB / HDD Seagate SV35.5 - 1TB / Win10 / Corsair 600T Graphite Series bílá / WD My Book Essential 2TB

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16100
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Po továrním nastavení W10 se nelze dostat do složky

Příspěvekod ITCrowd » 12 lis 2018 14:30

Není zač :-)
Označ téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze spustit W10
    od yety44 » 26 črc 2018 20:21 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    515
    od kecalek
    02 srp 2018 15:33
  • Nelze bootovat systém W10
    od apem23 » 25 pro 2018 16:58 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    566
    od ITCrowd
    25 pro 2018 20:10
  • Nelze bootovat systém w10
    od apem23 » 25 pro 2018 16:38 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    271
    od petr22
    25 pro 2018 16:50
  • Nastavení maximální velikosti složky
    od Dominik Rozporka » 09 črc 2018 19:07 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    716
    od petr22
    10 črc 2018 19:24
  • Nelze získat přístup k souborům/složkám ve W10
    od Funstorm007 » 25 pro 2018 18:29 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    837
    od Funstorm007
    27 pro 2018 11:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti