AOC 7A+ a obnovovací frekvence

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
XToni
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: březen 03
Bydliště: Velká nad Veličkou
Pohlaví: Nespecifikováno

AOC 7A+ a obnovovací frekvence

Příspěvekod XToni » 25 bře 2003 00:45

Jaký se Vám v dnešní době zdá nejlepší 17" monitor v poměru cena/výkon?
Jsem majitelem AOC 7A+ a mám nepatrný problém s obnovovací frekvencí. Jede mi pouze na Hor. 57,3KHz a Ver. 60,0Hz. Při změně frekvence ve win mi monitor pouze problikne a jeho frekvence se vůbec nezmění - je jedno jestli nastavím 60Hz nebo 100Hz!! Domníval jsem se, že je to ovladači, a tak jsem stáhnul nejnovější verze, jak od monitoru, tak od grafické karty (RADEON 8500), ale bez výsledku. Nic podobného se mi zatím z žádným monitorem nestalo. Myslíte si, že jde přímo o vadu v monitoru?



Reklama
Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6557
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

Win??

Příspěvekod Ltb » 26 bře 2003 01:46

Ahoj, to je dost divné:/ Nevíím, s ničím podobným jsem se osobně nesetkal, ale nemyslím si že by to byla chyba monitoru. Protože spíše to bývá tak, že buď jde nebo nejde...ale aby šel jen na 60Hz....a víc ne? To se mi nezdá:/ Máš možnost to vyzkoušet na jiném PC?? Jestli máš, udělej to, vůbec bych se nedivil, kdyby to bylo vpohodě. Klidně může být problém ve Windows (v ovladačích...přestože jsi je přeinstaloval).
Co máš za Windows? Měníš frekvenci pomocí "pravého tlačítka na ploše" - poté
vlastnosti - nastavení - upřesnit - adaptér ? monitor to nebude, myslím..

Uživatelský avatar
XToni
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: březen 03
Bydliště: Velká nad Veličkou
Pohlaví: Nespecifikováno

Win

Příspěvekod XToni » 27 bře 2003 20:44

Ano presne tak to delam. Je tam stupnice od 60Hz az po 100Hz. Muzu dat cokoliv, ale z monitorem to absolutne nic neudela. Jen se win zepta, jestli doopravdy chci tuto frekvenci atd. Pak je chvili cerna obrazovka a pak se to pta jestli to chci ponechat....ze strany win se mi zda vse v poradku.

Jedina zmena na monitoru jsou rusive vertikalni cary, ktere probliknou po zmene frekvence. Podoba se to funkci odmagnetovani - v mensi mire. Mozna je to normalni pri zmene frekvence u tohoto typu monitoru - to nevim. Trva to jen asi 2 sec.

Mam WIN98SE/CZ. Moznost otestovat monitor na jinem pocitaci jsem zatim nemel. Mozna je to doopravdy ovladacema - hledal jsem je pomerne dlouho (kdyby jste nahodou znal nejaky link na nove ovladace primo pro vyse zminovany monitor, nepohrdnul bych). Nakonec jsem nejake nasel, ale ne na domovskych strankach spolecnosti AOC. Tam jsem nemel stesti - asi neumim hledat. Bylo jich tam pomerne hodne, ale zadny pro tento monitor. Zajimave!?

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6557
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

AOC 7A

Příspěvekod Ltb » 30 bře 2003 01:23

Je tomu opravdu tak:/ AOC má na svých stránkách téměř nulovou podporu..ani se mi tomu nechce věřit..v dnešní době :?
Ovladač se mi nalézt nepodařilo, ale asi bych opravdu doporučoval monitor vyzkoušet někde jinde...nejlépe na Win XP. To že se objevují pruhy při přepínání frekvencí, to by nemělo vadit. Myslím, že je to normální..ještě se zkusím mrknout po tom ovladači..

Uživatelský avatar
XToni
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: březen 03
Bydliště: Velká nad Veličkou
Pohlaví: Nespecifikováno

AOC 7A

Příspěvekod XToni » 06 kvě 2003 17:25

Tak jsem konecne vyresil problem s mym monitorem-nainstaloval jsem win XP:)).Pri instalaci si automaticky priradily nejaky monitor a vsechno jde jak ma. Je to velmi zajimave, protoze ve win98SE jsem zkousel opravdu vse a nepovedlo se mi frekvenci zmenit. I tak - diky moc za pomoc.

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6557
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

*-*

Příspěvekod Ltb » 07 kvě 2003 03:10

Tak hlavně že už to chodí!! Ikdyž je škoda, že k tomu aby člověk mohl vyřešit nějaký problém musí přeinstalovat celý op. systém:/ Chm, ale i to je způsob, zvláště pak když nikde nejsou žádné ovladače...díky za info:)
(může být inspirující pro ostatní zoufalce...přeci jen XP už za něco stojí)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém obnovovaci frekvence monitoru
    od abcpro » 14 kvě 2020 15:47 » v Problémy s hardwarem
    2
    169
    od abcpro
    14 kvě 2020 16:23
  • Nizká frekvence ram
    od NiZe269 » 24 čer 2020 21:39 » v Problémy s hardwarem
    25
    467
    od xbs
    25 čer 2020 04:17
  • Bios a frekvence RAM
    od Krieger » 06 úno 2020 14:32 » v Vše ostatní (sw)
    4
    558
    od Zivan
    07 úno 2020 09:15
  • Změna frekvence RAM
    od buldok » 07 bře 2020 17:38 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    980
    od buldok
    08 bře 2020 01:36
  • Nízká frekvence procesoru i v zátěži
    od chosenek » 10 úno 2020 14:34 » v Problémy s hardwarem
    0
    359
    od chosenek
    10 úno 2020 14:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů