Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ski1961
Level 3
Level 3
Příspěvky: 414
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ski1961 » 21 čer 2021 12:18

Od rána řeším tento problém..do včerejška večera se nedělo nic. Ráno kolem 8 hod. jsem pustil svůj stolní PC (sestava viz moje doložka) do současné chvíle se 7x vypnul z toho asi 3x za poslední půl hodinu..je to stále horší..vůbec netuším, co se děje..najednou zmizí obraz, na monitoru se objeví hláška bez signálu a větráky začnou jet naplno, začnou více hučet,ale PC stále běží, ale nic s ním nejde dělat..musím vypnout a zapnout,aby znovu naběhl a takto se to stále opakuje..vím, že to asi může dělat cokoliv, či snad ne ? ukládají se někam tyhle pády, kde by se dalo podívat, co se vlastně děje ? děkuji..
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD M.2 Patriot Viper VPN100 256GB( systém ) + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21261
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2021 12:44

V případě, že je ve složce windows složka minidump, postupuj dle návodu na BSOD.
Dále ověř, jak je na tom PC s teplotami.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ski1961
Level 3
Level 3
Příspěvky: 414
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ski1961 » 21 čer 2021 12:52

teploty jsou běžné, jako kdykoliv předtím..nic vyjímečného..disky 29+33 st. cpu kolem 37 st..nic přes 40 st. tam není...a ve Windows žádná sloužka minidump není...než přišla odpověd, opět 2x pád..
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD M.2 Patriot Viper VPN100 256GB( systém ) + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21261
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2021 12:58

To může být čímkoli.
Podívej se do eventlogu, zda tam něco není.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ski1961
Level 3
Level 3
Příspěvky: 414
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ski1961 » 21 čer 2021 13:06

a prosím, kde mám ten eventlog hledat ?
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD M.2 Patriot Viper VPN100 256GB( systém ) + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21261
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2021 13:26

hledat / prohlížeč událostí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ski1961
Level 3
Level 3
Příspěvky: 414
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ski1961 » 21 čer 2021 13:59

tak tohle se tam objevuje, vždy po tom pádu, ta kritická chyba, jenže to mi stejně jen řeklo, že to může dělat cokoliv že ? navíc si myslím, že ta hláška v tom červeném poli už je důsledek toho mého fyzického restartu,ale ten důvod toho selhání to asi není..či ne ?

1.jpg


tak už to kleklo asi definitivně a jsem naprosto v háji :-( ted už to klidně padá i při nabíhání systému po restartu a když to náhodou naběhne, tak to stejně během pár vteřin či minut spadne :-( jsem z toho na prášky...a nevím co ted dál...

a ta chyba-eventlog hlásí jen, že předchozí vypnutí bylo neočekávané a takhle se to pořád opakuje :-(

2.jpg


rád bych koupil nové to, co to způsobuje, ale jak to zjistit ? přece nebudu kvůli tomuto kupovat nový PC...jak by tohle diagnostikoval nějaký profi PC servis ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD M.2 Patriot Viper VPN100 256GB( systém ) + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21261
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ITCrowd » 21 čer 2021 15:30

Tak, že bude měnit postupně jednotlivé komponenty a zkoušet je na jiném funkčním počítači.
Zkus začít zdrojem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ski1961
Level 3
Level 3
Příspěvky: 414
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ski1961 » 22 čer 2021 09:31

Tak mám podezření, že to všechno dělá jedna ramka..včera jsem zkusil jednu ramku vyndat a jet jen na jednu..mám ted duál kit 2x8GB..napřed to padalo i s tou jednou, ale pak jsem je vyměnil a hle, najednou celý večer PC běžel bez problémů..tak nevím no..

Řeším ted, jestli bude fungovat, když bych zakoupil jen jednu ramku..jaký je vlastně rozdíl mezi duál kitem a jednotlivou ram ? já jako laik mám pocit, že v tom duál kitu jsou prostě jen dvě stejné jednotlivé ramky..:-)

Ted mám momentálně tenhle kit : https://www.tsbohemia.cz/hyperx-fury-dd ... 33172.html

Pokud bych případně zkusil dokoupit jen jednu, bude to fungovat ? mám pocit, že ta jednotlivá je úplně identická.jedná se o tuhle..
https://www.tsbohemia.cz/hyperx-fury-dd ... 33155.html

Tak nevím no..výše popisuji to podezření na tu ram, podle toho, jak se to chovalo, ale schválně jsem to projel memtestem, kterej před chvílí skončil, ale dle výsledku vše ok, žádná chyba..je možné, kdyby byla ta jedna ram vadná, že by to nic neukázalo ?
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD M.2 Patriot Viper VPN100 256GB( systém ) + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

Uživatelský avatar
Over5
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod Over5 » 22 čer 2021 12:48

zdravim, ked sa jedna o stolny pc velakrat sa tu riesili vadne/unavene tlacitka na zapinanie a reset, skuste zapnut pc a odpojit ich z dosky, ci a ako dlho pobezi bez nich
Kto nic nerobi nic nepokazi, ale na chybach sa clovek uci.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21261
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2021 12:57

over5 - na tohle bych nesázel. Proti hovoří ty zvýšené obrátky ventilátorů.
tazatel: stáhni si memtest a otestuj:
- jednu ram co funguje
- druhou ram co nefunguje
- a pokud memtest nic neukáže, pak obě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ski1961
Level 3
Level 3
Příspěvky: 414
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Stolní PC se sám vypíná nebo co vlastně ?

Příspěvekod ski1961 » 22 čer 2021 13:32

@ITCrowd

memtest jsem dělal dnes dopoledne viz předchozí můj koment s obouma RAM a výsledek žádná chyba. Ty jednotlivě mohu zkusit, ale co myslíš tím, že pokud memtest nic neukáže,pak obě ? jako udělat znovu memtest s obouma, který už jsem dnes dělal ?
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD M.2 Patriot Viper VPN100 256GB( systém ) + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Stolní PC
    od Panakoyta » 18 led 2021 09:04 » v P: Hardware
    16
    1081
    od renek11
    19 led 2021 17:46
  • Nové stolní PC do 10-12k?
    od LipinacikCZ » 14 srp 2020 12:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    15
    989
    od xbs
    17 srp 2020 07:31
  • Stolní PC pro rodiče do 25k
    od Erval Dendris » 27 zář 2020 17:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    511
    od xbs
    30 zář 2020 16:39
  • Přenosný stolní PC
    od Montes » 18 říj 2020 18:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    922
    od xbs
    19 říj 2020 21:35
  • WiFi a stolní PC
    od Radek.S » 02 led 2021 13:06 » v Internet a internetové prohlížeče
    7
    821
    od Radek.S
    04 led 2021 01:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti