První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

malay
Level 2
Level 2
Příspěvky: 171
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod malay » 04 pro 2018 19:58

No tak ty moduly zase vrať do A2 a B2, pořádně zacvakni a otestuj. Jestli to nenaběhne se standardním rozmístěním modulů, tak se možná budeš divit, až budeš chtít RAM později doplnit :idea:


Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB, Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB (Win 7), SSD 250GB (Win 10), HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Reklama
Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 477
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod kupjec » 04 pro 2018 20:21

Jedná se o jeden 8GB modul, tak nemůžu jiné rozmístění vyzkoušet. Dnes jsem již mimo ono PC, ale věřím, že jsem jej měl zacvaknutý v A2 (či B2, zkrátka ten druhý od cpu) správně. Můžu se ale mýlit, jen se mi to nechce moc zkoušet když v A1 běží bez problémů.

Je to zvláštní? Je možné, že druhý slot od CPU je nefunkční? Usoudil jsem totiž, že v případě takové chyby je pro PC prioritní mít modul osazený nejblíže u cpu a poté je to už s dalšími moduly "jedno".
Sestava na mém profilu. | // Telefon: ASUS Zenfone 5 +Gear S2 Classic

malay
Level 2
Level 2
Příspěvky: 171
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod malay » 04 pro 2018 20:48

Musí to naběhnout s 1 modulem v A2, ale může to běžet i v A1. Já bych se nespokojil s tím, že to nějak běží. Chtěl bych vědět, jestli jsou všechny sloty pro RAM OK, takže bych klidně z jiné sestavy vytáhl moduly a otestoval A2+B2 a A1+B1. Pokud ti to nenaběhne v A2 slotu s jedním modulem, tak je stále možnost, že je vadný. To není o tom, co si myslíš, ale o tom, co si ověříš. Nevím jak dlouho stavíš PC, ale jednotlivé kanály RAM se osazují od vzdálenějšího slotu už pár let (a věř mi, že i po letech ještě u exotického nebo nového hardware nahlídnu do manuálu).
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB, Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB (Win 7), SSD 250GB (Win 10), HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3546
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod RIKI22 » 04 pro 2018 20:51

Ak PC beží, tak najskôr aktualizácia biosu a potom skúška v A2.

Uživatelský avatar
tally_ho
Level 3
Level 3
Příspěvky: 578
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod tally_ho » 04 pro 2018 21:37

Fortron uz mnoho let zadne vlastni tovarny nema, protoze je davno prodal.
Zdroje Fortron byly zarukou kvality nekdy pred 15 lety, bohuzel spousta
lidi si to jeste stale pamatuje. Mam tu jeste par zdroju Fortron, made in USA,
vsechny funkcni, ale stare 20-30 let.

Fortron hydro o kterem si tady bavíme je FSP, a je šuma fuk jestli to někdo někomu někdy prodal, na perlové řece mají postavené továrny všichni, v četně Seasonicu. Důležitý je konečný výrobek co z fabriky vyjede, jestli se povedl nebo ne, a at to dělá třeba Filipínec to je jedno.
Naposledy upravil(a) tally_ho dne 04 pro 2018 21:58, celkem upraveno 1 x.
www.vhu.cz/ www.detektorweb.cz/www.leteckemuzeum.eu/archeologie/www.leteckabadatelna.cz/www.vets.cz/

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 477
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod kupjec » 04 pro 2018 21:58

@Malay

pár let "amatérského" skládání už to bude, ale spíše řeším SW okolo Windows nežli samotný HW, ten je jen jeden velký koníček. Až poslední měsíc stavím (tato je šestá) sestavu na AMD Ryzen bázi (vždy Intel), což nemá nic společného s RAM kanály, ale ty jsem prostě vždy zapojil do dual channelu a dále neřešil, vždy vše naskočilo bez problémů.

-> Zítra vyzkouším do dual channelu + všechny sloty moduly od Crucialu Balistix co tady mám (4x4GB) a uvidím co na to BIOS řekne.
Sestava na mém profilu. | // Telefon: ASUS Zenfone 5 +Gear S2 Classic

pavok
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: První start nové sestavy -> nenačte BIOS, opakovaný restart

Příspěvekod pavok » 04 pro 2018 22:37

:clap: :clap: :clap: Ok jsem rád dnes druhý s tímto problémem, nebo obdobným a stejná chyba.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 1 vteřině:
Hlavně že se povedlo!!

Dodatečně přidáno po 3 minutách 12 vteřinách:
Návod k desce je vždy priorita A2,B2 asi většinou klasika a měla by fungovat.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 6 vteřinách:
Ale když to jede i tak. Není co řešit. Záleží na kompatibilitě a není vždy stoprocentní že to bude fungovat.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové PC první start
    od Tapka » 02 čer 2018 13:59 » v Vše ostatní (sw)
    2
    281
    od behavioralista
    02 čer 2018 15:20
  • První start PC
    od buchly » 11 kvě 2018 19:49 » v Problémy s hardwarem
    4
    363
    od casperdeluxe
    11 kvě 2018 21:05
  • Nenačte bios
    od Jaruch420 » 21 pro 2017 17:49 » v Problémy s hardwarem
    3
    356
    od Jaruch420
    21 pro 2017 19:10
  • PC nenačte ani BIOS
    od kupjec » 31 led 2018 19:23 » v Problémy s hardwarem
    9
    464
    od kupjec
    01 úno 2018 15:12
  • Kontrola nové sestavy.
    od Nighters » 29 lis 2018 08:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    267
    od Michael850
    29 lis 2018 12:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Overlord a 7 hostů