SSD - UDMA CRC errors

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

victronix
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod victronix » 18 bře 2020 16:01

Ahoj,
Mám desku Gigabyte GA-965gm-s2_r1.01.
Ano, je to starší kousek.
Pro mě má ovšem velký význam:
Serial port
Printerport
FireWire
Floppy
IDE
A do takto staré desky mám danou grafiku GTX 650 Ti Boost.

Problémy nastaly po instalaci SSD Crucial MX500 250GB.
Se SATA HDD Samsung 500GB - žádný problém.
Výpis systémového protokolu vypisuje chybu disku.
Ve výpisu SMART se navyšuje hodnota UDMA CRC errors.

Výměna kabelu SATA nepomáhá, kondenzátory nejsou nafouklé, zdroj je v dobré kondici (nové kondenzátory, osciloskopem měřeno zvlnění a napětí - vše v max. pořádku.)

Problém nastává při přenosu většího souboru než 512MB na systémový SSD.

Firmware desky ver.F8F je poslední vydaný.
Zapnutí/vypnutí AHCI, legacy/native a další pokusy selhávají.
Počítač funguje, ale košér to není.
Nejspolehlivěji jede s vypnutým AHCI ale chyby v komunikaci mezi řadičem a diskem jdou nahoru stále.



Reklama
RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5083
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod RIKI22 » 18 bře 2020 16:18

V ktorom SATA porte ho máš zapojený ? Daj sem screen SSD-Z-položka Device https://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/SSD-Z.shtml Ja nepoužívam žiadný beta bios.OS máš ?

victronix
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod victronix » 18 bře 2020 17:31

Obrázek

Windows 10
Sata porty jsem zkoušel všechny.
Teď mám disk v portu SATA 0.
Zkoušel jsem i ostatní dát jinam (GSATA), nebo vypojit.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5083
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod RIKI22 » 18 bře 2020 18:31

Ak si otvoríš tento programhttps://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/AS-SSD-Benchmark.shtml , nemáš tam upozornenie červeným písmom ?Daj sem screen zo Správa diskov.Sata ovládač máš ten, čo si nainštaloval OS ?

victronix
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod victronix » 18 bře 2020 19:03

Obrázek
Ovladače jsem měl po instalaci od Microsoftu - to je jasné.
Pak jsem nainstaloval JMICRON a pak přímo od Gigabyte:
Obrázek

Dodatečně přidáno po 3 minutách 4 vteřinách:
Tento problém řeším už asi měsíc. Nikde na netu nic. Je možné, že je to problém jen mé desky. Nevím.
Proto to řeším tady. To je moje poslední šance.

Dodatečně přidáno po 7 minutách 4 vteřinách:
Obrázek

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5083
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod RIKI22 » 18 bře 2020 19:54

Disk s OS si zapoj do SATAII0 na doske,aby bol v Správca zariadení , ako Disk 0.Alebo je zapojený v tom porte teraz ? Zmeň si režim na AHCI.Nespomínaš ovládač Sata , ktorý máš označený ICH8, kde je možno zapojený ten disk.Pár dni dozadu som použil ten disk na doske https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P35-DS3-rev-10#ov bez problémov.

victronix
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod victronix » 18 bře 2020 22:55

Mám ho v SATAII0, Disk0 (na obrázku) je IDE PATA.
Když změním režim na AHCI, tak dochází, myslím, k závažnějším chybám UDMA CRC.
Disk je na AHCI asi rychlejší, ale častěji je systém, MYSLÍM, nestabilnější.
Pokud mám něco vyzkoušet, jasně, přepnu to na AHCI rád.
Ten ovladač je Microsoft.
Teď jsem zkoušel najít jiný od intelu, ale nic jsem nenašel.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5083
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod RIKI22 » 19 bře 2020 10:38

Daj sem screen z toho ovládača-Vlastmosti -Ovládač.Alebo si spusť sken cez program driveridentifier, daj si fajku , že nemáš net a program uloží súbor.Pozri sa ,čo ponúkne a nájdi si ovládač alebo daj ten súbor niekde na stiahnutie.Neviem prečo si aktualizoval bios na tu beta verziu ale ja by som , ak doska zoberie aktualizoval späť na poslednú F7.

victronix
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod victronix » 19 bře 2020 23:01

Firmware jsem nahrál F7. Bios Setup jsem nepřenastavoval, takže by měl být po downgradu vyresetován na "Default". Chyby stále narůstají.
Soubor uložen tady.

p.s. Díky za snahu a omlouvám se za pomalé reakce.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5083
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod RIKI22 » 20 bře 2020 18:58

Neviem odkiaľ máš inštalačku OS ale mne sa to zobrazuje aj takto :Шadiи ъloћiљtм Intel(R) ICH8 s rozhranнm Serial ATA 4portovэ - 2820.Neviem , či sa to tak zobrazuje aj Tebe.Aj keď problém robí iba Crucial, skúsil by som na skúšku Win10.Samozrejme na AHCI.

victronix
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod victronix » 20 bře 2020 21:22

Jedu na dvou systémech. Jak na W7 tak i na W10.
V obou systémech se to chová stejně blbě.
Zobrazuje se mi tam taky azbuka. Ovšem při pohledu do správce zařízení je všechno v češtině.
Řekl bych, že to dělá ten program.
Teď jsem to v biosu přepnul na AHCI.
Ověřil jsem jestli chyby probíhají i na HDD.
Ne.
Když tahám velký soubor z NASu, tak se chyby objevují jen při ukládání na SSD.
Na HDD ne.

victronix
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: SSD - UDMA CRC errors

Příspěvekod victronix » včera, 17:29

Vypadá to, že se asi dál nedostaneme.
Asi koupím jetou jinou.
Oželím 1394 - Fire Wire a grafiku.
Prosím o radu:
Která je lepší?
Gigabyte GA - P43-ES3G
MSI P43 NEO3-FR

První stojí asi 1000,-.
Ta druhá vyjde asi na 1150,- a má půl roku záruku.
Chipset mají ICH10. Tam by asi nemusel být problém se SATA.
Mám 8GB RAM a Core2Quad Q6700, GTX650 Ti Boost

Dodatečně přidáno po 3 minutách 49 vteřinách:
A teď mě dochází, že budu muset asi koupit i windowsy. Při výměně desky půjde elektronická licence do kopru, že?


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 22 hostů