Nefunkční PC po převozu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3714
Registrován: srpen 14
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod WinDroid » 02 zář 2020 15:51

Ahoj,
dnes jsem převážel PC ze starého bytu kde byl ještě funkční. Teď jsem PC zapojil do zásuvky zapnul a na chviličku se roztočily větráčky grafiky a procesoru a hned se točit přestaly a pc takhle jel donekonečna, sám se restartoval.
Na internetu jsem našel radu vyndat na chvíli baterku z desky tak jsem to udělal a pc se rozjel a jede, ale neposila signál do monitoru, nesvítí myš ani klávesnice.
Nějaké rady? Děkuji moc



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19550
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod ITCrowd » 02 zář 2020 15:55

Jistě.
Vypni ho, vyndej odpoj všechny kabely, vyndej všechny karty. Pak jej znovu slož a znovu správně zapoj kabely. Vyckakni a znovu zandej RAM.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43668
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2020 15:55

Ja bych to analyzoval logicky - nejpravdepodobnejsi je poskozeni vibracemi nebo narazem.

Tedy bych overil to, co se muze snadno mechanicky poskodit:

1. povytazena graficka karta ze slotu
2. povytazeny/poskozeny procesor ve slotu tezkym chladicem.

U hernich pocitacu je v podstate nutnost graficke karty a tezke chladice demontovat a prevazet zvlast.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19550
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod ITCrowd » 02 zář 2020 16:09

Na procesor bych nesázel, když mu to běží bez obrazu. To opravdu vypadá na grafiku. Po vymazání biosu to možná běží na integrovanou a monitor má v dedikované, proto nic nevidí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3714
Registrován: srpen 14
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod WinDroid » 02 zář 2020 16:26

Vyndal jsem a zandal všechny kabílky, vyndal a zandal karty, procesor, ramky disky atd a pořád to nejede. Prostě jen běží větráčky, kdyby pc běžel a jen neukazoval obraz tak by mi svítila klávesnice a myš ale ty nesvítí, neozve se ani zvuk Windows v repráku, zkrátka nic. Zkoušel jsem místo monitoru zapojit to do TV a taky nic

Dodatečně přidáno po 58 vteřinách:
když to chci vypnout tak musím držet zapínací tlačítko, párkrát když mi nešel pc tak stačilo jen zmáčknout a vypl se ale teď musím pořád držet, jestli to něco řekne

Dodatečně přidáno po 7 minutách 24 vteřinách:
zkoušel jsem i zapojit ho místo displayportu hdmickem a nic, zkoušel jsem zapojovat hdmi do základní desky a taky nic

Uživatelský avatar
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3714
Registrován: srpen 14
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod WinDroid » 03 zář 2020 09:40

up

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1570
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod Zivan » 03 zář 2020 09:52

Mas to PC z profilu? Pak to chce vzit od zacatku. Vytahnout z casu, jen deska, CPU, RAM a zdroj a zapnout pres piny. Pokud to nepojede, tak vymena zdroje, pameti, pripadne desky.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43668
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod petr22 » 03 zář 2020 09:59

"když to chci vypnout tak musím držet zapínací tlačítko, párkrát když mi nešel pc tak stačilo jen zmáčknout a vypl se ale teď musím pořád držet, jestli to něco řekne"

Takze ten pocitac mel problemy jeste pred prevozem a dlouhe odpojeni od el. site ho mohlo dorazit.

Zkusil bych jiny zdroj.

Enermax NAXN ENP500AGT 500W - hmmmmmmm.

Uživatelský avatar
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3714
Registrován: srpen 14
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod WinDroid » 03 zář 2020 10:47

Tehdy když mi to nešlo tak jsem oddělal desku vlastní chybou. Teď mám novou stejný typ. Zdroj fungoval do teď dobře ale vsázím taky na něj, každopádně jiný zdroj k dispozici nemám, muzu nějak zkusit jestli je to opravdu zdrojem? abych ho nekupoval zbytečně

becza4
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod becza4 » 03 zář 2020 11:44

