Ahoj, mám v současné době problémy se sekáním videí na internetu. Některá jedou v pohodě, ale většina se pravidelně trhá. Je to například u videí na facebooku, náhledy v youtube apod. Mám dojem, že to začalo přeinstalací windows na nový jedenáctky, ale nejsem si úplně jistý. Problém už jsem zaznamenal i mimo internet, a to např. v programu adobe premiere, kde si pustím v bočním okně jejich tutoriál a ten se mi opět seká-přitom je to normálně stažený video ve složce s programem. Nemá někdo tušení, co s tím?
Mám grafiku SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7600 8 G a monitor samsung odyssey g65b, ale ty problémy nastaly těsně předtím, než jsem si monitor pořídil, takže ten podle mě na vině není.
Trhání videí
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Re: Trhání videí
Zkus zkontrolovat a přeinstalovat ovladače grafické karty (stáhni nejnovější verzi z oficiálního webu AMD). Dále vypni hardwarovou akceleraci v prohlížeči (Chrome, Edge, Firefox) a zkus, jestli to pomůže. Mrkni také na správu napájení ve Windows (nastav „Maximální výkon“). Pokud se problém vyskytuje i mimo internet, může jít o konflikt s novou instalací Windows 11 – zkus prověřit Windows Update, nainstalovat všechny aktualizace a případně zkontrolovat výkon disku (např. zda není vytížen 100 %).
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Přeinstalace nebo upgrade? Co máš za CPU?
Najdi ovladače k desce, chipsetu a grafice k tvému OS na stránkách výrobce HW. Dekodování videa právě potřebuje HW akceleraci.
Najdi ovladače k desce, chipsetu a grafice k tvému OS na stránkách výrobce HW. Dekodování videa právě potřebuje HW akceleraci.
-
- nováček
- Pohlaví:
cpu mám i5 10400 2.9GHz, šlo o bezplatný upgrade z win 10 na win 11
Jinak akcelerace grafiky vypnuta,
vysoký výkon napájení jsem měl už nastaven,
nejaktuálnější ovladač grafiky stažen a nainstalován,
win update mám stále aktualizovány,
youtube se zdá být už v pořádku, ale videa uvnitř programů(premiere) stále sekaná.
Jinak akcelerace grafiky vypnuta,
vysoký výkon napájení jsem měl už nastaven,
nejaktuálnější ovladač grafiky stažen a nainstalován,
win update mám stále aktualizovány,
youtube se zdá být už v pořádku, ale videa uvnitř programů(premiere) stále sekaná.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Pokud se problém týká hlavně videí uvnitř programů (např. Premiere), může jít o konflikt s ovladači nebo nastavení výkonu GPU. Zkus v AMD Adrenalin vypnout funkce jako Radeon Chill, Anti-Lag nebo Enhanced Sync. Také ve Windows zkontroluj v Nastavení → Systém → Obrazovka → Grafika, zda má Premiere přiřazenou výkonnou GPU. Pokud se sekání nezlepší, může pomoci downgrade ovladačů na starší stabilní verzi.
-
- nováček
- Pohlaví:
Bohužel ani jedna rada nepomohla
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Pokud to stále nefunguje, můžeš zkusit tyto kroky:
Zkontroluj zátěž CPU a RAM při přehrávání videa v Premiere, jestli není některý z těchto komponent přetížený. Pokud je, zvaž uzavření dalších aplikací nebo zvýšení výkonu v nastavení Premiere (např. snížením rozlišení náhledů).
Zkontroluj nastavení kodeků a přehrávačů videa v systému, možná některý kodek způsobuje problémy. Můžeš zkusit nainstalovat balíček kodeků jako K-Lite Codec Pack.
Přepni na jiný režim zobrazení v Premiere (např. na "Software Rendering" místo "GPU Acceleration") a zjisti, jestli to pomůže.
Zkontroluj zátěž CPU a RAM při přehrávání videa v Premiere, jestli není některý z těchto komponent přetížený. Pokud je, zvaž uzavření dalších aplikací nebo zvýšení výkonu v nastavení Premiere (např. snížením rozlišení náhledů).
Zkontroluj nastavení kodeků a přehrávačů videa v systému, možná některý kodek způsobuje problémy. Můžeš zkusit nainstalovat balíček kodeků jako K-Lite Codec Pack.
Přepni na jiný režim zobrazení v Premiere (např. na "Software Rendering" místo "GPU Acceleration") a zjisti, jestli to pomůže.
-
- nováček
- Pohlaví:
Zátěž je v pohodě. Hlavně, když si vezmu vedlejší okno, ve kterém stříhám, tam jede náhled videa úplně bez problému. Software rendering jsem tam měl defaultně, ale i po změně na gpu problém neustal.
Jde mi o to menší okno vlevo nahoře, to se trhá. Ale video v pracovním okně napravo jede úplně v pohodě, záhada.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 40 minutách 29 vteřinách:
Už jsem napsal do fóra adobe, tak uvidím, jestli bude nějaká kloudná zpětná vazba.
Jde mi o to menší okno vlevo nahoře, to se trhá. Ale video v pracovním okně napravo jede úplně v pohodě, záhada.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 40 minutách 29 vteřinách:
Už jsem napsal do fóra adobe, tak uvidím, jestli bude nějaká kloudná zpětná vazba.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2690
-
od Mety
15 úno 2025 09:57
-
- 1
- 2720
-
od pcmaker
09 úno 2025 18:54
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4113
-
od pavel2010
25 bře 2025 20:54
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”