Nenačtu do Windows

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Nenačtu do Windows

Příspěvekod Donator_HD » 11 zář 2020 09:35

Jak jsem předtím psal, nechtěl se mi PC po vyčištění načíst do Windows, podle rad to bylo deskou, takže mi dneska za 3K přišla nová, jenže, ono to nefunguje ani teď. Po zapnutí se BIOS normálně načte, všechno probíhá na primárním monitoru, pak zhasnou monitory a znovu se rozsvítí, pak vidím načítání Windowsu tím kolečkem na sekundárním monitoru, a pak to zmizí a vidím jen černo, s tím že jsou monitory furt zaplý, dokáže mi někdo poradit? Nebo to vyhodim z okna a koupim si prebuild z alzy, fakt na to nemám nervy. Díky

Dodatečně přidáno po 1 minutě 19 vteřinách:
Nová deska je MSI B450 TOMAHAWK MAX


CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2557
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod atari » 11 zář 2020 09:46

Jak jsi na tu novou desku nainstaloval Windows?

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod Donator_HD » 11 zář 2020 09:53

Windows jsem znova neinstaloval, jak jsem někde četl, že SSDčka po neustálým přepisování přestanou fungovat? Nevím jak to napsat jinak :D Asi 3 tejdny zpět jsem se koukal a CrystalDiskInfo mi ukazoval něco kolem 60% životnosti. Takže si tomu SSDčku už moc nevěřím. A navíc, Windows na flešce nemám, a ntb nebo jinej pc taky ne abych ho tam mohl dát.
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2557
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod atari » 11 zář 2020 10:04

Mám zkušenosti, že některé desky Intel když vyměním novou za starou, a ponechám na disku původní instalaci WIN, tak Windows vše "přechroustá", nainstaluji nové ovladače, a vše funguje. Ale záruku nikdy nemáš.

Takže pokud byl problém ve WIN, tak ho máš pořád, a výměna desky nic neřeší. Takže je nutno provést novou instalaci.

A pokud je problém v SSD, tak pomůžje jen výměna SSD (samozřejmě včetně nové instalace WIN).

Dodatečně přidáno po 2 minutách 49 vteřinách:
Pokud Crystal disk info ukáže, že je SSD v pořádku, tak je to pouze nějaký předpoklad programátorů, ale jistotu nikdy nemáš.

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1813
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod sojkin626 » 11 zář 2020 10:08

atari píše:Mám zkušenosti, že některé desky Intel když vyměním novou za starou, a ponechám na disku původní instalaci WIN, tak Windows vše "přechroustá", nainstaluji nové ovladače, a vše funguje. Ale záruku nikdy nemáš.

Takže pokud byl problém ve WIN, tak ho máš pořád, a výměna desky nic neřeší. Takže je nutno provést novou instalaci.

A pokud je problém v SSD, tak pomůžje jen výměna SSD (samozřejmě včetně nové instalace WIN).

Dodatečně přidáno po 2 minutách 49 vteřinách:
Pokud Crystal disk info ukáže, že je SSD v pořádku, tak je to pouze nějaký předpoklad, ale jistotu nikdy nemáš.


Při výměně desky vždy přeinstalovat OS, ta záruka, že vše bude fungovat tam není. Neviděl jsem tvé téma, kde se řešila deska a v čem byl problém, ale teď bys měl provést novou čistou instalaci.
Lenovo W540 - i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 Pro # HP ProBook 4535s # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB # Xbox One X # NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003 # Xiaomi Mi A1

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod Donator_HD » 11 zář 2020 10:26

Problém byl v tom že jsem měl na aio chlazení plastovej backplate a když jsem chtěl přepastovat procák s grafikou tak jsem to odšrouboval, a vlastně nějakým tím namáháním se deska u procesoru ohnula a prostředek ram slotu neměl kontakt s deskou. Tuten problém s tím načítáním jsem měl i se starou deskou, takže odhaduju, že problém s kontaktem s ramkama je asi vyřešenenej a teď zbývá jen přeinstalovat Windows?
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1813
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod sojkin626 » 11 zář 2020 10:31

Přesně tak, přeinstalovat Windows, nejjednodušší je si stáhnout nástroj pro vytvoření bootovacího média: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209.
Máš zkušenosti s instalací?
Lenovo W540 - i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 Pro # HP ProBook 4535s # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB # Xbox One X # NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003 # Xiaomi Mi A1

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2557
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod atari » 11 zář 2020 10:34

Pokud jsi poškodil desku, tak se tím rozhodně npoškodily WIN.

Takže tam máš zřejmě ještě jinou závadu, která s deskou nesouvisí. Poškozené WIN, nebo poškozený disk, nebo obojí.

Takže přeinstaluj WIN, a pokud to nepomůže, tak to vypadá na disk. Ještě tedy nevím co jsi vše řešil, zda RAM a další je v pořádku. Také jsem nečetl původní téma ...

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod Donator_HD » 11 zář 2020 10:43

Windows jsem instaloval už několikrát, Media Creation tool nemám jak stáhnout protože nemám další pc. Ramky jsou pravděpodobně taky v pohodě, 1x8GB 2666MHz, 1x8GB 2400MHz protože prostě alza a ještě tady mám jednu novou od kámoše 1x4GB 3200MHz, všechno reaguje stejně. Asi před 10ti minutama jsem se dostal do toho že můžu obnovit tovární nastavení, tak jsem to dal, na starý desce jsem se dostal do 89% a pak se to vyplo, teď je tam že Instalace Windows 65% takže to vypadá trošku nadějně. Disk jinak podle diody na skříni normálně pracuje. Tak uvidíme
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2557
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod atari » 11 zář 2020 11:16

Disk jinak podle diody na skříni normálně pracuje
Zapomeň na diodu. Její vypovídací hodnota o kvalitě disku je nulová !!!!!!

Pokud je vadný disk, tak obnovení továrního nastavení nepomůže.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 45 vteřinách:
Ta dioda ani není na ten disk napojená Ta je tak na ozdobu, aby to tam v noci blikalo místo vánočního stromečku ...

becza4
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod becza4 » 11 zář 2020 11:36

60% zivotnost disku mi jednou rekl CrystalDiscInfo a to bylo jediny co jsem z toho disku dokazal dostat.
Takovejhle disk bych dal detem na hrani aby si s tim hrali na pocitac udelanej z krabice od bot namalovanej pastelkama...
K tomu 256 GB SSDcko stoji ani ne litr, neztracel bych s tim starym diskem ani minutu navic.
Intel Pentium i5 4460 3.2 GHz, SilnetiumPC Fera 3, MSI B85-G43, 16GB DDR3 (2xCrucial Ballistix 1600Mhz CL9 + 2x Corsair Vengeance 1600Mhz CL9), Kingston A400 SSD 240GB, WD blue 1TB, Sapphire Pulse RX 580 8GB, Gigabyte P650B 650W 80 Plus Bronze

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Nenačtu do Windows

Příspěvekod Donator_HD » 11 zář 2020 11:41

:dd Dobře. Takže, tovární nastavení jsem udělal, dokončilo se to, dostal jsem se do windowsu stahuju ovladače atd. zatím to vypadá stabilně. Kdyby byl nějakej problém tak se ještě ozvu, díky za čas a rady. Každopádně jestli by mi někdo mohl doporučit nějaký SSDčko který by něco vydrželo, teď tam mám Kingston A400 120GB.
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows 7 klíč a aktivace Windows 10.
    od Galli » 20 črc 2020 20:24 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    13
    678
    od TomikSparky
    06 srp 2020 11:28
  • Windows 7 to Windows 10- vyplatí se?
    od Bushido1 » 25 lis 2019 06:52 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    30
    2347
    od Radys26
    06 led 2020 19:01
  • Upgrade z Windows 8.1 na Windows 10
    od WolfGunCZ » 27 bře 2020 12:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    1590
    od zeus
    27 bře 2020 16:22
  • Windows 7 upgrade na Windows 10
    od LipinacikCZ » 10 led 2020 23:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    916
    od dvorakj
    11 led 2020 00:38
  • Přechod z Windows 7 na Windows 10
    od FooDMasteR » 02 úno 2020 18:08 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    899
    od Grander
    02 úno 2020 20:15

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot], vasapasa27 a 2 hosti