Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 20 říj 2019 19:11

Ahoj. Už nevím kudy kam, tak jdu sem. potřebuji rozchodit dotykový displej na Win 10.
Jedná se o model HP LD4245tm

Popis problému:
Dotyk na displeji nefunguje správně na novějších verzích Windows 10. Na Windows 7 funguje správně.
Po instalaci Windows 10 verze 1903 (originální licence, boot vytvořen ze stránek Microsoft) nainstalujeme veškeré potřebné ovladače k základní desce atd. a následně ovladače k HP LD4245tm (staženo ze stránek HP). Veškeré instalace proběhnou správně.
Při použití dotykového displeje je možno dotykem označit ikony , přesouvat ikony a rolovat např. na webových stránkách. Nelze ovšem nic spustit. Nefunguje dvojklik ani např vyrolovat menu z traybaru kliknutím (např kalendář, nastavení zvuku a jiné).
Nefunguje ani dlouhé "ťuknutí", kdy by se měla aktivovat nabídka pravého tlačítka myši. Na displeji se pouze objeví čtverec v okolí dotyku.
Nepomáhá ani přepnutí do režimu "tablet"
Kalibraci spustíme, ale nereaguje na dotyk. Tím pádem kalibrace neproběhne.

Dnes jsem zjistil, že když připojím 2 monitory, kdy je nastavím jako rozšířenou plochu a jako sekundární nastavím ten dotykový, tak se ten displej chová jako touchpad. Tím pádem na primárním monitoru hejbu kurzorem a vše funguje jak má. Nicméně nelze přejet na dotykový displej kurzorem. Ale pomocí myši ano, ale ani v tomto případě (když je kurzor na dotykovým displeji) dotyk nefunguje.Zkoušel jsem je duplikovat. Ale v tomto případě to taky nefunguje.

Nicméně našli jsme provizorní řešení.
Pomohla nám instalace systému Windows 10 verze 1511. Na této verzi displej funguje správně.
Nicméně tato verze systému je natolik stará (rok 2015), že při použití novějšího HW, v našem případě CPU AMD Ryzen 2400G, není podpora ovladačů na takto staré verze systému (a samozřejmě ani na Windows 7, který jsme se pokoušeli marně instalovat) a jsme nuceni použít pouze univerzální ovladače Windows na tuto sestavu a stím i není možno používat novější verze systému.

Za každou radu budu rád. Díky


Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Reklama
casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 21 říj 2019 07:54

up.
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1115
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod gogo1963 » 21 říj 2019 07:59


casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 21 říj 2019 10:36

Tam jsme zkoušeli už všechno. Bez výsledku. Díky ale za snahu
[
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 21 říj 2019 19:52

Up
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 22 říj 2019 13:16

Up
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Pedrossos
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 302
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod Pedrossos » 22 říj 2019 15:59

Zdravím casper zkus tohle: https://support.microsoft.com/en-us/hel ... oesnt-work

budu se snažit pomoct, ale nevím co si zkoušel. ve správci zařízení máš vykřičníky? zkusil si nový ovladače ? zkus ovladače nainstalovat pouze pomocí windows

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 22 říj 2019 17:00

Ahoj. Díky za pomoc.
To co jsi poslal jsem zkoušel všechno kromě bodu 2. Tomu moc nerozumím, co se tam chce.
Jinak pokud nainstaluji verzi Win 10 1903, tak žádné vykřičníky nemám. Aktuálně, aby ten displej fungoval, je nainstalovaná verze Win 10 1511. V této verzi vykřičníky jsou. A to konkrétně u grafiky, protože na tuto starou verzi windows nejsou aktuální ovladače zcela funkční. Nicméně PC funguje na univerzálních windows driverech.
Zkoušeli jsme použít ve verzi win10 1903 univerzální ovladač windows na ten touchscreen. Ale bez výsledku.

Jak jsem psal nahoře. Je zajímavé, že když připojím druhý monitor a nastavím rozšiřenou plochu (touchscreen je jako druhý monitor), tak dotyk funguje. Ale mouze když je kurzor na primárním monitoru. Takže touchscreen se chová jako touchpad na NTB.
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 26 říj 2019 22:53

Update. Dotyk korektně funguje při instalaci windows. Po nainstalování už se chová jako touchpad.
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s dotykovým displejem. (možná jen nastavení)

Příspěvekod casperdeluxe » 29 říj 2019 21:49

Update: Dotyk se chová správně třeba v prohlížeči opera nebo mozilla. Nebo v programu HP support assistant. Nebo v biosu. To musí přeci být někde v nastavení
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Spolehlivý telefon s malým displejem
    od Seibei » 19 říj 2019 08:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    1002
    od petr22
    21 říj 2019 06:50
  • Jak zprovoznit Nokii N96 se zřejmě vadným displejem?
    od Peťa » 02 říj 2019 14:14 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    580
    od Peťa
    02 říj 2019 14:14
  • RIP notebook na furt nebo možná půjde opravit?
    od RuuRyy » 15 lis 2018 09:14 » v Problémy s hardwarem
    6
    500
    od RuuRyy
    15 lis 2018 15:14
  • Tovarní nastavení
    od jetasym » 24 lis 2018 15:07 » v Problémy s hardwarem
    7
    609
    od NenapadaMeNic
    24 lis 2018 15:43
  • Tovární nastavení
    od AbloyDee » 19 led 2019 08:54 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    9
    732
    od cunik.cz
    20 led 2019 11:35

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 23 hostů