zasekaný notebook

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15034
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod xbs » 13 čer 2019 18:20

vypoj systémovej disk na stolnim kompu a do stejnejch konektorů připoj ten z noťasu...



Reklama
divad1992
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: listopad 17
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod divad1992 » 13 čer 2019 19:41

asi bude problém s rezebráním, nejde mi odlepit ty dvě půlky od sebe, vysí to někde na nějakým drobným kousku a nechci až moc zabrat, aby tam něco neprasklo :/

Dodatečně přidáno po 54 minutách 37 vteřinách:
Tak se povedlo rozebrat, nakonec tam byli jeste dva skryte sroubky..
Disk jsem pripojil do stolniho pc misto ssd na kterem mam win
A napise to hlasku "An operating system wasnt found. Try disconnecting any drivers that dont contain an operating system.
Press ctrl+alt+del to restart

Odpojil jsem vsechny ostatni disky a restaroval a skocila jina hlaska at bootuju, tak sem tam dal flash s win10 a zkousim instalaci

Dodatečně přidáno po 3 hodinách 42 minutách 38 vteřinách:
Tak jsem zkousel WD Data LifeGuard Diagnostics kdyz byl dick zapojeny ve stolnik pc jako systemovy. Win bezeli kdyz sem je preonstaloval.
Asi po hodine se pri te diagnostice vypl pc, kdyz sem ho zapl tak diagnostika pokravovala dal, kde skoncila. Po dalsi necely hodine se pc znova vypl a pri zapnuti nasledne behem 5s spadnul (zkouseno trikrat)
Co ted? Disk v haji? Je mozny pripadne zkusit zapojit ssd ze stolniho pc do ntb zjistit zda to takhle funguje?

Diskař
Level 2
Level 2
Příspěvky: 191
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod Diskař » 14 čer 2019 08:32

Strč SSD do ntb.
S tím vypínáním PC je to vlastně jak? To se jen uspal a nebo se vypnul natvrdo? A nebo to jen spadlo a šel do restartu?

divad1992
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: listopad 17
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod divad1992 » 14 čer 2019 10:11

Zkusim tam strcit ssd ze stolniho..
Haled normalne bezel ten dlouhy test a pak jako kdyby se to uspalo (zadny vetrak, svetilko atd nebezelo), jen problikavalo power tlacitko na skrini (rychleji nez obvykle kdyz je pc zapnuty).
Kdyz sem pohnul mysi nebo zmackl klavesu tak nic nezareagovalo. Pak sem natvrdo restartoval a po nacteni win test bezel dal, pak to zas "spadlo" tentokrat nesvitilo nic, kdyz sem chtel zapnout pc tak behem 4 vterin se sam vypl/spadl (zkousel jsem 3krat za sebou). Pak jsem to zkusil zapnout rano a win nabehl a test bezel dal. Od ty doby sem pc nevidel jeste.

divad1992
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: listopad 17
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod divad1992 » 19 čer 2019 07:34

Ještě bych se vrátil jednou k odborné radě.
HDD jsem vyměnil za SSD (Adata SU650 120GB), který jsem měl jako systémový ve stolním PC.
Nainstaloval jsem win, a další základní programy, vše proběhlo v pořádku.
Win hlásil že není nainstalovaný optimální ovladač zobrazovací a že může dojít k vyšší spotřebě či tak něco (hlásilo již při nově nainstalovaných win na HDD). Tudíž jsem jako předtím provedl před AMD Adrenalin instalaci ovladačů. Došlo k tomu samému jako předtím, obrazovka v průběhu instalace zčernala (asi když se mělo nastavení aktualizovat), těsně předtím byl slyšet zvuk jako když se odpojí či připojí monitor u PC.

Takže v tomto případě asi není chyba v disku ale někde jinde, nápad co to způsobuje? Jinak ntb funguje více méně nebo jsem nestihl zpozorovat něco dalšího co by ho výrazně ovlivňovalo.

Dík opět za případnou radu

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39870
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod petr22 » 19 čer 2019 08:16

Vadna graficka karta od AMD ?

U notebooku s AMD procesorem a grafikou je to nejcastejsi zavada,
upecena graficka karta.

divad1992
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: listopad 17
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod divad1992 » 19 čer 2019 12:21

Jako jesi to tak bude.
Co sem koukal tak se ani neprodavaji nove procesory do ntb.
Resit pripadne nak externi grafikou bo vyhodit ntb? :evil:

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9493
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod zeus » 19 čer 2019 21:51

Nedavat AMD ovladace, ale nepobezi ti zadna akcelerace.
Jinak b) tedy vyhodit.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2127
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod atari » 20 čer 2019 11:53

Když děláš testy, tak v nastavení vždy nastav, aby se PC nevypínal, nehibernoval atd. Pouze můžeš nechat vypínat monitor. Pokud děláš test na 3x (protože to usne) tak se komponenty nemusí ohřát na maximální teplotu, a pak ten test je znehodnocený, i když proběhne až do konce.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 23 vteřinách:
Tyhle šmejdy už většinou dnes dělaj bez pořádného chlazení. Vsadil bych se, že zespoda nebude větrací mřížka. Takže pak se to snadno upeče (a následně dost často přeruší nějaký kontakt), a závada se může projevovat jakkoliv - :evil:

A pak to vypadá na tu variantu b) tedy vyhodit, a koupit si něco pořádnýho.

divad1992
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: listopad 17
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod divad1992 » 20 čer 2019 17:14

Mrizka tam neni, pouze z boku maly zebrovani.
Ja ho defakto potrebuju jen na internet a maximalne na film, coz funguje. Zatim ho tedy spon v nouzi vyuziji a jinak mam stolni pc na vsechno ostatni.

Jeste je divny ze kdyz oc vypnu beznou cestou tak plocha najede normalne ale pokud dam restartovat tak nabehne cerna a musi se natvrdo vypnout abych zas neco videl

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2127
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: zasekaný notebook

Příspěvekod atari » 20 čer 2019 22:23

No právě. žebrování z boku .. k čemu to je ??
Aby vzduch dobře chladil, tak je potřeba aby z jednoho otvoru byl přívod a do druhého vývod, a ten vzduch tam musí proudit.

Už to výrobci s tím šetřením přeháněj ... šmejdi ... :evil:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • šíleně zasekaný PC
    od tobiasekll » 11 led 2019 12:54 » v Problémy s hardwarem
    12
    870
    od tobiasekll
    06 úno 2019 12:56
  • Notebook
    od Asdcv » 10 bře 2019 22:04 » v Vše ostatní (hw)
    1
    543
    od Martab
    10 bře 2019 22:07
  • Notebook do 13k
    od Bertik23 » 18 lis 2019 17:25 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    223
    od Donald64
    18 lis 2019 22:17
  • Notebook
    od Pleš » 28 led 2019 18:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    428
    od Martab
    28 led 2019 21:06
  • Notebook
    od Martas_02 » 20 čer 2019 18:46 » v Problémy s hardwarem
    0
    376
    od Martas_02
    20 čer 2019 18:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů