po zapnuti mám beep code

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

matesfox
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 332
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

po zapnuti mám beep code

Příspěvekod matesfox » 25 pro 2021 00:26

Ahoj, dnes sem připojil nový monitor (LG 27GL650F) přes DP 1.6 (GTX1070) a po zapnutí dostanu jeden dlouhy +3x krátke pípnuti(asus 450-f gaming) a znamená to problém s GPU . . obrazovka mi najede až když mí naskočí vítejte a nedostanu se do biosu pc nereaguje na F2 ani DEL když jsem jel přes DVI viděl jsem i uvodní ROG obrazovku.. začalo to dělat poté co jsem přešel s DVI na DP .. GK jinak funguje normálně hry mi jedou na 100fps apod nemám žádny problém s výkonem.kartu jsem vyndal a vyfoukal slot + zkontroloval přidavné napájení(Seasonic 550w) ..mé otázky jsou:
1) proč mám beep code?
2) proč tak dlouho trvá než monitor najede ?
3) proč nereaguje na výzvu F2 nebo DEL na vstup do biosu ? Díky a krásne svátky :)

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2021 09:40

Ahoj,
BIOS ji pravděpodobně nedetekuje správně, proto ten beep. A proto se nedostaneš do BIOSu. Wokna ji detekují, proto ve woknech funguje. A proto to dlouho trvá - naskočí až ve woknech.
Prostuduj si manuál, popřípadě se zeptej gůgla, zda někdo podobnou věc neřešil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

matesfox
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 332
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod matesfox » 25 pro 2021 09:49

Děkuji za reakci.. hledál jsem a pár témat jsem našel,většinou stačilo GK vytáhnout z pci-e slotu a znova pořádně nasadit-to jsem udělal . a nebo psaly že odchází zdroj(ten beep code označuje i že nemá napájeni GK) ale hrál jsem 5h warzone a naprosto bez problému ta grafika jela na 100fps pořád. a spotřeba pc byla 270w +- takže zdrojem to asi nebude..dělá to poté co jsem vypl DVI a jedu přes DP

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2021 09:56

Zkus se vrátit zpět k DVI a ověř, zda se karta bude v tomto režimu chovat normálně. Pokud ano, zkontroluj BIOS, zda tam, nenajdeš nějaké nastavení, které by se týkalo DP. Pokud sdělíš výrobce karty a případně dáš na ni link, můžeme ti pomoci s pátráním. Jinak lze jen doporučit klasické věci - update BIOSu desky - pokud je k dispozici, stejně tak update BIOSu karty. Na to by měly být nástroje od výrobce karty.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Erredar
Level 3
Level 3
Příspěvky: 570
Registrován: březen 09
Pohlaví: Muž

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod Erredar » 25 pro 2021 10:08

Vypni v BIOSu detekci integrované grafiky.
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, MSI Gaming X RX6600XT, Kingston A2000 500Gb+1Tb, XPG CORE REACTOR 850w

matesfox
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 332
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod matesfox » 25 pro 2021 15:53

Děkuji z reakce :)
Poslední BIOS mám, minulý měsíc jsem instaloval win11 a dával sem u update BIOS
GK je tahle :
https://www.asus.com/Motherboards-Compo ... X1070-O8G/

DVI nemůžu zkusit protože nový monitor má jen DP nebo HDMI(zkoušel sem dělá to taky ) . Vytáhnu GK úplně ven a zkusím se dostat do BIOSu

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2021 16:08

Zkusit to můžeš. Klidně tam můžeš zkusit zakázat tu integrovanou.
BIOS karty máš 1.02?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Erredar
Level 3
Level 3
Příspěvky: 570
Registrován: březen 09
Pohlaví: Muž

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod Erredar » 25 pro 2021 16:45

Asi rok sem míval beep kód grafické karty při každém startu. Vše fungovalo normálně. Měnil jsem za tu domu ramky, cpu, grafiku. Pořád beep kód. Už jsem mylsle že je něco s deskou. Pak jsem googlil a radili zkusit něco jiného než DP. S HDMI už to bylo ok. Pak jsem dohledal že je potřeba v BIOSu vypnout detekci grafické karty a bylo po problému.
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, MSI Gaming X RX6600XT, Kingston A2000 500Gb+1Tb, XPG CORE REACTOR 850w

matesfox
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 332
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod matesfox » 25 pro 2021 21:16

Tak jsem připojil starý monitor od rodičů pomocí redukce DVI to HDMI a bez beep kódu a do BIOSu se dostanu,ale nikde sem nenašel nic na způsob detekce grafické karty..
Obrázek
Obrázek

Erredar
Level 3
Level 3
Příspěvky: 570
Registrován: březen 09
Pohlaví: Muž

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod Erredar » 25 pro 2021 21:59

Máš v advanced systém agent configuration? Tam je graphics configuration a primary display
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, MSI Gaming X RX6600XT, Kingston A2000 500Gb+1Tb, XPG CORE REACTOR 850w

matesfox
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 332
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod matesfox » 25 pro 2021 22:05

Jen tohle.. může to dělat 20 pin na displayportu ?
Obrázek
Obrázek

matesfox
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 332
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: po zapnuti mám beep code

Příspěvekod matesfox » 26 pro 2021 11:47

Problém přestal od doby co jsem přepl monitor na DP 1.2 místo 1.4


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Beep code při spuštění
    od Václav Polák » 10 dub 2021 10:33 » v Problémy s hardwarem
    6
    381
    od gogo1963
    11 dub 2021 07:46
  • Sony Vaio beep code
    od petrmet » 12 lis 2021 17:04 » v Problémy s hardwarem
    0
    222
    od petrmet
    12 lis 2021 17:04
  • C6H Q code 8
    od Jandak » 06 bře 2021 17:36 » v Problémy s hardwarem
    50
    1402
    od Jandak
    08 bře 2021 09:08
  • Visual Studio Code - Ako na pluginy
    od RayCodeCSC » 04 dub 2021 19:27 » v Vše ostatní (sw)
    0
    370
    od RayCodeCSC
    04 dub 2021 19:27
  • Zapnutí PC
    od Libertik » 13 led 2022 17:13 » v Problémy s hardwarem
    7
    190
    od zeus
    14 led 2022 09:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů