Myš jde pouze v BIOSu.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Djiricka
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod Djiricka » 01 led 2019 22:07

Dobrý den ,
dnes jsem po týdnu zapnul počítač a zjistil ,že nefunguje myš ani klávesnice při přihlašování do win 7. Zkusil jsem tedy BIOS ,kde klávesnice i myš šli, také nouzový režim,kde vše funguje. Ale kdykoliv se vrátím do normálního režimu. Klávesnice svítí ,myš ne a nereagují. Setkal se s tím někdy někdo? V BIOSu jsem USB nastavoval ale ani to nepomohlo. Děkuji za odpověď,už jsem zoufalý .



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod ITCrowd » 01 led 2019 22:24

Pravděpodobně poškozený ovladač...
Když se dostaneš do nouzáku, zkusil bych ve správci zařízení odebrat klávesnici a myš. A to včetně ovladače. A doufat, že po restartu se již načte v pořádku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Djiricka
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod Djiricka » 01 led 2019 22:29

Nenačetly. Všiml jsem si ale že než naskočí logo Windows tak zhasne myš a klávesnice svítí ,ale pouze se vypne num lock a nejde zapnout.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod ITCrowd » 01 led 2019 22:55

Co zkusit klávesnici pro PS/2? Tedy pokud ji tvoje deska umí?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Djiricka
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod Djiricka » 02 led 2019 13:52

Klávesnice přes to jde, ale myš ne. Ale to bude tím, že mám madcatz se speciálními ovladači. Ale nejde přijímač na internet který je přes USB .

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 15:04

Tak to vypadá na závadu v USB.
Zkusil bych odinstalovat ovladače té myši, zda s něčím nekolidují.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Djiricka
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod Djiricka » 02 led 2019 19:27

Tak jsem koupil novou myš ,odinstaloval ovladače. Jde myš i klávesnice ale na USB když znovu připojím myš ,tak nejde . Píše mi to ve správci zařízení v dalších zařízení, dvě neznámé zařízení a řadič USB se žlutým vykřičníkem. Nic zapojené do USB se neobjeví ve správci.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 19:40

Takže můžeš zkusit nabootovat live linux a vyzkoušet funkci USB (myš, flashka). Pokud bude fungovat, pak by měla pomoci nová instalace systému. Pokud fungovat nebude, půjde pravděpodobně o HW chybu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Djiricka
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod Djiricka » 02 led 2019 19:52

Bohužel to neumím. Ale ani nemám nastavený boot flash. Tipuji že bude vada na základové desce , viďte? A bitová kopie by už nepomohla když nešel bod obnovení ? :D

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3813
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod RIKI22 » 02 led 2019 20:01

V Správcovi zariadení máš neznáme zariadenie.Nainštaluješ aktuálny ovládač zo stránky myšky a nič sa nezmení?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 20:02

Na tom není nic k neumění. stáhneš si iso a vypálíš CD. Z něj pak nabootuješ. U flashky je to složitější, ale nic těžkého.
Bod obnovení můžeš zkusit. Zrovna tak tovární nastavení (to už je lepší čistá instalace). Bitopvou kopii samozřejmě vytvoříš s chybou, ta je k ničemu.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 18 vteřinách:
RIKI22 píše:V Správcovi zariadení máš neznáme zariadenie.Nainštaluješ aktuálny ovládač zo stránky myšky a nič sa nezmení?

Chápu, že jako slovák nerozumíš textu: "Nic zapojené do USB se neobjeví ve správci.". To tě ale neomlouvá lézt do témat, která si neprostuduješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Djiricka
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Myš jde pouze v BIOSu.

Příspěvekod Djiricka » 02 led 2019 20:17

Bohužel mechaniku budu mít až v neděli,a to bych asi rovnou zkusil přeinstalovat celé Windows. Mám SSD a HDD,tak mi to moc vadit nebude ,takže pokud nepůjde ,tak budu hledat problém jinde. Občas (1x za měsíc trošku cvakal zdroj ale při malém zatížení) ,nevím zda by to mohl dělat on. Každopádně jsem si oddychl že v nouzovém režimu klávesnice a myš funguje ,protože jsem myslel , že hardware za to nemůže,i když podle vás zřejmě ano.
Bitovou kopii mám z října . Ale tipuji že musím mít zapojené oba disky,jako když jsem ji dělal? Nerad bych přišel o data která jsem nasbíral za tu dobu na HDD :D
Každopádně mockrát děkuji za Vaši ochotu i trpělivost,málokdy se tu najde opravdová pomoc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tisk pouze černou cartridge
    od void » 24 čer 2018 23:32 » v Vše ostatní (hw)
    14
    837
    od void
    26 čer 2018 22:37
  • Win10 detekuje pouze 1 disk
    od popcorn » 02 lis 2018 14:47 » v Problémy s hardwarem
    9
    329
    od popcorn
    02 lis 2018 15:41
  • Fungující pouze 4gb RAM
    od Biomex » 31 led 2018 21:41 » v Problémy s hardwarem
    0
    246
    od Biomex
    31 led 2018 21:41
  • Načítání pouze 50% ramek
    od Ricky » 19 pro 2018 22:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    330
    od Pedrossos
    21 pro 2018 07:32
  • Fungující pouze 4gb RAM
    od Biomex » 31 led 2018 21:42 » v Problémy s hardwarem
    1
    210
    od Pic
    31 led 2018 21:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], drobino a 8 hostů