bios Intel NUC 6CAYH

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amrtin
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod amrtin » 15 črc 2020 09:35

Intel NUC 6CAYH, (nové pc,pouze vložený nový ssd a ram) : nemohu se dostat vůbec do biosu, po zapnutí se pouze rozsvítí modrý rámeček a bliká oranžově tlačítko. Zkusil jsem už bios vyresetovat, jediné co jde spustit je "recovery bios" (dle návodu, po konci recovery už nejde nic,jen ty diody). Na žádnou jinou flešku ani soubor na ní nereaguje (bios, boot win 10)...Prostě se vůbec nerozsvítí nic na monitoru. :eh:



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod ITCrowd » 15 črc 2020 09:49

Před vložením RAM a SSD fungoval?
Kompletní sestava?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amrtin
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod amrtin » 15 črc 2020 11:20

Je to fungl nový..všechno...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod ITCrowd » 15 črc 2020 15:43

Uveď všechny komponenty, ze kterých je sestaven (kompletní sestava).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amrtin
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod amrtin » 15 črc 2020 15:59

Intel NUC 6CAYH, SSD disk Samsung 860 EVO 250GB, Operační paměť Kingston SO-DIMM 4GB DDR3L 1600MHz CL11 Dual Voltage.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 4 vteřinách:
Už se mi jednou povedlo najet do biosu, ale při pokusu o jeho flašnutí (bios ze stránek výrobce) bios zamrzl a od té doby opět nic..jediné co funguje, je když dám na flešku toto: https://downloadcenter.intel.com/downlo ... duct=95062 Pak projede "Recovery" a pak už zase nic nejde.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod ITCrowd » 15 črc 2020 17:07

Zřejmě nekompatibilní paměť. Podle obrázků uvedených zde: https://www.intel.com/content/www/us/en ... -kits.html (rozklikni si compatible memory ....)
bys tyto moduly musel mít dva.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amrtin
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod amrtin » 15 črc 2020 17:58

Paměť jako taková kompatibilní je..ale podle toho odkazu to fakt vypadá že musí být ty moduly dva...takže myslíš že mám dokoupit ještě jeden? Zkusím to vyreklamovat v Alze,protože o tomhle se nikde nezmiňují, pouze doporučují kompatibilní ram bez dalších imstrukcí nebo podrobmostí...

Dodatečně přidáno po 4 minutách 29 vteřinách:
Ale v recemzích je spousta lidí, co osadili jen jeden slot :/

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod ITCrowd » 15 črc 2020 18:03

Taky to můžeš celé vrátit.
A pořádně si nastudovat, co píše výrobce.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amrtin
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod amrtin » 15 črc 2020 18:21

Nikde se nepíše o nutnosti osazení dvou modulů ram...,pouze typ a ten já mám. A asi nic jiného než vrátit mi nezbude :/

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod ITCrowd » 15 črc 2020 18:24

No, pokud ty obrázky souhlasí, tak píše. Na stránkách výrobce.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amrtin
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod amrtin » 15 črc 2020 18:33

Já tam nic ale nenašel...jen tohle: https://www.intel.com/content/www/us/en ... 6cays.html Pokud o něčem víš,prosím o odkaz...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: bios Intel NUC 6CAYH

Příspěvekod ITCrowd » 15 črc 2020 18:43

Když si klikneš na support, sjede to dolů, tam najdeš system memory a když na to klikneš, dostaneš se na stránku, kterou už znáš.
je zbytečné o tom diskutovat.
Buď vrátíš ram a koupíš si moduly, které nejsou v obrázku popsány jako nekompatibilní, nebo to vrať celé, jak to je. Dál k tomu nemám co říct.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Intel NUC 6CAYH bliká obraz
    od amrtin » 17 črc 2020 20:56 » v Problémy s hardwarem
    0
    144
    od amrtin
    17 črc 2020 20:56
  • Bios
    od enzik28 » 21 led 2020 22:45 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    1567
    od Azmir
    21 led 2020 23:00
  • Bios
    od ondrrras » 26 bře 2020 14:57 » v Problémy s hardwarem
    2
    573
    od ondrrras
    26 bře 2020 15:11
  • RX 570 BIOS
    od samosato » 06 dub 2020 18:05 » v Problémy s hardwarem
    0
    217
    od samosato
    06 dub 2020 18:05
  • Bios
    od Joseflew » 03 zář 2019 12:12 » v Problémy s hardwarem
    3
    442
    od xbs
    03 zář 2019 14:59

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti