Monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod Martab » 18 dub 2019 22:16

To s tím SHIFTem nemáš udělat když zapínáš PC, ale při tom když ho vypínáš a odcházíš od něj.

V podstatě jde o to, co píše kolega nadrmnou. Když vypneš PC bez toho SHIFT, tak se právě potom nezapíná, ale pouze se probouzí a načítá některá data z HDD a může se dostat do loopu. Z toho ho dostaneš tím tvrdým restartem kdy ho donutíš provést klasické zapnutí. Kdyžtak si najdi FastBoot, třeba zde https://www.windowscentral.com/how-disa ... st-startup nebo https://www.petri.com/how-to-disable-wi ... ht-want-to
To co je ve Windows 10 jako "vypnout" je v základu určitý druh hybernace spíš. A právě tím SHIFTem při to deaktivuješ.

Tedy dnes to vypni se stisklou klávesou SHIFT a uvidíš. Popřípadě v tom článku je popsané jak to "normálně" vypnout.

Odesláno z mého Mi A2 pomocí Tapatalk


i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
Robo101
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 19 dub 2019 19:43

Ahoj,tv jsem zatím nezkoušel,nebyl čas.S SHIFTem jsem vypínal a pak jak jsem po pár hodinách zapnul,problém stejný.Pak jsem koukal na ten výpis událostí a je tam v té době spousta kritických chyb " Kritická 19.04.2019 15:28:09 Kernel-Power 41 (63)".....nevím zda to s tím souvisí.
Fats start up vypnu dnes.Pak ještě tohle tam je..."Ve struktuře systému souborů na svazku C: bylo zjištěno poškození.

Hlavní tabulka souborů (MFT) obsahuje poškozený záznam souboru. Referenční číslo souboru je 0x4000000023051. Název souboru je \ProgramData\NVIDIA Corporation\NvTelemetry\events.dat-wal."

Tak zatím tohle jsem zvládl,byl jsem i dnes v práci :(


zatím díky

Robo101
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 20 dub 2019 21:25

Teď jsem připojil jiný monitor a to samé,naběhne až po restartu:(Takže monitor je ok a problém jinde.To úplné vypnutí windows jsem udělal.Co teď ?
Grafická karta?Ty chyby jak jsem vypsal výše?
Díky....

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36853
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod petr22 » 20 dub 2019 21:32

Vytahni z pocitace tu Geforce 1030 a spust ho bez ni.

Hned uvidis, jestli problem stale trva.

Robo101
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 20 dub 2019 21:36

petr22 píše:Vytahni z pocitace tu Geforce 1030 a spust ho bez ni.

Hned uvidis, jestli problem stale trva.


Vyzkouším zítra,díky.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod Martab » 20 dub 2019 21:46

Pokud chyba nereaguje na jiný monitor ani na způsob vypnutí OS, potom je další na ráně ta grafika. Jak píše petr22, zkus iGPU a uvidí se :-)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4131
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod RIKI22 » 20 dub 2019 21:48

Použi výstup DVI-D, hoci aj cez redukciu na HDMI , ak si to ešte neskúsil alebo skús zmeniť ovládač na grafiku.
Prípadne použi staré vypínanie,či bude zmena.

Robo101
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 21 dub 2019 10:30

Tak jsem odpojil grafickou kartu a monitor naběhl hned jak má.Takže to dělá ta karta,ale proč když jinak funguje?

https://www.czc.cz/gigabyte-gt-1030-oc- ... 06/produkt

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11079
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod xbs » 21 dub 2019 11:18

k čemu ten komp používáš? možná že bys vystačil jen s tou integrovanou (ideálně eště dokoupit dalších 8GB paměti)...

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod Martab » 21 dub 2019 11:41

Zkus přeinstalovat ovladače grafické karty, pro W10 64bit:
https://www.nvidia.com/Download/driverR ... 5872/en-us

nebo zkusit přímo ty od výrobce grafické karty
https://www.gigabyte.com/cz/Graphics-Ca ... -dl-driver
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Robo101
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor

Příspěvekod Robo101 » 21 dub 2019 11:59

xbs : občas něco hraju,hodí se mi lepší než integrovaná.

Ovladače jsem přeinstalovával už předtím,mám v pc ten "geforce experience" a ten se o ně stará.Ale mohu zkusít ty gigabyte ;)

Dodatečně přidáno po 1 minutě 40 vteřinách:
mimochodem,jak nejlépe přeinstalovat ty ovladače?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11079
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Monitor

Příspěvekod xbs » 21 dub 2019 12:09

odinstalovat pomocí DDU v nouzáku...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • NTB druhý monitor vidí, ale monitor nic nezobrazí
    od CepiniusCZ » 23 črc 2018 23:01 » v Problémy s hardwarem
    0
    542
    od CepiniusCZ
    23 črc 2018 23:01
  • Monitor
    od matyfino » 18 bře 2019 13:27 » v Vše ostatní (hw)
    2
    354
    od matyfino
    18 bře 2019 14:19
  • Monitor
    od jackieprochazka » 18 črc 2018 17:37 » v Vše ostatní (hw)
    6
    526
    od MRC
    19 črc 2018 09:38
  • Monitor
    od Hyneček » 10 srp 2018 10:35 » v Problémy s hardwarem
    1
    186
    od NenapadaMeNic
    10 srp 2018 10:48
  • Monitor
    od sherry » 28 srp 2018 10:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    280
    od sherry
    28 srp 2018 12:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot] a 12 hostů