Jak zapojit rozbocovac

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod Speedhack » 05 říj 2020 13:14

Ahoj navazuji na viewtopic.php?f=7&t=216629&p=1692375#p1692375
Objednal jsem všechno :D ale potrebuji abych nějak zapojil do antenni zásuvky female a na to ten rozbočovač a z rozbočovače bych chtěl normal koax kabely.
Co si mam koupit oit ještě

Díky

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod petr22 » 05 říj 2020 13:20

Vsechno je normalni koax.

Jde jen o to, jakou koncovku na nej na kazdem konci pridelas.

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod Speedhack » 05 říj 2020 13:23

Vše mam zapojene pomoci spojek
Objednal jsem toto
Screenshot_20201005_132222_com.google.android.gm.jpg


Ale awi budu muset objednat ještě s f konektory sroubovacimi ze. Nevychází mi to :D potrebuju to zapojt do antény

Dodatečně přidáno po 27 minutách 25 vteřinách:
Bude nějaká ztráta signalu když to propojim takto? 1.kabel, 2.spojka a rozbočovač 3.kabely přímo do tv, ale jeden kabel povede na další rozbocovac a z toho spojky a na spojky kabely přímo k tv. Je to dobry nápad?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod petr22 » 05 říj 2020 16:19

Samozrejmne ze bude.

Hned na tom prvnim rozbocovaci a uz zeslabeny signal budes rozdelovat jeste jednou.

Uvidis sam, jestli v bode 3. dostanes koukatelny obraz a ne ctverecky.

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod Speedhack » 05 říj 2020 17:38

Takže jsem to udělal asi blbě no :D vracet to už asi nepůjde. Ale do antény to nějak zapojit musím, je tam male koax. Tak jedině asi kabel koax a na druhé straně přímo ten šroubovací F do rozbočovače no a pak všechny kabely F :D

Dodatečně přidáno po 1 minutě :
Koupil jsem ty nejlepvnější set top boxy a ty ten signál ještě zhoršují, ale jen u české televize, vše jinak jede

Dodatečně přidáno po 2 minutách 57 vteřinách:
Musí existovat někdo kdo má 5 televizí v bytě a nějak to ma :D Asi to zhorsuji i ty settoboxy

Dodatečně přidáno po 11 minutách 5 vteřinách:
Vtipný je, že na té poslední TV to nedělalo nikdy problém a jede to nejlépe :D zkusil jsem i vymenit kabel.. všiml jsem si, že některé kabely v tv drží jen tak tak a v té poslední ten kabel drží nejlépe a taky nejlíp jede

XmuX
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod XmuX » 05 říj 2020 19:35

Set top boxy nijak signál nezhoršují, zhoršují ho rozbočovače a nekvalitní kabely, který jsi nakoupil. Jiná věc je problém levných stb s echem, pre-echem, viz tvůj "problém" s muxem ČT, ale ve správně udělané STA by se to vyskytnout nemělo, jenže těch skutečně správně udělaných je tak cca 30% v republice, jelikož se tím živí kde kdo a ví o tom kulový.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22277
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod ITCrowd » 05 říj 2020 19:55

Speedhack píše:Musí existovat někdo kdo má 5 televizí v bytě a nějak to ma :D Asi to zhorsuji i ty settoboxy

Jistěže. 1x TV DVBT2, 1x TV s STB, 2x TVkarta v pc.
Paneláková STA + pasivní rozbočovač, na který jsem ti dal odkaz v minulém tématu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod petr22 » 05 říj 2020 20:08

Ono zalezi na tom, kde presne tech 5 televizi v byte mas - jak daleko od vysilace, jakou mas antenu,
jestli nemas zesilovac uz jako soucast rozvodu po dome atd atd.

Je to pudova zalezitost - budto to pude, nebo nepude.

Jak kdybych mel pasivni rozbocovac, tak mam obraz bez artefaktu jen na tuneru v pocitaci, s aktivnim
to funguje vsude. A mam primy vyhled na vsechny vysilace okolo, DVB-T rozvody natazene po dome nove,
puvodni STA z roku 1964 nefunguje vubec.

Kazdy pristroj ma take jinak citlivy tuner - procenta co to ukazuje jako silu signalu je jen z prstu
vycucane hausnumero, neco funguje na 40% a neco uz nefunguje na 70%. Treba Sencory nemaji
nejlepsi tuner.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22277
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod ITCrowd » 05 říj 2020 20:34

Rozdíl v citlivosti tuneru jsem mu také zmínil a odkaz na aktivní rozbočovač tam má taky. Včetně odkazů na F konektory a redukce....
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod petr22 » 05 říj 2020 20:37

Tazatel ale nakoupil pasivni rozbocovace a pta se, jestli mu to bude fungovat.

Mozna bude, mozna nebude - nutno vyzkouset.

Me je zase smutno kdyz vidim ty ceny - to je nekolikanasobek kolik by to stalo ve specializovane
prodejne, 10x spojka za 240 Kc, ach joooo.

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod Speedhack » 05 říj 2020 22:55

Dokážu si poradit :D Ale nechce se mi měnit jeden kabel kterej vede přes zeď, spíš měnit vše. Když koupím rozbočovač pasiv tak k tomu musím mít 10 dalších konektorů.

Jako ant.zásuvka je male, tady vidím jedinej způsob - kabel fem a na druhém konci F šroubovací do pasivního rozbočovače, konektor se mi tam nevleze(skříň, jedine provrtat skrín.). Z rozbočovače bych rád dal 2 redukce F na koax male a 2 bych teda dal fkové a protáhl zdí do STBoxu a do TV. To by asi šlo, že?

Teď jsem to nějak propojil jak jsem to měl, ale zaměnil jsem kabely a signál je u první TV ok, ale u 2 je špatný to ČT :D což ani nesleduju a bude to tou rozdvojkou no jak říkáte. Jinak pár minut odemě mám specializovaný obchod na tohle, mají snad vše. A ty věci co jsem měl jsem už vrátil, ale možná si je koupím znovu.
Díky chlapi

XmuX
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zapojit rozbocovac

Příspěvekod XmuX » 05 říj 2020 22:58

Jak daleko je od vysílačů je mu putna, když je v bytě funkční STA :-) A pokud je nezaechovaná jak má být a výstupní úrovně na účastnické zásuvce jsou taky jak mají být, tak útlum 8 dB na čtyřnásobném rozbočení a 2 dB na 10m kabelu nemají na příjem žádný vliv. A radit "nějaký" aktivní rozbočovač za STA zásuvku je taky dost na pytel, jelikož jde často o s..čky a vzhledem k současnýmu QAM 256 může SW rozhodit rozvod v celým baráku. A to by mohl minimálně dostat od sousedů nakopáno do. :-)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lze použít USB rozbočovač na mobil?
    od atari » 07 lis 2021 12:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    237
    od atari
    07 lis 2021 12:12
  • Nejde internet pres rozbocovac a 20m
    od Nvm » 28 kvě 2021 12:43 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    631
    od ITCrowd
    28 kvě 2021 18:35
  • Lze zapojit USB 3.0 B do USB 2.0 B do tiskárny?
    od atari » 27 zář 2021 18:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    332
    od petr22
    27 zář 2021 18:32
  • Můžu zapojit router do jiné zdířky?
    od hufi2301 » 18 dub 2022 18:11 » v Administrace sítě
    7
    522
    od petr22
    19 dub 2022 15:38
  • Novostavba - bezdrát internet a kamery - jak zapojit?
    od chytkatomas » 20 dub 2022 14:23 » v Administrace sítě
    2
    294
    od chytkatomas
    20 dub 2022 14:55

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 11 hostů