problém s ntb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

matejhen
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: květen 15
Pohlaví: Muž

problém s ntb

Příspěvekod matejhen » 19 zář 2021 15:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám problém s ntb - https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-310- ... #parametry. Trvá třeba 10 minut než se zapne. Všechno strašně trvá než se načte. Je prostě takový zpomalený. Často se i zasekne. Nevíte čím by to mohlo být? Ntb je starý cca 3 roky takže mi přijde , že by ještě nemusel být tak starý , aby se sekal. Reinstal jsem už zkoušel tak 2x.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48304
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod petr22 » 19 zář 2021 15:30

Vadny plotnovy disk.

Jako prvni je ctreba zkontrolovat disk pres Crystal Disk Info, pokud je disk vadny, tak
preinstalace Windows je jen ztrata casu.

I kdyby vadny nebyl tak vymena za SSD povede ke zrychleni zcela urcite.

matejhen
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: květen 15
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod matejhen » 19 zář 2021 15:54

v programu to píše , že disk je dobrý, četl jsem někde na internetu, že někomu výměna ssd nepomohla, takže je nějaká jinačí rada ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48304
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod petr22 » 19 zář 2021 15:56

HD Tune - kompletni test povrchu disku a udelat screenshot.

Jestli ma disk nejaky problem, bude to tam videt na grafu rychlosti cteni z disku.

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1619
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod Grander » 19 zář 2021 19:01

Nevím, co jsi kde četl, ale mít systém na SSD je už pár let základ, a samozřejmě to bude zcela jasně viditelný významný rozdíl v rychlosti oproti HDD.

matejhen
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: květen 15
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod matejhen » 20 zář 2021 16:06

Četl jsem , že ntb někdo i reklamoval a vrátili mu peníze , protože diskem to nebylo. Zkoušeli je měnit a tak a zjistili , že tím to není. Takže mi tady nepiš nic o ssd. Dříve ten ntb jel normálně a z ničeho nic potřebuje po roku ssd ? Je tam něco jinačího a nevím co, právě proto se obracím sem+.

Uživatelský avatar
extrem
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1165
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod extrem » 20 zář 2021 16:09

Auto jelo a z ničeho nic nejelo. Proč? Něco se porouchalo.
Ryzen 5 1600AF, GTX 1650 Super, 16GB 3200 Mhz

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5452
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod gogo1963 » 20 zář 2021 16:25

když jsi to četl, jistě jsi se dočetl i to, čím to bylo ... nebo jen zjistili, že to nebylo kvůli disku a vrátili mu peníze, protože servis na nic nepřišel? Tomu se moc nechce věřit. :D udělal jsi ten disk test, nebo jen čekáš, že někdo vytáhne kouzelnou hůlku ...? Řešení podobných problémů vyžaduje nějaké postupy ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21530
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: problém s ntb

Příspěvekod ITCrowd » 20 zář 2021 18:24

Asi takhle:
1. chybně zvolený název tématu - viz. pravidla.
2. viry a podobnou havěť lze pravděpodobně vyloučit díky přeinstalaci systému
3. podle popisu problému to skutečně vypadá na pevný disk
4. nedodal jsi nic z toho, co by tu hypotézu mohlo potvrdit (vyloučit), tedy log z CDI, screen z HDTune
5. SSD je vždy rychlejší než HDD - to plyne z přístupové doby, u HDD nad 10ms, u SSD 0,1ms
6. "ten ntb jel normálně a z ničeho nic potřebuje po roku ssd", ano tak to je. Např. s HP ještě s Win8.1 se už nedalo pracovat a stačilo vyměnit HDD za SSD.
A konečně - pokud máš pochybnosti, můžeš zkusit nějakou verzi live linuxu. Live verze se neinstaluje, tedy k provozu nepotřebuje a nepoužívá pevný disk. Jestliže ntb poběží svižně, HDD je vinen. Jestliže se bude sekat i v linuxu, pak bude chyba jinde.
A smiř se s tím, že tu nejsme věštírna. Nemáme křišťálové koule a potřebujeme spolupráci tazatele, abychom mohli problém identifikovat a najít řešení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • pc problém
    od OZZAK2012 » 12 bře 2021 14:56 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    342
    od OZZAK2012
    12 bře 2021 15:06
  • RAM problem.?
    od lukas222 » 19 úno 2021 21:33 » v Problémy s hardwarem
    6
    463
    od lukas222
    20 úno 2021 10:58
  • problém s HDD
    od vlkodlak99 » 04 led 2021 22:25 » v Problémy s hardwarem
    2
    269
    od vlkodlak99
    04 led 2021 22:29
  • Problém s MB či RAM
    od Nightway » 18 led 2021 12:37 » v Problémy s hardwarem
    5
    409
    od Nightway
    20 led 2021 09:24
  • Problém s fps. :/
    od Metesn » 02 lis 2020 22:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1063
    od Marfy
    02 lis 2020 22:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti