Dobrý večer,
Chtěl bych se zeptat, jak moc velký vliv má FPS (snímky za sekundu) na hru (např. Call of duty 4 atd.) Je mi jasné,že pokud je FPS okolo 20 snímků je to špatné a je to vyloženě vidět,že hra není plynulá... ale je rozdíl např oproti 60 a 150 fps? nebo i víc? Má to vliv např. na reakce hráče, nebo na odezvu myši a klávesnice? Ještě mě zajímá vertikální synchronizace, k čemu to vlastně je? K čemu mi je,že budu mít stálych 60 fps, když můžu mít daleko víc...
Jak velký vliv má FPS ve hrách?
-
- Pohlaví:
Re: Jak velký vliv má FPS ve hrách?
říká se, že nad 30 to člověk většinou nepozná. Je dobrý mít rezervu nad průměrným FPS pro momenty, kdy je karta obzvlášť zatěžovaná, ale 60 musí podle mě víc než bohatě stačit.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já osobně jsem několik let hrát hodně Unreal Tournament a FPS jsem ke konci měl kolem 100, jelikož hra je poměrně stará. Důležiější, než vysoký FPS (mě osobně vadilo pod 60 FPS) je důležitý, aby nebyly žádný výkyvy ve FPS. Jinak vertikální synchronizace je to, že grafická karta čeká, aby začala vykreslovat sníměk od začátku a ne z půlky u CRT monitorů to dělávalo artefakty - v jeden okamžik tam byly dvě poloviny rozdílného snímku. I když já jsem to v praxi nikdy nezažil. Jak je to u LCD, tak to přesně nevím. Je dost možné, že tam to možná ani neexistuje. U CRT to existuje z důvodu, že snímek vykresluje jeden paprsek. Další co má podstatný vliv na FPS je při hře na internetu i stabilita připojení. PC může hru stíhat 100x, když je špatný nekvalitní připojení, člověk stále nic pořádnýho neuhraje.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Aha, děkuji za odpověď.
-
- Pohlaví:
Možná by se taky hodilo dodat, že důležitost počtu FPS souvisí i na hrách, jaké hraješ. Zmíněné Unrealy, Quakové a ostatní arénové FPS (first person shooter v tomto případě) patří k nejrychlejším hrám a vyšší FPS tam je tedy důležitější, než třeba u strategií, kde si s těmi 30-40 opravdu vystačíš.
To je mi jasné, práve kdysi jsem hrál Alien vs. Predátor 2, supr klasika ale FPS tam bylo fakt důležité.Přišlo mi,že pod 100fps to bylo dost na hovno, vůbec člověk nestíhal... ale tipl bych si,že optimální pro všechny FPS hry je něakých 80+ strategie jsou v pohodě, i když klávesové zkratky pak také trochu dostávají odezvu...
jj, já preferuju klidně snižuju grafiku, abych měl co nejlepší FPS
-
- Pohlaví:
Jsem teda asi z jinýho světa (nehraju online), ale u FPS typu Call of Duty nebo třeba Crysis jsem pod 40 FPS fakt nikdy nepocítil žádnou újmu na zážitku ze hry. Ač teda momentálně vlastním sestavu s Phenomem II X6, gtx 460 a 4GB RAM DDR3 Patriot, je mi stejně FPS50+ fakt jedno a nevidím rozdíl. Jediné, co vnímám je, že pod těch 50 zatím v žádný hře v žádným momentu nejdu.
No nevím... fakt mi ta odezva tam přijde... u toho 50fps to tak hrozné není... ale třeba 40fps už pociťuji odezvu na myši... a nedej bože vlétnout s 40fps do smouku, to je pak třeba 30fps a to už bych si tipl na takové pulsekundové zpoždění! 

-
- Pohlaví:
půlsekundové zpoždění, když je to 30 snímků za sekundu? 30 FPS vypadá takhle: http://www.youtube.com/watch?v=BHYj37XQY_s
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Televize má 25 snímků za vteřinu - jen tak pro porovnání...
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Televize má 25 snímků za vteřinu - jen tak pro porovnání...
25 snímků je klasický PAL. Ten má 720×576 bodů. Takže jak která a jak kdy. Dřív, to platilo beze zbytku, ale dneska už ne.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 5752
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 15:22