Bylo při vypojeni a zapojeni do zasuvky vypnutej zdroj?
Zkusil si z toho vyndat dedikovanou grafiku a rozjet to jen s integrovanou?
ZKusil bych zapojit integrovanou grafiku a vlizt do BIOSU pri startu.
Pokud se ti to nepovede, tak to bude zdroj nebo deska, pokud jo, tak je to grafika/pamet/hdd

Jestli je to zdroj by se asi dalo zjistit ale to by chtelo radu od nejakyho zkusenyho elektrikare, musel bys merit napjeti na jedntolivejch fazich, zadna prdel to nebude, lepsi si pujcit nejakej od kamose.
Intel Pentium i5 4460 3.2 GHz, SilnetiumPC Fera 3, MSI B85-G43, 16GB DDR3 (2xCrucial Ballistix 1600Mhz CL9 + 2x Corsair Vengeance 1600Mhz CL9), Kingston A400 SSD 240GB, WD blue 1TB, Sapphire Pulse RX 580 8GB, Gigabyte P650B 650W 80 Plus Bronze

Uživatelský avatar
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3714
Registrován: srpen 14
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod WinDroid » 04 zář 2020 15:11

Zdroj jsem nevypínal asi chyba hádám.
Zkoušel jsem vypojit všechno z desky a nechat tam jen procesor a spustit to a chová se to pořád stejně. Nechal jsem teda zapojené kabely od zdroje do ostatních věcí nevim jestli to má nějaký vliv.
Vsázím na zdroj, ale nevim jak vyřešit mojí situaci :D asi objednam novej zdroj a zkusim to a kdyžtak ho vrátim teda no
Kdyby měl někdo ještě nějakou radu budu rád, ale asi mi už nezbývá nic jiného než prostě zjistit jestli to je deska nebo zdroj.
Neví někdo náhodou kolik se platí, když bych s timhle přišel do servisu, jen za to aby mi řekli co s tim je?

becza4
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční PC po převozu

Příspěvekod becza4 » 04 zář 2020 16:59

Zdroj lepsi vypinat pri manipulaci, natvrdo vytazeni ze zasuvky mu urcite nedela dobre.
Ja bych to videl takhle, panove me kdyztak opravi:
Pokud je nahodou v prcicich deska, tak za to asi muze spatnej zdroj (pokud si s ni nekde neprastil). Pokud je v coudu zdroj, tak to vyresis jeho vymenou.
Deskou zdroj neznicis, obracene jo.
Nejhorsi scenar je koupit novou desku a zrusit ji rovnou blbym zdrojem.
Jednou jsem takhle nasel na desce ohorely piny na 24pinu, to smutny na tom bylo, ze jsem to nasel az na druhy desce po tom co mi prvni zahadne odesla.

Jeste bych rad dodal, ze zdroj je to uplne posledni na by se u PC melo setrit, Pokud koupis nejakej dobrej, tak na nem za rok dva postavis novej PC, zatimco zbytek pujde na zbernej dvur.
Intel Pentium i5 4460 3.2 GHz, SilnetiumPC Fera 3, MSI B85-G43, 16GB DDR3 (2xCrucial Ballistix 1600Mhz CL9 + 2x Corsair Vengeance 1600Mhz CL9), Kingston A400 SSD 240GB, WD blue 1TB, Sapphire Pulse RX 580 8GB, Gigabyte P650B 650W 80 Plus Bronze


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkční ventilátor
    od TraNeXs » 06 úno 2020 18:27 » v Problémy s hardwarem
    1
    248
    od ITCrowd
    06 úno 2020 18:29
  • Nefunkční zvuk
    od Kulda1 » 10 pro 2019 05:45 » v Problémy s hardwarem
    6
    691
    od ITCrowd
    10 pro 2019 21:14
  • Nefunkční disk
    od Tchomasek » 13 lis 2019 11:10 » v Problémy s hardwarem
    12
    740
    od atari
    13 lis 2019 22:03
  • Nefunkční WiFi
    od Sonulle » 20 bře 2020 18:26 » v Administrace sítě
    3
    709
    od ITCrowd
    20 bře 2020 20:43
  • Nefunkční mikrofon
    od Rawencz » 12 dub 2020 14:45 » v Problémy s hardwarem
    2
    307
    od Rawencz
    12 dub 2020 15:20

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů