Změna systémového disku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

labutak3
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Změna systémového disku

Příspěvekod labutak3 » 02 srp 2020 16:21

Dobrý den. Předem se omlouvám a prosím o schovívavost. Jsem pouze uživatel PC, žádný odborník. Na PC mám dva disky - systémový C – 74GB a druhý disk D – 465GB. Ten je z poloviny prázdný. Na disku C mám málo místa, takže se mě už nestahují ani aktualizace a pořád jsem vyzýván k uvolnění místa. Je možné překopírovat systémový disk na disk D? Nebo co bych mohl, aby to bylo nejjednodušší. Moc děkuji za radu.



Reklama
Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 2
Level 2
Příspěvky: 219
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod Mr. Incognito » 02 srp 2020 17:00

Jsou to 2 fyzické disky nebo jeden rozdělený na 2? Pokud druhá možnost, ve správci disků je možné změnit rozdělení místa na discích.

labutak3
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod labutak3 » 02 srp 2020 18:49

Jsou to dva fyzické disky.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19522
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod ITCrowd » 02 srp 2020 20:27

Asi nejjednodušší bude zazálohovat všechna data z disku D:. Pak pomocí klonovacího softwaru (CloneZilla apod.) naklonovat disk C: na disk D:. Potom v BIOSu disk C: odpojit a nastavit bootování z disku 465GB.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

labutak3
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod labutak3 » 03 srp 2020 21:55

I když to má být nejjednodušší řešení, nevím jak to zvládnu. Každopádně moc děkuji za ochotu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43661
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod petr22 » 03 srp 2020 22:00

Jestli jsou to oba plotnove disky, tak uplne nejjednodussi je koupit SSD.

Na nej bud naklonovat stavajici system, nebo provest cistou instalaci Windows.

Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1395
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod Grander » 03 srp 2020 23:31

Urcite koupit SSD 240 GB a pak na nej system naklonovat. Otazka je, co je to za stroj a jak je stary. Ze je tam 80 GB disk, tak to vypada na nejakou 15 let starou rachotinu s disky s IDE rozhranim. Pak je otazka, zda ta zakladni deska ma vubec SATA porty pro SSD.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19522
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod ITCrowd » 03 srp 2020 23:49

I 15 let staré PC mělo sata. Moje poslední pc z roku 2004 ještě na winxp taky mělo sata (ale i ide).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

labutak3
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod labutak3 » 04 srp 2020 15:13

V PC je základní deska Gigabyte GA - 880GM-UD2H, procesor Athlon IIX2 250 3 GHz, systém Windows10 Home.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19522
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod ITCrowd » 04 srp 2020 15:30

Má to sata i ide.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

labutak3
Level 1
Level 1
Příspěvky: 85
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Změna systémového disku

Příspěvekod labutak3 » 05 srp 2020 09:52

Takže ještě jednou poprosím o radu. Mám postupovat podle toho co radí PETR22? A jaký klonovací software bude nejlepší použít ( také s ohledem na jednoduchost).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • změna písmene systémového disku
    od bugicek7lpCZ » 24 kvě 2020 15:40 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    15
    627
    od bugicek7lpCZ
    25 kvě 2020 19:10
  • Náhodné BSOD a změna systémového disku
    od resk181 » 02 led 2020 10:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    608
    od resk181
    26 kvě 2020 09:43
  • Řazení disku při instalaci Windows 10 chyba disku
    od Jacobo » 13 srp 2020 22:57 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    24
    667
    od Jacobo
    16 srp 2020 15:11
  • Namapování sdíleného disku z Google Disku
    od magnator » 07 kvě 2020 14:17 » v Vše ostatní (sw)
    0
    427
    od magnator
    07 kvě 2020 14:17
  • Změna frekvence RAM
    od buldok » 07 bře 2020 17:38 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    1072
    od buldok
    08 bře 2020 01:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů