XP po přeinstalaci: nejde touchpad, vynechává grafika…*
XP po přeinstalaci: nejde touchpad, vynechává grafika…*
Ahoj všem, sehnal jsem si notebook, který měl celkem slušnou konfiguraci. V tu chvíli fungoval na 100% a dalo se na něm skoro vše rozjet. Pak ale byla v háji mechanika a já do toho přeinstaloval windows. A tím to začalo. Noťas, který mám je Asus M50Vn, který je prý podle majitele upgradovaný z M50Vc.Což je možné. Tachpad ale nefunguje jak má a zdá se mi, jako by občas vynechávala grafika a zátěž na to dvojhro je úplně jiná, než by měla. Nevíte o nějakém programu, který by dokázal identifikovat chyby? Třeba pokud je špatný ovladač a nebo tak. Ne Everesty a podobně. Everes ám ukáže věci, které na počítači jsou a i když mají špatné ovladače, tak se zobrazí jako se jmenovkou jiného ovladače. Potřeboval bych s tím pomoct, abych si byl jistí, že tam je opravdu něco špatného. Jsem puntičkář a opravdu si jsem jistý, že tam je něco špatně. Děkuju Vám za pomoc.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 18 úno 2011 17:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problémy s ovladači“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problémy s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ty problémy nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problémy s ovladači“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problémy s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ty problémy nějak popsat?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: XP po přeinstalaci: nejde touchpad, vynechává grafika…*
Podívej se do Správce zařízení, zda tam není někde "?", nebo "!". Pokud ano, tak příslušný ovladač chybí, nebo je poškozený, či neodpovídá použitému zařízení, nebo OS.
Edit: Co si mám představit pod pojmem "vynechává grafika"?
Edit: Co si mám představit pod pojmem "vynechává grafika"?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To by bylo super...Ale tohle vím taky. A pokud je ovladač poškozený, či nainstalovaný špatně, tak se ti zobrazí taky a i normálně
Tohle jsem zkoušel. Potřebuju poradit tak, abych ty vady, které na počítači jsou odstranil.

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mám dojem, že o takovém programu sní velká většina uživatelů počítačů, ale musím Tě zklamat. Nezbývá, než použít zatím dostupné postupy. Neodpověděl jsi, ale co si představuješ pod "vynechává grafika". Vůbec požíváš pojmy, které lze chápat různě.
"Touchpad nefunguje, jak má", také jeden neurčitý pojem. Uvědom si, žádný z nás na Tvůj PC nevidí a jen podle Tvých informací můžeme usuzovat, kde hledat jádro problému.
Ale k věci - ovladače lze jen nahradit jinými, vhodnějšími a to i ke GK (původní odstranit a pak nainstalovat jiný). Neplatí však, že ten nejnovější je nejvhodnější. Příčina může být i na HD a tak spustit kontrolu s opravou případných chyb. Paseku mohou také dělat viry a jiná verbež ulovená na netu a tak pro jistotu vložit log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádat o kontrolu.
"Touchpad nefunguje, jak má", také jeden neurčitý pojem. Uvědom si, žádný z nás na Tvůj PC nevidí a jen podle Tvých informací můžeme usuzovat, kde hledat jádro problému.
Ale k věci - ovladače lze jen nahradit jinými, vhodnějšími a to i ke GK (původní odstranit a pak nainstalovat jiný). Neplatí však, že ten nejnovější je nejvhodnější. Příčina může být i na HD a tak spustit kontrolu s opravou případných chyb. Paseku mohou také dělat viry a jiná verbež ulovená na netu a tak pro jistotu vložit log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádat o kontrolu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak přesněji:
¨Grafika“- před reinstalací fungovala na složité hry. Pak už se v jakékoli hře začala sekat, trhat, a nebo se později načítávala s obsahem. Nastavení bylo zkoušeno jak na výkon, tak i na kvalitu. Jedná se o Gforce 9650m GT. Nezvládá hry a programy, které vzládala předtím.
„Tachpad“ Je duální a nebo jinak multimediální. Je problém při kliknutí na tachpedu na Mode. Potom se jen rozsvítí, ale funkce nefungují. Dostanu se na nastavení a když si dám v ovladacíh panelech/ myš a po vybrání obsahu dám nastavit, tak příkaz selže, objeví se bílé zamlžení, jako že akce neodpovídá a požadavek spadne. Zde jsou stránky, na kterých je můj typ oťase.
Jen chci doplnit, že se nejdená přímo o tento, ale o M50Vn
¨Grafika“- před reinstalací fungovala na složité hry. Pak už se v jakékoli hře začala sekat, trhat, a nebo se později načítávala s obsahem. Nastavení bylo zkoušeno jak na výkon, tak i na kvalitu. Jedná se o Gforce 9650m GT. Nezvládá hry a programy, které vzládala předtím.
„Tachpad“ Je duální a nebo jinak multimediální. Je problém při kliknutí na tachpedu na Mode. Potom se jen rozsvítí, ale funkce nefungují. Dostanu se na nastavení a když si dám v ovladacíh panelech/ myš a po vybrání obsahu dám nastavit, tak příkaz selže, objeví se bílé zamlžení, jako že akce neodpovídá a požadavek spadne. Zde jsou stránky, na kterých je můj typ oťase.
Kód: Vybrat vše
http://notebookitalia.it/asus-m50sv-m50-2071.html
Jen chci doplnit, že se nejdená přímo o tento, ale o M50Vn
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím proč dáváš odkaz na uvedené stránky, když zde máš vše česky : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53923 a zde máš ten, jež byl "upgradovaný z M50Vc": http://www.alza.cz/asus-m50vn-as003c-d99584.htm
Takže co jsivlastně sehnal?
Sám můžeš porovnat parametry - např.
M50SV M50VN
Procesor: Intel Core 2 Duo 2,4 Intel Core 2 Duo 2,53
GK: nVidia GeForce 9500M GS NVIDIA GeForce 9650M GT
Upozorňuji, že GK je integrovaná na základní desce a nelze ji změnit, beze změny se základní deskou.
Optická mechanika: DVD±RW/RAM DL Blue Ray Combo
Oba notebooky mají rozdílné i některé konektory na připojení periferií.
To jen na ukázku. Podívej se na štítek notebooku co vlastně máš a podle toho a OS musíš volit ovladače. Everest, nebo jiný program vypíše co vlastně v notebooku máš.
Takže co jsivlastně sehnal?
Sám můžeš porovnat parametry - např.
M50SV M50VN
Procesor: Intel Core 2 Duo 2,4 Intel Core 2 Duo 2,53
GK: nVidia GeForce 9500M GS NVIDIA GeForce 9650M GT
Upozorňuji, že GK je integrovaná na základní desce a nelze ji změnit, beze změny se základní deskou.
Optická mechanika: DVD±RW/RAM DL Blue Ray Combo
Oba notebooky mají rozdílné i některé konektory na připojení periferií.
To jen na ukázku. Podívej se na štítek notebooku co vlastně máš a podle toho a OS musíš volit ovladače. Everest, nebo jiný program vypíše co vlastně v notebooku máš.
Tak děkuju za tip. Moc mi ale nepomohl. Promiň, jsem z toho přepracovaný, protože se s tím se* už 2 den.Ani Bluerayko mi nejede… je to jako pláclé..Co jsem sehnal? Je to notebook M50Vc, který je upgradovaný na M50Vn. Grafická karta tam pro tebe je asi neměnitelná, ale pravdou je, že měnitelná je i když ne jednoduše, ale za 15 minut nemáš co dělat. Když instaluju ovladače, tak instaluju ovladače desky „Vn“ a ovladače dalších věcí z „Vc“ Ale někde mezi tím, když instaluješ ovladače ATK muselo proběhnout nějaká chyba, kterou jsem nezaznamenal a která má vliv na chod počítače a co více i na funkci Tachpedu. Konkrétně se nedostaneš na jeho nastavení a i kdybys jej přeinstalovával a dělal to pořád dokola, tak ti taky i pořád dokola bude vyskakovat stejná hláška a to, že to přestane reagovat a ať to ukončíš. Jak jsem se už zmínil, tak Everest a nebo i Windows správce je v tomhle nepoužitelný, protože pokud máš ovladač digitálně podepsaný a nainstaluješ tam na danou věc novější ovladač, který se chytí, ale některé funkce nepůjdou, tak to nerozezná a popíše ti to jako věc, kterou jsi popsal novým ovladačem a chybu ti to neobjeví stejně jako správce. Vím to, protože jsem to zkoušel u Asusu s 7 modelovými řadami. Jedinou věc ti to nepustí a to, když instaluješ ovladač k věci, kterou v pc nemáš. Hledám něco, jako je Driver genius nebo tak něco. S ním jsem to zkoušel, ale nefunguje. Testnul jsem to fingovanou věcí, kterou jsem si do pc nainstaloval a po skenovánínic nenalezl a to mám všechno své zaplacené licence. Windowsem to není taky. Dal jsem na to 4 verze všude stejně. Jde asi o atipický ovladač a já potřebuju zjistit nejspíše kde chyba je a k jaké věci a modelu musím něco instalovat. Popisuješ mi věci, teré dělají lajci na povrchu, ale já se potřebuju dostat do středu. Neuraž se, ale jsem fakt už nanervy. Tady je má konfigurace:
Intel Core 2 Duo P8600 2,4 Gh
Asus M50Vn
Bios AMI 212 (10/14/09)
V ATKG: Neznámý (viz obrazek )
Grafika: GeForce 9650M GT 1Gb
Fakt nevím, v čem můžu mít nějakou chybu.

Intel Core 2 Duo P8600 2,4 Gh
Asus M50Vn
Bios AMI 212 (10/14/09)
V ATKG: Neznámý (viz obrazek )
Grafika: GeForce 9650M GT 1Gb
Fakt nevím, v čem můžu mít nějakou chybu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problem s grafikou | od: THRASHER
odpovědět
9.1.20100:58:37
Artefakty u modelu asus m50vn ak008c, ktere vznikaji nahranim novych driveru nvidia u karty 9650M GT, vyresite flashem biosu pres EZ Flash, ke stazeni na strankach asus. http://notepad.patheticcockroach.com/439/how-to-update-the-bios-on-an-asus-m50vn-laptop/
http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?root=198&SLanguage=en-us
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P1 ... C0C36.html
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Jinak k té grafice, co podle tebe nejde vyměnit:

Věř, že ten čas na výměnu jsem dal s nadsázkou, než odšroubuješ těch cca 12 šroubků, oděláš chladič, vytáhneš ze slotu, dáš novou, nasadíš chladič, zašroubuješ a pak dodáš ovladač. Dnes jde vše. Stejně jako taková drobnost, Mám desku M50Vn kde je procesor P8600 a ne Txxx...Je to opravdu překopávaný počítač. Pracoval jsem v Továrně asusu a tam jsme si takové hovadiny mohli dovolit a rovněž tenhle komp jsem si vzal od chlapa, co tam ještě dělá. Bojím se spíše toho, že se tam stala nějaká vada, kterou neodstraním...
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Úno 2011 23:20) ---
Tyvole.. sorry, ale k tomuhle moc děkuju.. tam bude nejspíše jeden problém vyřešen :-) Teď ještě ten tachpad .-)Díky ale moc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Úno 2011 23:26) ---
Tak jsem se koukal a ten bios mám...

Věř, že ten čas na výměnu jsem dal s nadsázkou, než odšroubuješ těch cca 12 šroubků, oděláš chladič, vytáhneš ze slotu, dáš novou, nasadíš chladič, zašroubuješ a pak dodáš ovladač. Dnes jde vše. Stejně jako taková drobnost, Mám desku M50Vn kde je procesor P8600 a ne Txxx...Je to opravdu překopávaný počítač. Pracoval jsem v Továrně asusu a tam jsme si takové hovadiny mohli dovolit a rovněž tenhle komp jsem si vzal od chlapa, co tam ještě dělá. Bojím se spíše toho, že se tam stala nějaká vada, kterou neodstraním...
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Úno 2011 23:20) ---
El Diablo píše:Problem s grafikou | od: THRASHER
odpovědět
9.1.20100:58:37
Artefakty u modelu asus m50vn ak008c, ktere vznikaji nahranim novych driveru nvidia u karty 9650M GT, vyresite flashem biosu pres EZ Flash, ke stazeni na strankach asus. http://notepad.patheticcockroach.com/439/how-to-update-the-bios-on-an-asus-m50vn-laptop/
http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?root=198&SLanguage=en-us
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P1 ... C0C36.html
Tyvole.. sorry, ale k tomuhle moc děkuju.. tam bude nejspíše jeden problém vyřešen :-) Teď ještě ten tachpad .-)Díky ale moc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Úno 2011 23:26) ---
Tak jsem se koukal a ten bios mám...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ty NB jsou IMHO stejné ale dodávali se s různými CPU a HDD a dvěma typy grafik.
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=d ... ifications
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=hOAMXOzP2Y9r5OH6
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=d ... ifications
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=hOAMXOzP2Y9r5OH6
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
O jakých to mluvíš obrázcích - pokud to je odkaz, tak na kliknutí nereaguje. Jinak M50SV má čipset Intel s označením PM965 Express. M50VN má Mobile Intel PM45 Express Chipset + ICH9M. Podle toho musí být také instalovány ovladače.
Mohl jsi se vymáčknout hned a bylo jasno. Nemůžu znát všechny notebooky, nota bene upravované.
Mohl jsi se vymáčknout hned a bylo jasno. Nemůžu znát všechny notebooky, nota bene upravované.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podle Asusu mají oba Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M a obrázky má v předchozím příspěvku, zřejmě se ti nezobrazují.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1674
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
26 čer 2024 19:00
-
- 4
- 3276
-
od liborek
07 úno 2025 17:00
-
- 0
- 1916
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14569
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5128
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”