Dobrý den,
Před nějakým časem mi přestali komunikovat USB porty. Přesněji řečeno vše co je v nich zapojeno (myš, tiskárna, scan) funguje jak má, ale jak připojím flash disk, tak mi vyskočí hláška, že USB zařízení nebylo rozpoznáno. Už jsem kvůli tomu přeinstaloval celé XP, ale nepomohlo to. Přitom dříve jsem je běžně používal. Vyzkoušel jsem 4 flash disky, ale tím to není. Na jiném PC fungují.
Prosím tímto o radu
Díky F.
USB Flash disk Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: USB Flash disk
Zdravím,
pokud nejdou ani jiná USB zařízení, je to problém s usb řadičem na desce. Pokud jsou správně naisntalované aktuální ovladače pro základní desku a usb stále nefungují, je to chyba hardware.
Nejsou ve Správci nějaké vykřičníky? Start>Ovládací panely>Systém>Hardware>Správce zařízení.
pokud nejdou ani jiná USB zařízení, je to problém s usb řadičem na desce. Pokud jsou správně naisntalované aktuální ovladače pro základní desku a usb stále nefungují, je to chyba hardware.
Nejsou ve Správci nějaké vykřičníky? Start>Ovládací panely>Systém>Hardware>Správce zařízení.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ve správci zařízení žádný vykřičník není a ostatní připojené věci fungují. Jen mi to nevezme žádnou z "flešek". Do teď je používám na NTB a tam jdou bez problémů. Na tomto PC šli dříve také.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jde o to, že flash disk potřebuju k provozu napětí z usb, pokud je usb vadné, tak se flash disk načítá špatně. Můžeš zkusit ručně odebrat usb ve správci a pak se uvidí.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusil jsem odinstalovat ovladač pro USB který byl označen jako neznámé zařízení. Po připojení Flešky naskočila hláška že bylo přidáno nové zařízení, chvilku na to že bylo nainstalováno a připraveno k použití, ale chvilku na to opět ta hláška, že zařízení nepacuje správně.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
S tímto jsem bojoval také a jak jsem koukal na Google, tak jsem nebyl jediný.
Možná pomůže toto, toto, případně někde byla i rada přeinstalovat Microsoft NET Framework, ale postup byl dost krkolomný, tak nevím jestli jsem postupoval správně, zkrátka mně to nepomohlo. Zkus to pohledat, možná to klapne. Mně pomohlo nastavení rychlosti USB v BIOSu na rychlost USB1.1. Později, po reinstalu systému, již zase bez problémů.
Možná pomůže toto, toto, případně někde byla i rada přeinstalovat Microsoft NET Framework, ale postup byl dost krkolomný, tak nevím jestli jsem postupoval správně, zkrátka mně to nepomohlo. Zkus to pohledat, možná to klapne. Mně pomohlo nastavení rychlosti USB v BIOSu na rychlost USB1.1. Později, po reinstalu systému, již zase bez problémů.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: USB Flash disk Vyřešeno
100x díky
Na jednom z odkazů jsem vyčetl primitivní řešení které zabralo. Pro ty které to zajímá bych snad jen uvedl, že na vině byli zřejmě nějaké zbloudilé proudy. Stačilo vypnout PC, odpojit od sítě a několikrát vypnout a zapnout. Tohle zabralo a všechno už maká jak má.
Díky

Na jednom z odkazů jsem vyčetl primitivní řešení které zabralo. Pro ty které to zajímá bych snad jen uvedl, že na vině byli zřejmě nějaké zbloudilé proudy. Stačilo vypnout PC, odpojit od sítě a několikrát vypnout a zapnout. Tohle zabralo a všechno už maká jak má.
Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3395
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 22:17
-
- 35
- 4860
-
od PARKR
28 led 2025 17:02
-
- 3
- 3726
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5283
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
-
- 17
- 5478
-
od Martab