První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34307
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2018 18:29

U AMD ktere ma piny na procesoru je to hodne nepravdepodobne.

U Intelu s piny v socketu bych to povazoval za mozne.



Reklama
Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 477
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod kupjec » 04 pro 2018 18:33

Vizuálně jsem kontroloval jak piny, tak socket a vše by mělo být v pořádku vč. jakýchkoli "nemehláckých" mastných či elektrických dotyků na to, kam se sahat nemá.

Původně zapojován skrze DP do GPU, ale při automatickém vypnutí vše vytaženo a i přes absenci gpu v cpu počítám s tím, že mb bios zobrazit přes HDMI přímo na desce umět musí a tak je to v hdmi na desce, ale jak říká kolega výše, stejně se vždy sám vypne..

Takže vaše rada zní vyzkoušet zdroj ze 100% funkční sestavy, Fortron Hydro vrátit tak jako tak a koupit Seasonic, jo? :D

Dodatečně přidáno po 57 vteřinách:
Btw. Kdyby šlo o špatnou verzi BIOSu s nepodporovaným CPU, tak přeci musí tak jako tak alespoň zobrazit chybovou hlášku a ne se jen tak vypnout, no ne..
Sestava na mém profilu. | // Telefon: ASUS Zenfone 5 +Gear S2 Classic

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34307
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2018 18:35

Co konkretne by zobrazovalo BIOS na zakladni desce, kdyz tam neni zadna graficka karta ?

Monitor musi byt zapojeny do graficke karty v PCI-E slotu, jinak nemuze byt obraz.

S nepodporovanou verzi BIOSu to zadnou hlasku take zobrazit nemuze, k tomu
je potreba funkcni (podporovany) procesor. Nicmene 1500X je dost stary na to
aby ho deska podporovala od vyrobce.

pavok
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod pavok » 04 pro 2018 18:45

:wtf:

Dodatečně přidáno po 8 minutách 39 vteřinách:
Taky jsem měl špatnou verzi biosu a taky to nic nezobrazovalo.

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 477
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod kupjec » 04 pro 2018 18:55

Jasný, chápu. GPU vrácena na MB, zdroj vyměněn z funkční sestavy a vypínání probíhá stále stejně.

Ve zdroji to tedy pravděpodobně nebude. Vše se točí a svítí úplně shodně jako je to v případě fortronu..

Takže vadná je buď MB nebo CPU, hádám.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 27 vteřinách:
Jak aktualizovat/flashnout BIOS na onu (v podstatě i nižší) verzi než by teď měl mít, když po ruce není kompatibilní cpu? Zní odpověď: nijak(?).

Tak tedy vzít jednu z již sestavených B450+R5 1400 sestav, vyjmout 1400, nahradit 1500X, otestovat pokud bude funkční, tak flashnout BIOS a je hotovo?

To bude snazší rozebrat PC, vrátit v podstatě funkční desku a zakoupit nějakou s tovární podporou 1500X..

Dodatečně přidáno po 4 minutách 13 vteřinách:
To mě zklamalo, věřil jsem v chybu ve zdroji..
Sestava na mém profilu. | // Telefon: ASUS Zenfone 5 +Gear S2 Classic

pavok
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod pavok » 04 pro 2018 19:03

No Ještě bych se soustředil na ty ramky. Před dvěma měsíci jsem si kupoval další 8GB abych měl dvě. A dělalo to samé a tak dloho jsem je přehazoval až to nakonec šlo.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 17 vteřinách:
V jakém slotu je, nebo jsou ramky osazeny?

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7958
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod xbs » 04 pro 2018 19:17

všechno po sobě zkontrolovat - docvaknutí pamětí, konektorů napájení atd... případně pípá to ňák při startu?

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 477
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod kupjec » 04 pro 2018 19:29

Speaker nemám zapojený, má deska (cokoli jiného) i jiný zdroj zvuku? Doporučujete nějaký připojit?

Dodatečně přidáno po 29 vteřinách:
Jdu tedy vše vytáhnout a zkontrolovat pořádné zacvaknutí a přesazovat RAM.
Sestava na mém profilu. | // Telefon: ASUS Zenfone 5 +Gear S2 Classic

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7958
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod xbs » 04 pro 2018 19:30

pokud bys měl pípak, pravděpodobně by to pomohlo závadu identifikovat...

Uživatelský avatar
tally_ho
Level 3
Level 3
Příspěvky: 578
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod tally_ho » 04 pro 2018 19:37

Ja bych jako prvni vyzkousej jiny zdroj nez ten OEM cinsky smejd s nalepkou
kdysi davno zname firmy Fortron.

Urcite bych vratil zdroj a koupil misto nej kvalitni znackovy (Seasonic, vyssi verze
Corsairu a pod.).

Tady se Petře docela hodně pleteš, FSP je schopno udělat top kvalitu nebo zmetek, podleto toho kolik si zaplatíš viz. třeba be q. + spousta psu pod svojí značkou. FSP jako továrna taková je modernější a víc vybavená než seasonic, stejně tak jako např. Cwt, Great Wall a pár další. Seasonic podle odborníků (myslím skutečných) není ani v tier4 skutečnych výrobců psu. FSP je tier 1
www.vhu.cz/ www.detektorweb.cz/www.leteckemuzeum.eu/archeologie/www.leteckabadatelna.cz/www.vets.cz/

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 477
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod kupjec » 04 pro 2018 19:39

Pánové.. všem bych vám koupil čokoládu.

Za boha by mě nikdy nenapadlo, že bude takováto chyba vězet ve špatně osazeném slotu RAM.

Osazený byl samozřejmě slot druhý od cpu, protože jsem dle manuálu desky vyčetl, že je preferovaný. Hned při prvním pokusu při osazení prvního slotu u cpu - klasického BIOS naskočil jakoby se nic nedělo. Achjo. Všem se za tuto amatérskou chybu omlouvám, ale opravdu mě tohle nenapadlo.

Jdu vše složit jak má být a otestovat, snad poběží jako po másle, kdyby zase vypadl, ozvu se, kdyby ne, tak téma odfajfknu.

Díky (!).
Sestava na mém profilu. | // Telefon: ASUS Zenfone 5 +Gear S2 Classic

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34307
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2018 19:52

"Kdyz vsechno selze, precti si manual".

Tato veta by se mela tesat do kamene :-)

Fortron uz mnoho let zadne vlastni tovarny nema, protoze je davno prodal.
Zdroje Fortron byly zarukou kvality nekdy pred 15 lety, bohuzel spousta
lidi si to jeste stale pamatuje. Mam tu jeste par zdroju Fortron, made in USA,
vsechny funkcni, ale stare 20-30 let.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 04 pro 2018 20:02, celkem upraveno 2 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové PC první start
    od Tapka » 02 čer 2018 13:59 » v Vše ostatní (sw)
    2
    281
    od behavioralista
    02 čer 2018 15:20
  • První start PC
    od buchly » 11 kvě 2018 19:49 » v Problémy s hardwarem
    4
    363
    od casperdeluxe
    11 kvě 2018 21:05
  • Nenačte bios
    od Jaruch420 » 21 pro 2017 17:49 » v Problémy s hardwarem
    3
    356
    od Jaruch420
    21 pro 2017 19:10
  • PC nenačte ani BIOS
    od kupjec » 31 led 2018 19:23 » v Problémy s hardwarem
    9
    464
    od kupjec
    01 úno 2018 15:12
  • Kontrola nové sestavy.
    od Nighters » 29 lis 2018 08:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    267
    od Michael850
    29 lis 2018 12:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot], NenapadaMeNic, petr22 a 10 hostů