Zdravím.
Od včerejška se potýkám s nepěkným problémem. Mám půl roku starý PC a včera večer mi náhle nešel zapnout.
HDD dělá divný bzučivý přerušovaný zvuk a při bootování píše PC chybu "DISK BOOT FAILURE. INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER."
S tím, že je HDD zničený bych se ještě byl ochoten smířit, ale zkoušel jsem tam dát tři jiné různých typů a chyba přetrvává. Ať tam dám jakýkoliv harddisk a zapojím ho jakým kabelem kam chci, stále to nefunguje. V BIOSu mvidět není.
Zkoušel jsem tam vložit instalační CD WinVista, ale nenačetlo se. Přenastavil jsem v BIOSu primární booting na CD-ROM, aleč chyba je stále stejná.
Poraďte mi, prosím, co mám dělat, pokud máte nějaký nápad, já už jsem na to krátkej...
Počítač nevidí žádný harddisk
Re: Počítač nevidí žádný harddisk
disk a mechanika jsou ata?? a jsou na jedné kšandě?? v tom případě by mohl být problém v desce
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
disk je SATA a mechanika IDE...
Marv | marvox@centrum.cz | 386-267-319
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Píšeš, že HD je Sata a ty náhradní disky jsou také Sata? Pokud ne, musíš upravit nastavení v Biosu, jinak PC disk nevidí. Ten zvuk se ozývá jen u původního disku?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za zdroj? Zkus jiný. Případně Clear CMOS. Nebo odešel řadič na desce...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To Pic: Ne, SATA je jen ten jeden, ostatní IDE a také to nejde... No, bzučí jen ten SATA a jen chvíli, po chvíli přestane vydávat jakýkoliv zvuk...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš v Biosu nastaven First boot HD a IDE?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkoušeli jsme různé varianty, několikrát jsme BIOS i restartovali. Myslím, že pro to není po restartování BIOSu potřeba nic nastavovat, protože po sestavení počítače jsem také nemusel. Každopádně před několika minutami jsem připojil jeden IDE HD s WinXP a počítač ho odpálil... Ten SATA HD (ten první) byl na jiné společně s CD-ROMkou... ASi bude obojí taky odpálené a předpokládám, že i zbylé dva HD. Chyba bude tedy předpokládám ve zdroji (jak naznačoval El Diablo). Pro jistotu jsem vyndal grafiku (monitor připojil na integrovanou) a jednu RAMku, aby škoda nebyla kdyžtak tak vysoká... Je možné, aby s takhle poškozeným zdrojem vyhořela i základovka s procákem &komp.? Nevíte, jak je možné, že to půl roku šlo a teď najednou tohle? Mohlo jít o nějaké přepětí?
Naposledy upravil(a) marvox dne 18 led 2009 01:04, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud to byl nějaký noname s ošizenými součástkami je možné vše, stačí aby praskla žárovka, vyhodila pojistky a je po zdroji. Měl sem tu dva co mi donesl kamoš, opravovali vodu kdesi na baráku a podařilo se jim vyhodit dvakrát pojistky. Majiteli pokaždé odešel zdroj! Oba značky Eurocase... Jeden byl úplně nový. Když sem je "kuchnul" nebylo znát žádné poškození...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
marvox: Jak se restartuje BIOS?
Máš před PC nějakýho psa, filtr přepětí a podobně?

Naposledy upravil(a) X dne 18 led 2009 00:38, celkem upraveno 1 x.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hm, je to Eurocase... Základová deska by ale měla být v pořádku, že? Nebo na ní může být nějaké skryté poškození? 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To x: Dobře, asi jsem se nesprávně vyjádřil :-) Měl jsem na mysli vymazání CMOS samozřejmě... Spokojenost?
Přepěťovou ochranu žádnou nemám, protože ji tehdy neměli na skladě a zdržovala mi celou objednávku...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Žádný USB Wifi dongle není schopný přesáhnout 100 mbit/s
od samosato » 30 pro 2024 21:07 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1796
-