Zdravím,
dlouho jsem mikrofon na PC nepoužíval a teď, když mě opět čeká distanční výuka, už je potřeba.
Vyskytl se mi ale zvláštní problém a vzhledem k tomu, že v těchto věcech nejsem zběhlý, nevím, jak ho řešit.
Sluchátka mám konkrétně tato https://www.1nakup.cz/sandberg-sluchatk ... nem-cerna/. U sluchátek je headset konvertor, který musím používat, protože když zapojím jen sluchátka do zelené zdířky, funguje pouze zvuk a ne mikrofon...když mám vše zapojené a zkouším do mikrofonu, který je na kabelu mluvit, mikrofon zkrátka nefunguje a v záznamu nic neslyším. Co je ale podivné, je to, že když začnu mluvit přímo do jednoho ze sluchátek (opravdu si sundám sluchátka z uší a mluvím do sluchátka), najednou se v záznamu slyším. Zkoušel jsem zapojovat i klasické sluchátka od iPhonu a výsledek je totožný.
Předem všem děkuji za radu:)
Mikrofon u sluchátek
-
- Pohlaví:
Re: Mikrofon u sluchátek
Vítej na PC-HELP!
Nejjednodušší věc která mě napadá je, že máš ty konektory ve zvukovce přehozené.
Nejjednodušší věc která mě napadá je, že máš ty konektory ve zvukovce přehozené.
Bohužel, zkoušel jsem snad vše a ani tohle nepomáhá.
Je možné, že bude chyba v konvertoru? Mně totiž hlavně nesedí, jak může sluchátko snímat zvuk, ale mikrofon ne.
Je možné, že bude chyba v konvertoru? Mně totiž hlavně nesedí, jak může sluchátko snímat zvuk, ale mikrofon ne.
-
- Pohlaví:
Sluchátko je elektroakustický měnič. A ten může měnit elektrický signál na akustický, nebo naopak.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1174
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
07 kvě 2025 06:48
-
- 3
- 1671
-
od noxor
19 říj 2024 19:25
-
- 8
- 2246
-
od HelFix
11 pro 2024 16:13
-
-
Výběr bluetooth sluchátek k Macbooku
od HelFix » 04 dub 2025 15:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 2047
-
od petr22
05 dub 2025 09:38
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2706
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”