vytvoril jsem tenhle topic protoze kdyz zapnu PC tak PC normalne jede ale nenajede obrazovka a nekdy to dela takove zvuky asi co 15 sekund zvuky jako(trrr) pokazde jsem vyndal ze zadu napajeci kabel z monioru do PC nebo resetoval monitor ale vzdy pri vypnutem PC a pak jsem ho zapnul a kdyz to zrovna nedelalo ty zvuky tak to najelo a dneska to zadny zvuky nedelalo a stejne monitor nenajel (ale monitor na jinym PC jede normalne takze jsem usoudil ze asi budu muset reset bios ale jak_??viz nahore
netaktoval jsem ale kamos me neco chtel nastvit v biosu a od te doby to blbne (kamose ceka jenom jedno
ano vynda baterku,jumper,clear_cmos ale ja se pam jak mam vyndat tu baterku ???mam s ni nejak otocit nebo jak ??? nebo Clear_cmos jsem nasel je hnd pod baterkou ale co s nim mam udela ???moje zakladni deska je GA-M52L-S3
Baterie bude asi klasicky knoflíková? Tak ji jednoduše mechanismem na desce vyndej ( většinou vyloupnutí ) a minutku nech venku. Pak ji tam dej zpět. Pokud se ti nechce čekat, stačí spojit 2 piny u clear_cmos jumperu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
ano je to takovy kolecko a kolem takova nevim jestli to je guma ale vypada to tak takze se mam dostat mezi tu baterku a tu gumu a normlane vyloupnout????protoze na youtube.com jsem nasel nejaky navod a tam to sundal normalne rukou tak jsem si nebyl jistej ale zkusim to
ne nehuci to z minotoru a tu baterkou mam tedy normalne necchtem vydlouhnout ???to huceni je z PC a tet to bude znit divne ale jako by to hucela dvd-mechanika coz si myslim ze je blbost podle me se to rozhleha potom PC a zni to jako mechanika
a jeste k tomu Clear_cmos ano to je hned pod baterkou a jumper takova (vetsinou)zluta kabicka a to ´dam na clear_cmos ale ja tam zadny jumper nemam ani pod baterkou ani na clear_cmos proste nikde
Také záleží jestli máš win 98 a super monitor - v tom případě se s spolu nemusí moc snášet.
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze,ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze,ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
Ta baterka tam má takový zobáček, tak ho šroubováčkem zatlač směrem od středu ke straně a baterka vyskočí. Jinak ty jumpery na Keep CMOS a Clear CMOS bývají hned vedle. Stačí jen na pár minut přehodit jumper na Clear CMOS a pak vrátit. Vše při vypnutém PC !!!
ano dekuji baterku uz jsem vyndal ale nic a clear_cmos (jak by akove dratky vde sebe a ty se musi spojit jumperem ale ja ten jumper na ZD nikde nemam) jedine ze bych zkusil jiny kabel od monitoru
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem QHD monitoru. Předpokládám 27 . Sestava PC v odkazu Aktuálně mám 27 full HD monitor 60 Hz, ale kupoval jsem nové PC, tak by si to zasloužilo lepší monitor. Hraju převážně single player RPG (BG 3, Cyberpunk,...
Poslední příspěvek
Popis HW hned v prvním příspěvku (takže UWQHD naprosto v pohodě).
Dobře vybraný monitor může přestát i 2-3 výměny kompu...
Tak ještě poprosím o radu s monitorem když grafika bude RX 9060 xt 16G....
Samozřejmě sem se díval po QHD rozlišeni za cenu nějak 5-6 tis. což by mi stačilo.
No ted když to tady pročítám tak tu píšete o těch UW QHD což když jsem si našel u alzy tak...