Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 264
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 09:46

Na tom pc hraju už tři roky. Po dvou letech jswm koupil jen další ram. Lituju že jsem si to tenkrát neseskladal sám :D abych vše zkusil.
Distanční šroubky mám a jinak asi to jdu ještě teď nějak zkusit. Takto v single channelu to funguje v pohodě na 16gb samozřejmě, hraju s tím už přes rok. O kolik výkonu se ubírám? :D

V biosu vše funguje, píše to ze sloty 3 a 4 jsou prázdné.

Jinak ted nevim co by sw blizko cou dotýkalo

Díky

Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5536
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 09:47

běžně 30, někdy klidně těch 50% výkonu navíc v dual
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 264
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 09:53

Přemýšlím ze koupim novou desku a chladič teda

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5536
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 09:57

aby ti na ní ten procesor jel ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 264
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 10:14

Okay teď jsem zkusil single channel na 3.a 4. slotu a fungují :D to jsem celkem rád, ale co s tim dual channelem teď

Omlouvám se za zmatky.. Je tohle dobrý znamení?

Bude to těma ramkama? že to není kit? https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sp ... 43/produkt

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5536
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 10:27

nemyslím ... teď zkus 2 a 4, směrem od procesoru
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 264
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 10:31

V tom případě se zapne pouze jedna ramka na A2 , zkusím mrknout do biosu co to ukazuje když to zapojím jak píšeš, jestli to tu ramku najde.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5536
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 10:33

co ten bios, jakou máš verzi? Flashnout nový je lehká věc na 5 minut
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 264
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 10:42

Tak ted to nechápu :D jede to v dualu. Mám to na A2 a B2. Ale v cpuz v memory to ukazuje dram freq 1330.6 takto to ukazovalo vždy. I ve správci uloh to ukazuje. Je to ok?

Bios ver. E7A37AMS. 110
03/24/2017
DDR VOLTAGE 1.328V

Mám stáhnout nejnovější verzi? 7A37v1MV(Beta version)
Release Date
2020-07-09

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5536
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 10:49

tu betu snad zatím vynech, dej tam ten předposlední ověřený a ano cpuz ukazuje1330, to je v pořádku, běží v double režimu na 2660
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RAM - kombinace dvou různých dual channel modulů
    od Mycc » 18 dub 2021 02:04 » v Vše ostatní (hw)
    3
    524
    od Zivan
    19 dub 2021 08:39
  • Problém s dvěma ram sloty
    od Pajus » 07 lis 2021 10:50 » v Problémy s hardwarem
    4
    182
    od Pajus
    07 lis 2021 11:45
  • HDMI-DVI Dual-link kabel, který podporuje více jak 60Hz
    od extrem » 30 lis 2021 10:31 » v Vše ostatní (hw)
    8
    296
    od extrem
    01 pro 2021 11:01
  • uložené mp3 nejdou přehrát
    od sabrik » 18 pro 2021 11:03 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    3
    172
    od petr22
    18 pro 2021 11:39
  • Nejdou hrát multiplayer hry
    od Hellzz » 24 úno 2021 21:09 » v Hry
    0
    643
    od Hellzz
    24 úno 2021 21:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host