A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 00:50

Zdravím,

řešil jsem problém, že jsem sestavil pc a nešel mi vůbec nastartovat. Naknec jsem zjistil, že to bylo ramkami.

Když mám ramky ve slotu A1 a B1, tak pc vůbec nenajede, nenajede boot (zatím systém nic nenainstalováno). S jednou funguje a když dám ramky vedle sebe čili A1a A2, tak taky najede, ale systém hlásí, že bych měl dát do právě A1 a B2... čím by to mohlo být? Sestava

i5-9600 kf
16Gb viper DD4
kingston A2000 ssd disk
be quiet system power 9 500 w



Reklama
dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4215
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod dvorakj » 04 led 2020 01:25

ahoj, konzultuj s manualem k zakladni desce. Neni co zkouset, dava se to tak, jak je to v manualu. Muzes je ale zkusit prohodit mezi sebou.
proved update BIOS na posledni verzi.
RAM nastaveni dej v BIOSu do default.


jednotlive zvlast ty pameti jedou?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19753
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod ITCrowd » 04 led 2020 02:34

Zkontroluj si kompatibilitu pamětí: https://download.gigabyte.com/FileList/ ... 191108.pdf
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2411
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 04:56

pokud má tuhle desku, pak A2 - B2 ...

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 07:56

A záleží vůbec na tom z hlediska výkonu, jestli jsou ty ramky ve slotech od sebe ob anebo vedle sebe? Protože vedle sebe mi fungují a systém ukazuje 16 gb. Jen mi bioaktivní hlásil že lepší ve slotech ob, ale to právě nejde...

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2411
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 08:07

vedle sebe by to fungovat nemělo, to pak bude chyba v desce ... pokud to pojede, pak asi jako "single channel" .. poloviční paměťový výkon ... při hraní to dle testů dělá 20 a víc %

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 08:32

Píše to tohle.

Zároveň ale fungují jen opravdu vedle sebe, jinak nenajede boot.

Tak jedině vrátit desku do 14 dnů a objednat novou stejnou/jinou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2411
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 08:46

njn pojedou v singlu, na tvém místě bych to vracel, kdo ví, co dalšího "prdne" ... A2 + B2 tedy nejede? To jsou ty světlejší sloty

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18676
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod xbs » 04 led 2020 08:51

pokud se to dá tak jak to bejt nemá, tak to v duálu nepude... většinou je správně A2/B2, každopádně při kompletaci je třeba se řídit návodem...

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 08:54

Nenajede. Zkoušel jsem kombinace a pokud tam jsou dvě, tak najede jen tato kombinace. Je větší pravděpodobnost že deska v háji než paměti asi že? Vzhledem k tomu, že každá zvlást funguje,a dohromady jen takto vedle sebe v prvních dvou slotech od procáku.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2411
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 09:00

paměti jdou, když ukazuje 16 GB, evidentně něco s deskou ... možná ještě zkusit poslední bios flash, jestli se to nespraví ...

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 09:01

Ok zkusím.

Objednal jssm tu samou znovu jinde , tak tuhle vrátím, ať si s tím dělají co chtějí...

Dodatečně přidáno po 29 vteřinách:
Tak snad na té nové to nebude to samé :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 2x4gb + 2x8gb ram, jak zapojit?
    od Sat1urn1 » 10 pro 2019 23:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    392
    od Zivan
    10 pro 2019 23:56
  • Corsair RGB Pro 2x8GB 3200mhz c16
    od Baggy » 08 úno 2020 11:35 » v Taktování a další úpravy PC
    10
    1119
    od xbs
    08 úno 2020 16:27
  • Koupím RAM 2x4GB nebo 2x8GB
    od bereline » 28 bře 2020 09:30 » v K: Hardware
    0
    926
    od bereline
    28 bře 2020 09:30
  • Paměti Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600, Blackout Series
    od Acey » 11 čer 2020 18:05 » v P: Hardware
    1
    491
    od Acey
    02 zář 2020 13:25
  • Win10 nenajede
    od multa62 » 25 pro 2019 10:47 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    489
    od multa62
    26 pro 2019 12:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 11 hostů