Mám 4 GB ram, ale PC využívá poze 3,19 Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Martinkociostrava
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Mám 4 GB ram, ale PC využívá poze 3,19  Vyřešeno

Příspěvekod Martinkociostrava » 11 led 2019 23:08

Dobrý den, zkoušel jsem přeinstalovat Windows, ale pořád nic. Poradíte mi?



Reklama
Uživatelský avatar
cervcek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1987
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Mám 4 GB ram, ale PC využívá poze 3,19

Příspěvekod cervcek » 11 led 2019 23:12

Jaký je na tom operační systém? Jsou to 32bitové windows?
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 673
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Mám 4 GB ram, ale PC využívá poze 3,19

Příspěvekod Petrfoo » 11 led 2019 23:15

Evidente jsi nainstalovat 32-bit verzi Windows. Co je to za system a na jaky pocitat jej instalujes?
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

Martinkociostrava
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Mám 4 GB ram, ale PC využívá poze 3,19

Příspěvekod Martinkociostrava » 12 led 2019 13:00

Mám Nainstalovaný Win 10 Pro 64 bit.
Intel Core 2 Duo E6750
Sapphire Radeon HD 7770
4 gb (2x2gb) ram DDR2
ASRock G31M-GS.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36047
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 4 GB ram, ale PC využívá poze 3,19

Příspěvekod petr22 » 12 led 2019 13:12

1. pamet pouziva integrovana graficka karta jako VRAM
2. neni zaple mapovani pameti v BIOSu
3. 64bit OS neni ve skutecnosti 64 bit

Martinkociostrava
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Mám 4 GB ram, ale PC využívá poze 3,19

Příspěvekod Martinkociostrava » 12 led 2019 13:58

Na 100% 64 bit, mám to tak spáno v systému, ale i při instalaci.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 13 vteřinách:
Tak jsem nastavil marování v Biosu, vyčešeno


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mám 8GB RAM v notebooku ale ukazuje iba 4 ( využiteľné 3,85)
    od BananekSK » 26 bře 2018 20:31 » v Problémy s hardwarem
    0
    351
    od BananekSK
    26 bře 2018 20:31
  • 1x16GB RAM + 1x8GB RAM Půjde to dohromady ?
    od jakubsemigi » 30 dub 2018 18:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    771
    od jakubsemigi
    30 dub 2018 20:01
  • Mám přidat větráky?
    od tomthai » 20 úno 2019 21:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    601
    od drobino
    22 úno 2019 09:41
  • Mám problém s notebookem
    od Sifillus » 07 pro 2018 15:01 » v Hry
    3
    494
    od Sifillus
    14 pro 2018 09:21
  • Prodám vše co mám
    od Wradi » 02 dub 2018 21:07 » v P: Hardware
    5
    701
    od Wradi
    02 dub 2018 23:11

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů