ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Hafik14
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Hafik14 » 11 úno 2019 01:54

Ahoj, včera jsem si koupil od kámoše základovku od dell, (OptiPlex 3010 ) jo vím je hodně stará ale porad novejisi než jsem měl a stalo me to jen 500,- i s procesorem I3-3240
všechno jsem zapojil ( kromě front panelu , tam nevim jak to prijde tak se mi podarilo pwr, hdd led a led.
a problém je , že mam 1x SSD 120gb pak jednou 1T Hdd western Black a jednou 3T hdd western Red

kdyz je všechny zapojim tak prostě vidím jen 1x SSD a 1x HDD. když odpojimjedno z HDD tak se zobrazí druhy a naopak , oba normalně fungujou. ale kdyz jsou zapojeny vsechny tri tak prostě nabehne jen SSD a jeden HDD
nevíte někdo prosím co musim udělat aby se mi zobrazovali všechny 3 HDD ? zkoušel jsem to ruzně přepojit , ale to němlo na nic vliv :( ;)

a jestě bych se rovnou zeptal jestli někdo nevíte jak zapojit přesně ten front panel fakt jsem to hledal na internetu ale nenasel :\ tady je lepsi popis ty zakladovky ;) .. https://www.youtube.com/watch?v=Wd21WY56VqM

jinak zdroj mam 650W
grafika ati saphire HD 7770
procesor I3 - 3240

moc díky za rady ;)
přeju pekný den ;)



Reklama
Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1219
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Fox_25 » 11 úno 2019 04:57

https://www.dell.com/downloads/global/p ... debook.pdf

Máš smolíka, tech. příručka říká max. 2x hdd a 2x opt. mechanika u minitower(MT) verze, takže jedině sata řadič do PCIE a nebo 1TB disk dej do ext. boxu(USB) a nech ho na zálohy.

Kamarádovi řekni ať ti k tomu dá i i/o panel, nebo si ho objednej z ebay, ale počítej se zhruba stejnou cenou jakou jsi dal za mb a cpu.

http://www.kramky.cz/dell/dell-optiplex ... -vc-kabelu

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11553
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Marfy » 11 úno 2019 06:38

SATA řadič na PCIe koupíš třeba tady :
https://www.czc.cz/axagon-pces-sa2/2146 ... gJgY_D_BwE
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Hafik14
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Hafik14 » 11 úno 2019 20:26

Moc díky za super bleskurychlou odpověď ;)
objednal jsem ten sata do PCi.
k tomu panelu, on ho ani nemá a já bych ho tam ani nechtěl mám přímo na case ty vystupy s usb a audiem takze jsem si to tam zapojil.
jen jsem nenašel pozici na reset tak to nemam zapojeny jinak HDD led jdou a power led taky ... potrebal bych najit ten chesst ( že je bedna zavřená ) nebo jak se to piše, abych tam dal jumper spojil to jako ze je porad zavřena ale nemuzu to najit :p

Opravena chyba v textu. Laskavě si to nejprve přečti než to odešleš. Pic

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1219
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Fox_25 » 11 úno 2019 21:00

Reset tam není a sprostá slova si nechej pro kamarády do hospody. Kdyby jsi se podíval do tech. příručky, zjistil bys že konektor pro detekci vniknutí do skříně je na pozici 24 pod názvem Intrusion Switch Connector.


https://www.ebay.com/itm/Dell-OptiPlex- ... 2589609886
Zapojení si můžeš odvodit v odkazu výše.

Hafik14
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Hafik14 » 12 úno 2019 08:32

Děkuju moc a omlouvám se za to slovo mělo tam bejt "píše "

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1219
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Fox_25 » 12 úno 2019 22:27

Ajo, "píše" dokonce dává větší smysl než ženský poh. orgán, asi jsem to včera blbě přečetl. Tak si to oprav, vpravo nahoře u každého příspěvku jsou tlačítka, tužtička u tvých příspěvků je pro úpravu.

Uživatelský avatar
HelFix
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1032
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod HelFix » 13 úno 2019 07:45

On asi to slovo používá tak často, že mu to autokorekce opravuje, heh. Nebo nevím.
Nezvládl jsem některé předměty na vysoké škole, ale můj kamarád je měl všechny. On je teď inženýr v Microsoftu a já jsem jeho ředitel. - Bill Gates

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35598
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2019 07:50

Vzdyt jsou ta pismena hned vedle sebe.

Nicmene ta deska je nejaka divna, jeste jsem nevidel desku co by mela 4 SATA
porty a neumela obslouzit 4 disky, ale mechaniku ano.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1219
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Fox_25 » 13 úno 2019 16:24

To je specialita od Dell, destkop verze dokonce obslouží pouze 1 mech. a 1 HDD, přitom má 4 porty.

Uživatelský avatar
malay
Level 2
Level 2
Příspěvky: 243
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod malay » 13 úno 2019 16:50

To mi taky vrtalo hlavou. SATA řadiči je snad jedno, jestli je to mechanika nebo disk. Díval jsem se do nějakého manuálu k tomu Optiplexu, a tam je uvedeno maximum supported HDD 3,5" 2, jenže nad tím je uvedeno bays, tak to chápu tak, že je tam montážní pozice pro 2 disky, ale řadič by měl zvládnout tolik disků, kolik má SATA portů.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB 1700MHz, GPU Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB, 2x SSD 250GB, HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1219
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: ze 3HDD nabíhají jen dva + zapojení front panelu

Příspěvekod Fox_25 » 13 úno 2019 21:51

Ne, v tech. příručce se uvádí jak maximum pozicí ve skříni, tak max. počet připojitelných disků. Jasně se tam píše Hard Drive Bay Supported (Internal) a pod tím Hard Drives Supported 3.5”(maximum), to samé u mechanik. Stejný dotaz jako Hafik14 položil i někdo na podpoře dell a odpovědí mu bylo max. 2 hdd i přesto že deska má 4x sata. Prostě to v biosu omezili na to co se dá dát do skříně, dokonce si pamatuji na podobný stroj který nešel bez originálního I/O panelu ani zapnout, byl tam odpor pomocí kterého deska věděla že je tam připojen správný I/O panel....


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • front panel USB 3,0 nefunguje
    od lukystad » 11 dub 2018 18:19 » v Problémy s hardwarem
    3
    379
    od RIKI22
    11 dub 2018 22:06
  • Záměna ikony na hlavním panelu
    od mmmartin » 08 pro 2018 21:13 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    807
    od mmmartin
    17 pro 2018 20:13
  • Zamrznutí hlavního panelu WIN 10
    od Tomáš Blažek » 12 pro 2018 15:31 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    274
    od Tomáš Blažek
    12 pro 2018 15:31
  • Problem s instalací ovladacího panelu NVIDIA
    od Hóňa » 16 bře 2018 19:13 » v Problémy s hardwarem
    3
    521
    od norbik
    23 bře 2018 16:46
  • Problikávání ikon na hlavním panelu (Win 10)
    od _TiGeR_ » 11 srp 2018 20:04 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    370
    od _TiGeR_
    11 srp 2018 20:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot], Wabaki a 21 hostů