Crucial SSD a funkce momentum cache

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4740
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 18 čer 2019 21:16

Neinštalujem Intel Rapid Storage Technology.Aktualizoval som Realtek, tak to stúplo ale ,ak som potom aktualizoval aj SATA ovládač, tak sa to ukľudnilo.Bežalo mi to možno 5-10 min.Skúšal som to na doske Asus H87-PRO a 8GB ram.Zhodný socket 1150 a aj výrobca ponúka na stránke SATA-AHCI ovládač 14.5.0.1081.Posledna verzia z rady 14 je AHCI 14.8.18.1060.Viem , že som na doske skúšal aj verzie z rady 15 a 16.Dokonca aj 5 a 6.Z verzie 17 som mal teraz poslednú verziu a to 17.2.6.1027.Môžem sa k tomu potom ešte vrátiť a skúšať len tak zo zvedavosti.Realtek som mal verziu Realtek 6.0.8720.1.
Ak chceš skúšať tak môžeš.Pozri si svoj screen a upozornenie:
Obrázek



Reklama
basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 18 čer 2019 22:47

RIKI, já ti děkuji žes to zkoušel a dal jsi si s tím práci, ale mě opravdu nejde o to do PC nafrkat mraky ovladačů a postupně testovat který mi to rozhodí, nebo že můj cíl je mít zapnutou funkci momentum cache - mě to lítá vcelku slušně i bez toho. Při pořízení nového SSD jsem si toho všiml, pochopil (snad) o čem to je - textury v Kingdom Come se nahrávaly tak rychle, že jsem je ani nahrávat neviděl...
Ale mě právě nejvíc štvalo to lupání. Jsem rád, že jsem přišel na to, že bez momentum cache to nelupe, tak ho prostě nebudu zapínat, ovladače dám jen ty co být musí a užívám si muziky a videí bez prskanců. To upozornění o kterým píšeš, to je když se ti zvedne latence přes asi 2000, tak je to stále stejné - prostě je "nekde" problém. Teď jsem DPC měl puštěný asi půl hodiny a jsem v pohodě, jen by to mohlo být zelený, to by bylo ještě lepší:

DPC4.jpg

Původní dotaz zněl, že pokud s tím má někdo tady zkušenosti, jestli dokáže vysvětlit, proč se tak zhorší latence při zapnutí té funkce. Anebo jestli to není signál odcházejících komponentů v PC.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3130
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod dom324 » 18 čer 2019 23:03

S klidem bych tu funkci vypnul. Pravděpodobně má Crucial někde chybu v ovladači.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4740
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 19 čer 2019 17:06

Ak zapne režim Momentum cache, tak podľa CrystalDiskMark aj tento režim beží bez problémov.Ak sa pozrie na stránku DPC Latency Checker,tak tento program má podporu pre :
DPC Latency Checker for Windows 7, Windows 7 x64, Windows Vista, Windows Vista x64, Windows Server 2003, Windows Server 2003 x64, Windows XP, Windows XP x64, Windows 2000
Windows 10 nie je spomenutý.
Skús program LatencyMon, ktorý má aj podporu Win10, aké budú výsledky, čo označí za chybu.
Porovnanie programov
Obrázek
Doporučuje sa :
CMD ako Správca a zadať príkaz
bcdedit /set disabledynamictick yes
Pre overenie po reštarte iba Bcdedit
Pred tým si sprav nejaký bod obnovenia.

basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 19 čer 2019 19:55

basstomas píše:Vždy jsem měl zapnutej DPC Latency nebo LatencyMon a kontroloval. Teď mi nic nelupe, paráda. Jen se ptám, proč se to zhorší, když použiji funkci momentum cache od Crucial softwaru?


RIKI, o LatencyMon vím, psal jsem o něm, taky ho používám na testy. Zrovna teď koukám na film, tak jsem ho na pozadí zapnul a zde jsou dva výsledky, cca po 15 a po 25 minutách. (nemám zapnutý momentum cache)
LM1.jpg
LM2.jpg

Výsledek asi tak hroznej není, alespoň ve zvuku nic neslyším - jak jsem psal, užívám si zvuk bez rušení, bez lupání.
Co přesně prosím tě udělám tím příkazem bcdedit?
A z testů ty dva problémové procesy nebo ovladače?
dxgkrnl.sys a ntoskrnl.exe - víš co to je? To se mi tam ukazuje i po 40 minutách.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4740
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 19 čer 2019 19:57

Môj screen je SSD Samsung a zapnutý Rapid Mode , čo je podobné ,ako momentum cache pri Crucíal.Myslím , že to som mal aj ja, kým som nezadal ten príkaz cez cmd.
https://updatecontroller.wordpress.com/2016/08/08/disabling-dynamic-ticks/

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 315
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod amirinda » 19 čer 2019 22:12

Máš v PC krom toho SSD ještě jiný disk? Mě to dělalo podobně, když jsem měl spolu s SSD klasiku 3,5 HDD a bylo jedno, jestli přehrávám film uložený na tom HDD nebo SSD. Po koupi nového HDD už nic nepozoruju.

basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 19 čer 2019 22:38

amirinda píše:Máš v PC krom toho SSD ještě jiný disk?

Jasně, mám Seagate Bar. 7200.14 2TB, klasický 3.5 disk. Nevykazuje žádné chyby... Je tedy pravda, že už je cca šestiletý, jako celý komp (krom grafiky), takže pomalu by s ním něco být mohlo :smile:

Ale znovu opakuji, zhoršená latence, která byla u mě příčinou lupanců a praskání ve videích přehrávaných z webu či HDD - zmizela zakázáním funkce momentum cache na Crucial SSD. Obejdu se bez toho. Občas jsem dříve nahrával i baskytaru do kompa a odstraňovat potom ten nepravidelnej "bordel" co tam byl navíc, to bylo fak utrpení.

Příkaz bcdedit jsem spustil, po restaru kontrola - píše to, že "disabledynamictick - yes". V DPC se zatím nezelená a LatencyMon je to docela lepší, řekl bych:
LM3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4740
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 20 čer 2019 09:05

Tak si zapni momentum cache a skús.

basstomas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 10
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod basstomas » 20 čer 2019 17:51

Zapnul jsem momentum cache. Koukal chvíli na youtube - pár klípků - přitom jsem zaslechl dva lupance ve zvuku. Měl jsem zapnuté oba testy a DPC zaznamenal dva vyskoké 36 000. Potom jsem to zresetoval a šel si schrupnout a zde je screen:
LMDPC2.jpg

ssd2.jpg

bcdedit? To pomohlo? Znamená to tedy, že problém s RAM nebo s SSD žádný nemám? Stačilo jen zakázat "dynamictick" ve windows? A pro laika - co jsem to vlastně zakázal?
Teď to tedy budu sledovat, kdyby začlo něco červenat či lupat ve zvuku, dám vědět. Děkuji ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
deska MSI Z87-G45 Gaming, CPU Intel Core i7-4770, chladič GELID Sol. Tranquillo rev.2, RAM Crucial 16GB 800MHz, GPU MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1, SSD Crucial SSD MX500, HDD Seagate Bar. 7200.14 2TB, zdroj Corsair TX650, skříň Corsair 500R, mech. Samsung SH-224DB, LCD BenQ GW2450HM - 24", OS Win10 64bit

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4740
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Crucial SSD a funkce momentum cache

Příspěvekod RIKI22 » 20 čer 2019 19:07

Ak si pozrieš screen ,čo som dal z CrystalDiskMark SSD MX300 a zapnutou funkciou momentum cache, tak máš lepšie výsledky.Určite nemaš problém s Ram alebo diskom,keď máš zapnuté momentum cache.To že Ti lupne zvuk, tak neviem , akú verziu Realtek máš nainštalovanú, ak si vôbec nejakú inštaloval a nenechal na Win10.Skúsil by som aktualizovať ovládač, ak sa tie lupnutia budú opakovať.Nie každému vraj pomôže použiť príkaz disabledynamictick.Čo to je ,máš v tom odkaze vyššie.Vlastne si zakázal určité šetrenie.Presne tak, ako keď náš nastavené v Možnostiach napájania nastavený plán šetrenia.Doporučuje sa mať vysoký výkon.Ale to som neskúšal.
Môžeš si pozrieť túto stránku https://appuals.com/fix-high-dpc-latency-on-windows-10/ale okrem ovládača realtek ,kvôli tým lupom,by som to nechal tak.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bezdrátová sluchátka Sennheiser MOMENTUM Free In-Ear Wireless SLEVA
    od Franco » 28 dub 2019 22:08 » v P: Vše ostatní
    0
    950
    od Franco
    28 dub 2019 22:08
  • ssd crucial mx500 1TB do ramecku
    od p3v4x » 28 bře 2019 10:10 » v Problémy s hardwarem
    10
    619
    od petr22
    29 bře 2019 10:26
  • Jen softwarová cache u HDD
    od solstiv » 19 led 2019 13:00 » v Problémy s hardwarem
    2
    407
    od solstiv
    19 led 2019 20:54
  • funkce H/W S/W v prehravaci
    od symetrala » 28 zář 2019 19:21 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    3
    1293
    od richchie
    29 zář 2019 09:30
  • Excel - složená funkce - prosím o kontrolu
    od Čejka » 11 črc 2019 00:24 » v Kancelářské balíky
    8
    1214
    od Čejka
    11 črc 2019 18:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 19 hostů