Dobrý den, obracím se na Vás s radou.
Vlastním notebook lenovo a mám trable s používáním AutoCadu. Procesor ryzen 7 8845HS, 16GB RAM, s integrovanou grafikou Radeon 780M a dedikovanou grafickou kartou NVIDIA RTX3050 6GB. Výkon by měl být dostatečný pro mé používání AutoCadu, jen 2D akce. Při zapnuté hardwarové akceleraci je ale znát určitá odezva kurzoru v autocadu (pocitově jako nízké FPS ve hrách). Ikdyž autocad píše, že používá grafiku NVIDIA. Změna nastane, když připojím k notebooku monitor. Nic jiného nezměním, stačí připojit monitor a najednou je používání autocadu znatelně plynulejší.
Další zvláštnost je 3D nastavení v NVIDIA Control panelu. Dá se upravovat pouze globální nastavení = nastavení programu je zašedlé a nedá se individuálně upravit. Jednou jsem se v tom nějak hrabal a podařilo se mi to rozchodit a poměnit některé atributy čistě pro autocad (bez projevu v používání programu), ale po restartu je to zase zašedlé.
Máte s tímto nějakou zkušenost? Dle článků na netu co jsem našel, tak lidem pomohlo odinstalovat integrovanou grafiku, což bych nerad, přecejen na prohlížení webu nepotřebuju jet na dedikované.
Děkuji za každý tip, doufám že je text aspoň trochu srozumitelný - splácal jsem tak nějak všechny poznatky do jednoho.
Zvláštní chování integrované grafiky
-
- Level 2
- Pohlaví:
Zvláštní chování integrované grafiky
► Zobrazit spoiler
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Zvláštní chování integrované grafiky
Ani 2D Autocad nepotrebuje dedikovanou grafiku. Jak se chova na integrovane?
-
- Level 2
- Pohlaví:
Jak pisu, znatelne pomalejsi pohyb nitkoveho krize. Je to neprijemne hlavne proto, ze nahore v panelu nastroju se chova kurzor normalne. Jako gamer bych to popsal ze v panelu nastroju mam 250fps a v kreslici plose 30 coz se ale zmeni pripojenim toho monitoru kdy je to stejne. Jakoby autocad bez pripojeneho monitoru sice bral dedikovanou grafiku, ale jen na pul plynu?
edit: na integrovane se chova stejne jako na dedikovane bez pripojeneho monitoru. Mozna jeste o kousek hur.
edit: na integrovane se chova stejne jako na dedikovane bez pripojeneho monitoru. Mozna jeste o kousek hur.
► Zobrazit spoiler
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Zkus vypnout DirectX 12.
Zapni v ACADu prikazovou radku, zadej GFXDX12 = 0 a restartuj Autocad.
Zapni v ACADu prikazovou radku, zadej GFXDX12 = 0 a restartuj Autocad.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Vyřešeno :-O Díky moc s 90hz displayem to bylo fakt hrozný, teď je to jiná...
edit: každopádně teď už to nepotřebuji, ale pro zajímavost, nevíš proč je zašedlá ta nabídka nastavení individuálních programů v 3D nastavení NVIDIA control panelu?
edit: každopádně teď už to nepotřebuji, ale pro zajímavost, nevíš proč je zašedlá ta nabídka nastavení individuálních programů v 3D nastavení NVIDIA control panelu?
► Zobrazit spoiler
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu
od EZumrova » 02 dub 2024 08:12 » v Kancelářské balíky - 16
- 8003
-