Ahoj, mám Dell Latitude e7250, a poslední dobou má nějaký problém s napájením - ukazuje, že není připojen k nabíjení (i když je), zkoušel jsem i jinou nabíječku...
Nakonec se mi "sám natvrdo" najednou vypnul, protože si myslel, že je bez proudu.
No, už jsem ho chtěl nýst do servisu, ale po pár dnech jsem to ještě zkusil - nápajení kupodivu fungovalo, ale objevil se jiný problém.
Notebook nechce nabootovat. Při zapnutí píše "probíhá diagnostika" a následně "probíhá příprava automatické opravy", načež mi zobrazí možnsoti spouštění Windows - a tam už jsem zkoušel všechno možné, jako automatickou opravu, bod obnovení (proběhl uspěšně - ale ani pak laptop nenabootoval), obnovení z flešky s instalačkou Win...
Zkoušel jsem i interní startup diagnostiku Dellu - ta ukazuje, že není žádný problém.
Nakonec jsem vyndal NVMe SSD a přes USB ho připojil k jinému kompu - nejdřív to ukázalo chybu inicializace, tak jsem myslel, že SSD je KO, nicméně na druhý pokus se disk připojil, po zadání Bitlocker klíče se v pohodě dostanu k datum, a jak HDD Sentinel, tak CrystalDiskInfo ukazuji, že SSD je ve skvělém stavu.
Takže jsem vrátil SSD zpět do notebooku, a tam zas to samý dokola, prostě Win se nechce spustit.
Co se mu teda nelíbí? Jestli je poškozeno něco v zaváděcím sektoru, proč se to instalačce nepodařilo opravit?
O data mi nejde, spíš bych se rád vyhnul čisté instalaci, takže kdyby se ho podařilo nějak zprovoznit, bylo by to super. Pak budu řešit ten problém s napájením.
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win
Jeste jsem nezazil pripad, aby oprava problemu v instalaci Windows dokazala neco opravit.
Moje zkusenost je takova, ze nema smysl ztracet cas pokusy o reseni natoz aby se tim zabyvalo vice lidi.
Nicmene:
1. Desifruj disk, na zasifrovanem disku ani oprava probehnout nemuze
2. Provest SCANDISK /F
3. Odinstalovat v konzoli pro obnovu posledni aktualizaci
Kdyz to nepomuze, preinstalace.
Moje zkusenost je takova, ze nema smysl ztracet cas pokusy o reseni natoz aby se tim zabyvalo vice lidi.
Nicmene:
1. Desifruj disk, na zasifrovanem disku ani oprava probehnout nemuze
2. Provest SCANDISK /F
3. Odinstalovat v konzoli pro obnovu posledni aktualizaci
Kdyz to nepomuze, preinstalace.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Pokud budeme předpokládat, že je disk OK, tak můžeš zkusit obnovit spouštění Windows. https://www.mauscomputer.cz/navody/25-j ... windows-11
Dell má taky svoje návody: https://www.dell.com/support/kbdoc/cs-c ... em-windows
A nebo můžeš dát rovnou opravnou instalaci WIN, to je asi tak nejjednodušší postup: http://servispckupka.cz/jak_opravit_win ... ystemu.php
Těch návodů na netu najdeš stovky.
Dell má taky svoje návody: https://www.dell.com/support/kbdoc/cs-c ... em-windows
A nebo můžeš dát rovnou opravnou instalaci WIN, to je asi tak nejjednodušší postup: http://servispckupka.cz/jak_opravit_win ... ystemu.php
Těch návodů na netu najdeš stovky.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
No, takže jsem zkusil postupovat dle návodů na mauscomputer, nejdřív s bitlockerem (chce to při opravě zadat heslo, takže jsem si řikal, že to zkusím nejdřív se zašifrovaným), pak s vypnutým šifrováním (dešifroval jsem disk na jiném počítači), pak s opravou z instalačky... Abych to zkrátil, nakonec jsem se dostal opět k obrazovce „Oprava systému nemůže váš počítač opravit“. Když jsem pak ale rozkliknul upřesňující možnosti a dal "Pokračovat do Windows 10" (nebo tak něco), tak k mému velkému překvapení se už neobjevil nápis "Probíhá diagnostika (a následné možnosti spuštění/opravy)", ale objevila se klasická přihlašovací obrazovka Win, takže se to normálně rozjelo...
Pak, už v systému, jsem znovu zapnul šifrování Bitlockerem.
No, takže tak. Každopádně je tu ještě problém s napájením, který to celý vyvolal a pak zázračně zmizel. Předpokládám, že se brzo zase objeví.
Petrovi a atari děkuji za rady.
Pak, už v systému, jsem znovu zapnul šifrování Bitlockerem.
No, takže tak. Každopádně je tu ještě problém s napájením, který to celý vyvolal a pak zázračně zmizel. Předpokládám, že se brzo zase objeví.
Petrovi a atari děkuji za rady.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Doporučení pro příště: se zapnutým Bitlockerem tyhle „pokusy“ s diskem neprováděj. Mohlo by se stát, že o data nenávratně přijdeš, a pak nezbyde nic jiného než formát disku.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Ok, beru na vědomí. Mě teď nešlo o data, neb notebook slouží převážně jen k surfování, takže prioritou bylo vyhnout se čisté instalaci, abych musel vše instalovat a znovu nastavovat. Tento notebook není můj primární stroj, ale přece jen tam nějaké programy pro občasnou práci mám. Image zálohy tohoto stroje z výše uvedených důvodů taky nedělám, ale popřemýšlím nad tím, pár hodin by mi to ušetřilo.
-
- Level 1
- Pohlaví:
A co řadič na desce ? Nechat to otestovat v servisu ...
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Jen prace servisu bude drazsi, nez jakou ma cenu ten notebook.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1409
-
od Alferi
16 zář 2024 08:53
-