C6H Q code 8

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5621
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod gogo1963 » 07 bře 2021 08:00

kdes vůbec přišel na to, že svítící "8" je error kod? Je to oznamovací kod ... zkusil jsi vytáhnout monitor ze sítě(elektrické) a znovu ho zapojit? CPU by mělo být ok, svítí ti tam telená ledka
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2021 08:34

Ta deska je skoro o 2 roky starsi nez procesor.

Pokud na ni nebyl flashovan BIOS, nemuze ho podporovat.

Take neni jiste zda je deska funkcni - bezolovnaty cin je potvora, odejdou i veci
jen tak lezici v krabici - staci odmontovat chladic a desku vyndat ze skrine a ulozit,
po vytazeni je KO.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14400
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Michael850 » 07 bře 2021 08:43

Však na krabici, ze které jsi to vybalil, musí být napsané, jaký tam je nahraný BIOS. Ta deska je původně jen pro 1. generaci, pokud na ní není ani zmínka o 3., tak tam nahraný BIOS s jeho podporou asi nebude - jestli tam u nějakých nových revizí už takový BIOS vůbec nahrán někdy byl, já vím jen že existovaly nějaké takto připravené jen na tu 2., která ale ještě nemusí podporovat tu 3. a nejsem si jistý, jestli to někdy 3. vůbec takhle podporovalo bez zásahu uživatele jako "plug & play".
No a pokud na ní není nic ani o té 2., tak je to nějaká odleženka, která nepodporuje ani tu 2., natož 3., a podpora je jen pro tu 1. Podle mě na 3. generaci se takto připravovala už jen C7H, na starší C6H na ni potřebuješ flashnout BIOS vždy, když ji chceš provozovat, dokud se ti ji tam nepovede nějak nahrát, nedá se při startu počítat s ničím jiným než s blackscreenem.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 07 bře 2021 08:58, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 354
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod pcmaker » 07 bře 2021 08:57

Jaká je historie té MB? Co znamená "měl jsem ji doma"? Byla vytažená z funkčního PC a uložená do šuplíku, nebo je to nějaký elektrošrot z Aukra?

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 07 bře 2021 09:05

Byla koupena v alze v roce 2019. Je ještě v záruce. Měl jsem ji v pc 8 měsíců, než jsem si pořídil ryzen 5600x a jinou desku

Dodatečně přidáno po 1 minutě 7 vteřinách:
gogo1963 píše:kdes vůbec přišel na to, že svítící "8" je error kod? Je to oznamovací kod ... zkusil jsi vytáhnout monitor ze sítě(elektrické) a znovu ho zapojit? CPU by mělo být ok, svítí ti tam telená ledka



Cpue ready svítí zeleně
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 354
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod pcmaker » 07 bře 2021 09:36

vojak3 píše:No tak to pojmenuj tou jejich utilitou jen na C6H a pak mi můžeš poděkovat :D

https://rog.asus.com/cz/motherboards/ro ... pdesk_bios revize 7901

CAP se ti nezobrazuje, protože to je přípona a ty je máš v OS nastavené jako skryté.

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 07 bře 2021 09:45

Vím, že CAP je přípona, nejsem idiot. Příponu jsem mazal přes total commander. V ničem jiném nedělám.
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 354
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod pcmaker » 07 bře 2021 09:46

Pro flešnutí BIOSu potřebuješ jen tři věci. Základní desku, zdroj a USB flešku s BIOSEm. Vše ostatní odpojit, odmontovat, vytáhnout. Nejlépe je položit MB na stůl, připojit zdroj, flešku a zaktualizovat BIOS. Nemusíš tam rvát hned poslední BIOS, ale zkusit starší.

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 07 bře 2021 09:54

Pcmaker: prosimte, než začneš radit zkus si přečíst celé vlákno do kterého píšeš. Jsi několik hodin pozadu...

Dodatečně přidáno po 9 minutách 10 vteřinách:
Našel jsem, že to může být problém s napájením cpu. Ale i tam jsem vyzkoušel všechno možné zapojení. Dal jsem 4 pin, pak 4+4. Deska má ještě 8+4 to jsem taky zapojil. Nic kód 8

Dodatečně přidáno po 12 minutách 2 vteřinách:
Taky mě napadlo, že jak jsem desku používal já tak jsem ji musel podvoltovat v biosu. Protože to padalo na bsod.. Nemůže to s tím souviset? Pokud jo lze to nějak resetovat(což by měl vyřešit update biosu ne)?
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 07 bře 2021 10:46

pcmaker - to taky víme že je to přípona ale když nefungují normální věci tak se zkouší improvizovat, dle vlastních zkušeností to velice pomáhá. U tohodle případu se zkouší vše když nic jiného nejde.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 07 bře 2021 13:15

Tak pánové, dal jsem tam aorus elite b450 a v pohodě.. Takže deska je v háji.
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 354
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod pcmaker » 07 bře 2021 13:20

Jandak píše:Vím, že CAP je přípona, nejsem idiot. Příponu jsem mazal přes total commander. V ničem jiném nedělám.

Však jsem taky nereagoval na tvůj příspěvek. Čti pořádně, kdo na koho reaguje.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 34 vteřinách:
Jandak píše:Tak pánové, dal jsem tam aorus elite b450 a v pohodě.. Takže deska je v háji.


Myslím, že se mýlíš. Svěř to někomu, kdo dokáže alespoň naflešovat BIOS a proměřit některé základní hodnoty na MB.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • po zapnuti mám beep code
    od matesfox » 25 pro 2021 00:26 » v Problémy s hardwarem
    15
    642
    od matesfox
    26 pro 2021 22:41
  • Sony Vaio beep code
    od petrmet » 12 lis 2021 17:04 » v Problémy s hardwarem
    0
    284
    od petrmet
    12 lis 2021 17:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti