Crucial SSD a funkce momentum cache

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4719
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 17 čer 2019 20:39

Ak dobre vidím ,tak on má ram 16GB a Ty 48GB v popise a zrejem rýchlejšie ram.Skús ten programhttps://www.alex-is.de/PHP/fusion/downloads.php?cat_id=4&download_id=9 , či nezobrazí upozornenie červeným písmom.Nemusíš spúšťať test.



Reklama
Uživatelský avatar
malay
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 284
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod malay » 17 čer 2019 20:56

Momentum cache si ze systémové RAM vezme údajně max. 4GB

momentum cache 2 - 17_06.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5680@4,5/4,3GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB 1700MHz, GPU Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, 3x SSD 250GB, NVMe 256GB, HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4719
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 17 čer 2019 20:57

A na akej frekvencií bežia Tebe a jemu ?

Uživatelský avatar
malay
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 284
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod malay » 17 čer 2019 21:29

Obyčejné DDR3 na frekvenci 850MHz (1700MHz efektivně). V RAM bych problém nehledal, budeme na tom podobně (DDR3 1600MHz ?). Spíš by to mohlo souviset s tím, že ani můj ani jeho hardware není přímo "navržen" pro Windows 10. I když mi vše funguje bez konfliktů, přesto mám ve Windows 10 latence měřitelně horší, než ve Windows 7. Ale ne zase o tolik horší, abych to při práci poznal.
Naposledy upravil(a) malay dne 17 čer 2019 21:34, celkem upraveno 1 x.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5680@4,5/4,3GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB 1700MHz, GPU Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, 3x SSD 250GB, NVMe 256GB, HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 17 čer 2019 21:30

Já mám frekvenci RAM 800 MHz, alespoň mi to píše HWinfo :smile:
Aktualizoval jsem AHCI, ale neinstaloval IRST. Takže je tam o dva roky novější ovladač, ten jak píšeš 14.5.0.1081.
Povolil jsem tedy momentum cache a po restartu spustil ten CrystalMark:
CDM.jpg

Evidentně momentum cache běží. Ale co s tímhle? Vrátila se rudá záře... Kde tedy může být chyba? :-(
DPC2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit

Uživatelský avatar
malay
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 284
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod malay » 17 čer 2019 21:38

S Windows 7 bys měl krásný nízký zelený plot :-), podle mě tam dělá binec ovladač. Ale který, to je otázka?
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5680@4,5/4,3GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB 1700MHz, GPU Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, 3x SSD 250GB, NVMe 256GB, HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4719
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 17 čer 2019 21:39

Tie čísla sú odlišné od prvého screenu-vyššie.Nemám teraz možnosť skúsiť nejaký Cruciál disk.Ale je to podobné ,ako pri SSD Samsung a ich Rapid Mode.Už sa mi stalo ,že aj keď Win10 bežal bez problémov ,program od samsungu označil SATA-AHCI ovládač ,ako nekompatibilný.Skús ešte ten program AS SSD, či nebude upozornenie.Potom môžeš skúsiť vymeniť SATA-AHCI ovládač za inú verziu.

basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 17 čer 2019 21:40

Vypnu momentum cache, restart a je klid:
DPC3.jpg

Tak mi to chlapi vysvětlete, plíz :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4719
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 17 čer 2019 21:45

Tak možno nielen SATA-AHCI ovládač ale niektorý z vyššie spomenutých treba aktualizovať.

basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 17 čer 2019 21:52

malay píše:S Windows 7 bys měl krásný nízký zelený plot :-), podle mě tam dělá binec ovladač. Ale který, to je otázka?

No, s tím jsem se právě trápil před pár měsícema. Nepřišel jsem na to, vypínal/povoloval/zakazoval/odistaloval postupně všechno možný. Neskutečně mě sr*lo to lupání ve zvuku - jakéholi video, jak z HDD tak z webu - takže problém síťovky/ovladače (což by bylo nejjednodušší, většinou to všude píšou) to nebyl, no a pak to hledej...

Po tom reinstalu windows jsem přišel na to, že hned po povolení funkce momentum cache to začne blbnout. A to v tom screenu je jen začátek. Ono se to tak rozvášní do mega strašnejch čísel a lupance jsou zpět...

No tak nebudu používat momentum cache a je to. Ale snad to není známka toho, že se mi v kompu roz*sírá něco jinýho... :-(

Dodatečně přidáno po 10 minutách 54 vteřinách:
Je tohle v pořádku? Už nechávám vypnuté momentum cache...
ASSSD.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4719
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 18 čer 2019 18:29

Podľa Crucial :
Špecifikácie: 500 GB 2,5-palcový interný SSD • SATA 6.0Gb / s • 560 MB / s Čítanie, 510 MB / s Zápis
Na test si spusť CrystalDiskMark
Skúška , čistá inštalácia Win10 Crucial MX300,zapnuté Momentum Cache
Obrázek
Aktualizácia Realtek audio
Obrázek
Aktualizácia SATA-AHCI ovládač v17
Obrázek
Na porovnanie test SATA ovládač v.17
Obrázek
SATA ovládač v 6
Obrázek
Takže skús aktualizovať napr.Realtek audio, či bude zmena.

basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 18 čer 2019 20:50

Když nainstaluji Realtek, tak mi to začne taky vylítávat nahoru, to už mám vyzkoušený. A zkoušel jsem jich asi pět.
To je taky program/ovladač, hned vedle Intel Rapid Storage Technology, kterýho se bojím.

Spíše se zeptám, když jsi postnul ty screeny DPC - neřešíš, proč to nemáš zelený? Žlutý znamená jakože dostatečné, ale mohlo být líp... A jak jsi to dlouho nechal zapnuté? Taky záleží, který programy přitom spouštíš a vypínáš. Pokud mi v jednu chvíli ukázal 20 000 a nechám to zapnuté, po nějaké době mám i 100 000...

Co když tam dám taky ten SATA/AHCI v17?
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bezdrátová sluchátka Sennheiser MOMENTUM Free In-Ear Wireless SLEVA
    od Franco » 28 dub 2019 22:08 » v P: Vše ostatní
    0
    950
    od Franco
    28 dub 2019 22:08
  • ssd crucial mx500 1TB do ramecku
    od p3v4x » 28 bře 2019 10:10 » v Problémy s hardwarem
    10
    619
    od petr22
    29 bře 2019 10:26
  • Jen softwarová cache u HDD
    od solstiv » 19 led 2019 13:00 » v Problémy s hardwarem
    2
    403
    od solstiv
    19 led 2019 20:54
  • funkce H/W S/W v prehravaci
    od symetrala » 28 zář 2019 19:21 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    3
    1291
    od richchie
    29 zář 2019 09:30
  • Excel - složená funkce - prosím o kontrolu
    od Čejka » 11 črc 2019 00:24 » v Kancelářské balíky
    8
    1212
    od Čejka
    11 črc 2019 18:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], pejsek hejsek a 6 hostů