Harddisk má jinou kapacitu Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

swej93
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Harddisk má jinou kapacitu

Příspěvekod swej93 » 30 lis 2018 17:08

Dobrý den, včera jsem se rozhodl přeinstalovat PC se systémem Windows 10. Ve svém PC mám vložený SSD disk o velikosti 256Gb a harddisk s kapacitou 2Tb. Oba disky jsem naformátoval, windows přeinstaloval a PC začal užívat. Dnes jsem zjistil, že můj hlavní harddisk se po formátování hlásí stále stejně jako 2Tb, ale když na harddisk hodím například pouze 700mb soubor tak se mi ukáže, že zbylá kapacita na harddisku je pouze 1300mb. Nevíte někdo co s tím? Děkuji. :smile:
harddisk.jpg
harddisk.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11750
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Harddisk má jinou kapacitu

Příspěvekod xbs » 30 lis 2018 17:19

předevšim si příště než začneš psát ujasni jednotky, resp. velký a malý písmena v nich, něco jako mb (milibit) rozhodně neexistuje... důvodem pro formát datovýho disku bylo co? předtim fungoval fpoho? jinak zkusit formát znova, třeba i ňákym externim programem...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Harddisk má jinou kapacitu

Příspěvekod ITCrowd » 30 lis 2018 17:24

Po formátování se ti těžko hlásí jako 2TB, když ve správě disků je vidět 2 GB, a to je důvod, proč ti hlásí, že je plný.
Instaloval jsi systém na SSD při odpojeném HDD?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

swej93
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Harddisk má jinou kapacitu

Příspěvekod swej93 » 30 lis 2018 17:28

Pravda, blbě jsem se díval a pochopil jsem kapacitu jako 2000Gb. Takže kapacita se ukazuje špatně. Harddisk předtím fungoval správně, ale mám ve zvyku zhruba jednou ročně vymazat z harddisků všechny data a začít takříkajíc na novo. Windows jsem instaloval s připojeným HDD. Zkusím HDD znovu naformátovat externím programem.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Harddisk má jinou kapacitu

Příspěvekod ITCrowd » 30 lis 2018 17:38

Zkus raději něco jako partition manager. Odstraň všechny partition, vytvoř jednu velkou a tu teprve naformátuj. Pouhý formát bude opět formátovat partition tedy nic nevyřeší.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

swej93
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Harddisk má jinou kapacitu  Vyřešeno

Příspěvekod swej93 » 30 lis 2018 18:01

Problém vyřešen. Nakonec stačilo pouze disk naformátovat v programu Hard Disk Low Level Format Tool. A harddisk se ukázal v pořádku ve správci disků a následně už to byla hračka. Děkuji za pomoc. :-)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HDD ukazuje menší kapacitu a je prázdný, ačkoliv má být plný
    od MikAda » 28 črc 2018 17:26 » v Vše ostatní (hw)
    8
    875
    od RIKI22
    29 črc 2018 11:38
  • Windows ukazuje jinou velikost RAM než je nainstalováno
    od Dubi » 20 dub 2019 11:06 » v Problémy s hardwarem
    3
    375
    od RIKI22
    20 dub 2019 12:48
  • harddisk
    od LunarHexagon » 31 črc 2018 13:00 » v Problémy s hardwarem
    9
    428
    od ITCrowd
    31 črc 2018 15:46
  • Externí box na harddisk
    od Honzis » 21 srp 2018 02:25 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    1226
    od Honzis
    09 zář 2018 01:06
  • Harddisk pro zálohu dat z NTB
    od zajdalen » 25 bře 2019 15:39 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    208
    od RIKI22
    25 bře 2019 17:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Pajus, SvoTomCZ a 11 hostů