Ahoj ahoj sem tu nový a mám velký problém, budu se tu snažít o co nejsrozumitelnější popís závady bo závad které mám.
Takže abych nějak tak začal, na aukru sem si koupil nové komponenty abych muj hodně starý pc zrenomoval. Samozřejmě vše jsem nekupoval
Grafickou kartu , zvukovku a modem jsem si nechal a koupil jsem si jen PRocesor (s chladičem a větrákem) potom zakladní desku a paměti.
Vše jsem nějak smontoval dohromady a zapl pc, pak jsem nějak s obtižema naistaloval Windows XP a bylo. PRvně jsem si myslel že je po problemu ale po asi 30 minutach se počítač zasekl na tvrd a šel vypnout jen knoflikem u bedny (ani klavesnice ani myš nefungovaly) Bohužel nějak se to pořád opakovalo a někdy tomu tvrdému seku předcházel takovej šramot v reprobednach jako kdybby upozornoval na sek. Taky když jsem spoušel určity program tak někdy vytižení CPU bylo 0 až 10 % a nškdy zase 100 % a nešlo pak s ničím jinym už pracovat. Zkoušel jsem ruzna nastavení v biosu ale moc se v tom nevyznám tak nevím. JInak tohle je asi vše ono to jako blblo celkově a ted vam sem dám o jaky HW se jedna :).
zakladní deska - Kudoz 7X/400A
Procesor - AMD athlon 3000 +
zvuková karta sound blaster live 128Mb
graficka karta - ATI Radeon 9200 128Mb
Ram DDR1 -512 (333Mhz)
zdroj 350 Watu
JAK POSKLADAT PC a natavit bios aby fungoval ?
Re: JAK POSKLADAT PC a natavit bios aby fungoval ?
v biosu nic nastavovat nemusíš, ale zdroj už bude asi hodně starej a neznačkovej takže už asi odchází a on může být příčinou toho nefungování=>vyměnit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
myslíš myslíš ??? a jakej doporučuješ ?? a né zase nějakej super pro počitače za 15 tisic
. BO když sem se díval na internetu tak tam se 350 normalně prodavají. Má někdo jiný názor ??

zkus si prvně nějakej pučit aby si ho nekupoval nadarmo
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
njn a když to zdrojem nebude,??
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To právě musíš zjistit jiným, zda je to jím. Pak nám sem napiš jak se počítač chová a můžem pokračovat. Nyní to všechno ukazuje na ten zdroj.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otestuj RAM memtestem, použij Ultimate Boot CD. HDD utilitou od výrobce. BTW značka zdroje? IMHO by 350W mělo stačit.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
jakou utilitu od vyrobce ?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Od výrobce disku. Nějaké jsou i na UBCD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1496
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
26 kvě 2025 14:09