Zdravím, koupí jsem dnes z druhé ruky za mě supr obchodem za 11tis tento notebook: https://m.alza.cz/lenovo-ideapad-5-pro- ... 719767823~
Měl by mít 120Hz a RTX3050. Ve správce zařízení je a pokud vyčkám v nějaké náročnější aplikaci, grafika se přepne. Zajímá mě však, zda se dá úplně vyřadit integrovaná GPU a popřípadě jak? Zároveň mám druhy dotaz. Dá se nějak úplně odstranit všechny ty Lenovo nesmysly a nastavení a nainstalovat tam čistý Windows? Bude vše fungovat když udělám čistou instalaci?
Zároveň mi nefunguje 120Hz, není to v nabídce v nastavení obrazovky. S ntb jsem spokojený, ale tyhle věci mě zatím štvou
Problémy s hw a sw lenovo Vyřešeno
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Problémy s hw a sw lenovo
Vyradit iGPU nema zadny smysl, ten pocitac brutalne hreje uz sam o sobe a ty tomu jeste chces pomahat.
Urcite nechces, abys mel trvale zaple dva zdroje tepla uvnitr misto jednoho.
120 Hz funguje jen pro vystup z te Geforce, na jake grafice ma bezet ktera aplikace nastavis primo ve Windows,
hry by to melo rozpoznat automaticky.
Windows muzes klidne preinstalovat, ale nektere funkce nemusi fungovat dokud nenainstalujes sw od vyrobce.
Mimochodem, neprojevoval puvodni majitel na pohled neobvyklou radost, ze se pocitace zbavil? Je to ultralevny
herni notebook se vsim, co s tim souvisi vcetne pracovnich teplot kolem 100 stupnu.
Urcite nechces, abys mel trvale zaple dva zdroje tepla uvnitr misto jednoho.
120 Hz funguje jen pro vystup z te Geforce, na jake grafice ma bezet ktera aplikace nastavis primo ve Windows,
hry by to melo rozpoznat automaticky.
Windows muzes klidne preinstalovat, ale nektere funkce nemusi fungovat dokud nenainstalujes sw od vyrobce.
Mimochodem, neprojevoval puvodni majitel na pohled neobvyklou radost, ze se pocitace zbavil? Je to ultralevny
herni notebook se vsim, co s tim souvisi vcetne pracovnich teplot kolem 100 stupnu.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Problémy s hw a sw lenovo Vyřešeno
Dobre, takže se dá nějakým způsobem nastavit, aby v prohlížeči (yt, videa,..) Sony Vegas, atd. Fungovalo proste 120hz a ta rtx a na ploše ta integrovaná pro úsporu jo? Já se totiz nemůžu dívat na 60hz, jsem zvyklý z herního PC se dívat na plynuly obraz a vyloženě mě to rozčiluje.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 33 vteřinách:
Jeho projev byl normální a za mě za tu cenovku supr, potřebuji ho na občasník úpravu videí a na studování (Excel, powerBI, YouTube) na to si myslím bude stačit. Nebo myslíš, že to není dobra koupě? Ještě jsem nezkusil testovat
Dodatečně přidáno po 3 minutách 33 vteřinách:
Jeho projev byl normální a za mě za tu cenovku supr, potřebuji ho na občasník úpravu videí a na studování (Excel, powerBI, YouTube) na to si myslím bude stačit. Nebo myslíš, že to není dobra koupě? Ještě jsem nezkusil testovat
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ja bych pripojil externi monitor, ten interni ma jen 16", to je strasne mala uhlopricka na rozumnou praci.
System - Obrazovka - Grafika ----> pro kazdou aplikaci muzes zvlast nastavit jakou kartu pouzit
Udelej stresstest co zatizi grafiku i procesor na plno - uvidis teploty. Z hlediska zivotnosti by byl
vyrazne lepsi notebook bez te dedikovane grafiky.
System - Obrazovka - Grafika ----> pro kazdou aplikaci muzes zvlast nastavit jakou kartu pouzit
Udelej stresstest co zatizi grafiku i procesor na plno - uvidis teploty. Z hlediska zivotnosti by byl
vyrazne lepsi notebook bez te dedikovane grafiky.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Dobře supr. Díky za rady. Napadlo mě z te záruky vytáhnout peníze ještě, vím že je to podlé, ale není nějaký způsob jak “nahrát” závadu a dostat vrácení? Přece jen rozpočet 23tis by byl lepší na nový ntb popřípadě bych to přežil s tímhle no.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Pozor na to kde je to koupene, oni mohou uznat zavadu a vratit penize - puvodnimu majiteli.
Ty zadny pravni narok na zaruku nemas, predpokladam ze smlouvu sepsanou s prodavajicim
nemas takze se zbyva spolehnout na to, ze prodejce nebude kontrolovat kdo reklamuje.
Tech 120 Hz ale reklamovat nepujde - neni to vada, je to funkce.
Ty zadny pravni narok na zaruku nemas, predpokladam ze smlouvu sepsanou s prodavajicim
nemas takze se zbyva spolehnout na to, ze prodejce nebude kontrolovat kdo reklamuje.
Tech 120 Hz ale reklamovat nepujde - neni to vada, je to funkce.
-
- Level 3
- Pohlaví:
Ten "nejaký spôsob" radšej ani neskúšaj! Myslíš si, že v servise Lenovo na to neprídu? A prišiel by si nielen o záruku, ale by ti dali preplatiť 100% za servis.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 679
-
od helpmeboys
12 zář 2024 20:16
-
- 8
- 5132
-
od Zivan
20 dub 2024 12:04
-
- 15
- 8239
-
od nixxis
15 lis 2023 11:19
-
- 2
- 4582
-
od FELINY
05 čer 2024 11:26
-
-
Upgrade notebooku Lenovo e540 (SSD + RAM?)
od Zonka » 21 úno 2024 20:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2452
-
od Zonka
22 úno 2024 21:22
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”