100 % využití CPU při hraní AC origins Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 793
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod desperado007 » 13 led 2019 23:44

jaký je rozdíl v těm Ramkách, jasně HyperX jsou rychlejší, ale poznám to nějak reálně?Má smysl brát hyperX ?


AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 580 8GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

Reklama
Uživatelský avatar
raZzy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 16
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod raZzy » 14 led 2019 00:02

Jasně že má, mají lepší čip pro ryzen, lepší kompatibilita, tím vzniká i o něco nižší odezva a dostaneš z nich větší frekvenci a stabilnější na jistotu. Každopádně u her je to individuální rozdíl. Podle hry a rozdíl ve frekvencích. Mezi 2993 a 3333 může být třeba 10fps i víc možná a někde 0, také jde o nastavení grafiky a rozlišení hry :-D I běh v oknech bude celkově svižnější o něco málo.

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 793
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod desperado007 » 14 led 2019 13:27

Objednáno i s HyperX. Už se těším až to dojde a poběží, jsem zvědavý co ta nová sestava předvede. Ještě k tomu zdroji, ten jsem vzal na doporučení lidí z tudma, ale je pravda, že tomu jsou už 3 roky. Ale viděl jsem ho někde na nějakých stránkách a ještě pořád se prodává, což mě překvapilo. Do budoucna samozřejmě počítám s výměnou, ale doufám že ještě nějaký čas vydrží.
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 580 8GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3093
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod satik » 14 led 2019 13:40

raZzy píše:V dnešní době je 4 jádro už takové minimum- střed. Není problém využít i 6+ jader v DX12 konkrétně.

Kolik ti hra umi vyuzit jader a na jakem DX bezi spolu moc nesouvisi :)

Jaky typy her hrajes?
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, M2 1TB + 2TB SSD
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37259
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod petr22 » 14 led 2019 13:57

Direct X 12 defaultne vyuziva vsechna dostupna jadra, programator
se tak nemusi snazit vytvaret kod co vyuziva vice vlaken.

Tudiz nse da rict, ze kazda DX12 hra tech 6 jader vyuzije. Vsech asi 15 DX12 her co existuje.

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3093
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod satik » 14 led 2019 21:13

petr22 píše:Direct X 12 defaultne vyuziva vsechna dostupna jadra, programator
se tak nemusi snazit vytvaret kod co vyuziva vice vlaken.

Tudiz nse da rict, ze kazda DX12 hra tech 6 jader vyuzije. Vsech asi 15 DX12 her co existuje.

:D :D :D :D :D :D
Tohle si vazne myslis nebo to je nakej trol prispevek? :D
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, M2 1TB + 2TB SSD
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11596
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod Marfy » 14 led 2019 21:59

No každopádně pokud jede procesor na 100%,tak už ti to brzdí grafiku.Kdyby jsi měl slabší grafiku,tak pojede třeba na 80%. Nemusí to být nutně jen o počtu jader.Třeba takový Core i5 7400 by nejel na 100%. Ovšem čistě teoreticky.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37259
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod petr22 » 14 led 2019 22:48

To si nemyslim, to je prvni veta kazde prezentace o vyhodach Direct X 12, efektivni
vyuziti vsech jader cpu ve hrach. Muzes se klidne podivat na web Microsoftu.

Ve vsech starsich verzich Direct X, pouze 1 jadro cpu dokaze komunikovat s gpu v jednu
chvili, takze je nutne slozite vymyslet, co ktere jadro bude ve hre presne delat.

Resi to az DX 12 a Vulkan, kde teoreticky lze zkompilovat hru bez uprav tak, ze
funguje bez problemu na jakemkoliv vicejadrovem cpu a vyuzije efektivne vsechna
jadra, neskace to zleva doprava jako aplikace napsana ve starsi verzi.

Klidne ale muzes oficialni dokumentaci API povazovat za trolling.

Pod DX 12 a Vulkanem je najednou herni delo i z FX-8300, kde u starsi verze DX
je videt, ze sice vsechna jadra neco delaji, ale procesy skacou mezi jadry, zatez
procesoru je jen 60-70% a fps ve hre stoji za starou backoru, kvuli vykonu na jadro.

U XBOX One by pod DX 12 mely vsechny hry behat v 1080P bez dynamickeho snizovani
rozliseni, tedy aspon Microsoft to tak uz nejakou dobu slibuje a vyvojari her pritakavaji.

Konkretne v pripade AC Origins cast vykonu cpu zere jeste ochrana proti kopirovani Denuvo.
Dokonce si troufnu tvrdit, ze crackla verze bez ochrany by fungovala lepe i na stavajicim cpu.

Uživatelský avatar
raZzy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 16
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod raZzy » 14 led 2019 23:16

Jsem rád, že to tu někdo vysvětlil za mě pěkně. Jen škoda, že to nvidia stagnuje a místo lepšího chodu a nárůstu výkonu se snižuje.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37259
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod petr22 » 14 led 2019 23:23

Hlavni problem neni Nvidia.

Direct X 12 = Windows 10 a XBOX One
Neco jako Direct X 11.2 (pry 100% kompatibilni) = PS4
Vulkan = Windows 7, 8 a 10

Direct X 11 = PS4, XBOX One, Windows 7, 8 a 10.

Vyvojari tedy jdou cestou nejmensiho odporu.

Vyjimkou jsou Direct X 12 exkluzivky od Microsoftu.

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3093
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod satik » 14 led 2019 23:47

petr22 píše:Direct X 12 defaultne vyuziva vsechna dostupna jadra

petr22 píše:To si nemyslim, to je prvni veta kazde prezentace o vyhodach Direct X 12.
Muzes se klidne podivat na web Microsoftu.

Odkaz? Takhle to totiz nefunguje :)
SW vyuzivajici DX12 vyuziva jen tolik jader, pro kolik je napsanej, kdyz napises DX12 aplikaci a vsechno ti pobezi v jednom vlakne, tak ta aplikace proste nepobezi na treba 16 jadrech na Ryzenu i kdyby ses rozkrajel.

petr22 píše:Resi to az DX 12 a Vulkan, kde teoreticky lze zkompilovat program bez uprav tak, ze funguje
bez problemu na jakemkoliv vicejadrovem cpu a vyuzije efektivne vsechna jadra, neskace to
zleva doprava jako aplikace napsana ve starsi verzi.

Totalni nesmysl. DX12 umoznuje z vice vlaken sahat na grafiku, ale z kolika, to je ciste na programatorovi.
Problem je, ze musis umet pro kazdy vlakno nejak smysluplne vymyslet, co ma delat - spousta operaci musi v urcitym poradi apod.
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, M2 1TB + 2TB SSD
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 793
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: 100 % využití CPU při hraní AC origins

Příspěvekod desperado007 » 15 led 2019 22:41

Jak vidím tak intel je cenově je úplně jinde, přitom cena/výkon těžce nahrává AMD. To že mi staré CPU brzdí novou gk je jen dobře aspoň jsem se dokopal k upgradu. Zítra mají díly dojít až to dám dohromady pro zajímavost tady hodím screen monitoringu AC origins.
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 580 8GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 100% využití CPU
    od 3NDor » 19 kvě 2019 04:04 » v Problémy s hardwarem
    6
    455
    od 3NDor
    19 kvě 2019 15:59
  • Systémové přerušení bere 100 % využití procesoru při spuštění správce úloh.
    od mmmartin » 30 dub 2019 21:31 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    506
    od mmmartin
    01 kvě 2019 11:17
  • 60-100% CPU zatížení při pohybu myši
    od RiciQQ » 23 úno 2019 08:58 » v Problémy s hardwarem
    1
    306
    od Rewqa
    24 úno 2019 13:23
  • 100% využití disku
    od Misadcz » 29 črc 2018 10:07 » v Vše ostatní (hw)
    7
    665
    od xbs
    29 črc 2018 10:41
  • Vyuziti disku 100%
    od Perkys » 28 říj 2018 18:17 » v Vše ostatní (sw)
    5
    932
    od xbs
    28 říj 2018 19:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: amirinda, CommonCrawl [Bot], efelen a 20 hostů