petr22 píše:Pokud teplota klesne po sundani bocnice tak je skutecne neco spatne s airflow.
Sundani bocnice ma airflow zhorsit, ne zlepsit.
Jake jsou otacky ventilatoru na grafice (a vubec vsech ostatnich)?
Jo, v tom máš pravdu, ale jak říkám, je teplo a když se vypínal (teď se už jen přehřívá), tak bylo uvnitř v mé izbě víc než 30 stupňů a neskutečné dusno (nemám klimatizaci, bohužel). Ale když máš skleněnou bočnici jako já a je takové vedro, tak sundání bočnice skutečně může snížit teplotu. Otáčky grafiky nikdy nejdou nad 71 nebo 73 %, to je limit od výrobce nebo AMD, a když je dám nad 80 %, tak je pak hlučnější než herní notebook, a to nekecám. Ostatní větráky jsem nastavil tak, aby šly až na tuším 80 %, a airflow tam vážně je, jen ta grafika se prostě přehřívá. Kdyby byl ten airflow tak špatný, tak by se přehříval i CPU, ale ať jsem se snažil jakkoliv, tak se nikdy při hraní nedostal nad 80, možná v létě 82 stupňů, a v Cinebench několikrát testováno kvůli stabilitě a nic, skóre plus mínus stejné jako ostatní Ryzen 7 7800X3D, takže nevím, v tomhle s tebou nesouhlasím.
Dodatečně přidáno po 16 minutách 10 vteřinách:
petr22 píše:Vodnika rozhodne ne - to je mytus, ze laciny vodnik chladi lepe nez vzduch. Procesor ma ostatne teplotu v poradku, ne ?
Jsi si jisty, ze nemas zadny ventilator namontovany obracene ? Tzn ze predni foukaji dovnitr skrine a zadni ven.
A ze ventilatory na chladici procesoru foukaji zepredu dozadu.
To je jedna z veci co by byla videt na fotce skrine.
Všechny větráky jsem pořádně skontroloval, dal jsem si záležet, strávil jsem s tímhle PC více než 10 hodin skládáním, protože je to moje první sestava. Jak jsem výše psal, každopádně ti přikládám do zprávy můj 2 minutový skic ve skicáru, aby jsi měl představu, jak tam mám ty větráky a jakým směrem foukají.