Zasekávání celého PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9715
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Zasekávání celého PC

Příspěvekod xbs » 07 úno 2019 20:21

uvědomuješ si, že natom systémovym disku sou mraky "harampádí" z předchozího kompu a můžou se mezi sebou bít původní a nový ovladače? rozhodně udělěj čistou instalaci... jinak flešnutí BIOSu se bát netřeba...



Reklama
Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Zasekávání celého PC

Příspěvekod MachrCZ » 12 úno 2019 19:10

Tak Flashl jsem bios ted tak uvidime..

Zaroven jsem si v biosu zapl game mode takze by mel jet procesor o 450mhz rychleji a zaroven si nastavil frekvenci na ramky na
3200MHz - CPUz mi ale stale ukazuje 1599Mhz, tak kde je realita?
Výstřižek.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Díky za veškeré rady :)

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9715
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Zasekávání celého PC

Příspěvekod xbs » 12 úno 2019 19:23

ukazuje správně frekvenci paměťovýho řadiče, paměti pak běžej efektivně na dvounásobnej frekvenci (DDR = DOUBLE Data Rate)...

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Zasekávání celého PC

Příspěvekod MachrCZ » 12 úno 2019 19:36

Kazdopadne flash biose nepomohl.. takze zkusim vymenit SSD..
Díky za veškeré rady :)

Uživatelský avatar
malay
Level 2
Level 2
Příspěvky: 242
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Zasekávání celého PC

Příspěvekod malay » 12 úno 2019 20:55

Jestli jsem to dobře pochopil, tak jsi měl původně desku s čipsetem B85 (Intel) a teď máš B450 (AMD). A ty jsi nainstaloval na SSD Windows 10 na té B85 desce, a pak jsi to SSD dal jako systémový disk do nové desky s B450. Kdybys tohle udělal z jednoho inteláckého čipsetu na jiný intelácký čipset, tak by byla asi 70% šance, že to ten OS rozchodí. Mezi starým inteláckým čipsetem a novým AMD čipsetem je šance tak 1%. Přestaň dělat to, co ti připadá jako snadné, a udělej to, co je správné - čistou instalaci na disk (a doporučuji ti při instalaci na SSD odstranit z toho disku všechny vytvořené oddíly, instalátor si vytvoří sám nové). Jestli při instalaci nepoznáš, který disk je který, tak si ty HDD raději odpoj (stáčí jen napájecí kabel).
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB 1700MHz, GPU Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB, 2x SSD 250GB, HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 652
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Zasekávání celého PC

Příspěvekod MachrCZ » 12 úno 2019 21:08

Ted ma SSD uz jen jeden oddil a to je systemovy C, vse ostatni je z jinych HDD..

OK dam tomu sanci a o vikendu to zkusim jeste preinstalovat, ale je tim zabitej celej den stahovanim a nastavovanim a fakt to nenavidim... tak uvidime
Díky za veškeré rady :)

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9715
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Zasekávání celého PC

Příspěvekod xbs » 12 úno 2019 21:15

pokud chceš normálně funkční komp, tak je standardní logickej krok při změně zásadních komponent přeinstalovat systém :evil:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrzání WIN, celého PC.
    od davolten » 16 kvě 2018 18:25 » v Problémy s hardwarem
    12
    619
    od komplik
    16 kvě 2018 21:32
  • Náhodné zasekávání obrazu v nové sestavě
    od Deivv » 02 úno 2019 13:34 » v Problémy s hardwarem
    15
    536
    od xbs
    03 úno 2019 13:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti