Rozmazaný obraz
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Rozmazaný obraz
Mám monitor 16:10 o rozlišení 1680x1050 a je to Samsung SyncMaster 2223NW. Grafiku mám AMD Radeon 6700 HD. Monitor mám napojen přes klasické VGA. Už asi rok se ale trápím s neostrým, rozmazaným obrazem jak v textu, tak v ikonách, dá se říct ve všem. Je to opravdu docela nepříjemné. Začalo to dělat z ničeho nic. U první grafické karty Gigabyte 7600 GS toho nikdy nedělalo. Poté, co shořela, nahradil jsem ji Gigabyte 220 GT (tady již problém začal). U třetí grafické karty to dělá taktéž. Je to AMD Radeon 6700 HD. Zkoušel jsem dokonce i vyměnit kabel. Použil jsem originální od monitoru a značku Belkin. U obou byl výsledek stejný. Opravdu bych ocenil radu, co už s tím mám dělat.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rozmazaný obraz
Mno, pokud se to začalo dít od výměny původní grafiky tak je tu možnost, že si s sebou vzala víc než jen sebe. Jinak, mohlo by to být kontaktem ale jestli už jsi měnil kabel tak to padá. Asi jediné co ti zbyde je vyzkoušet monitor na úplně jiném PC. Co se toho rozmazání týče, je to po celém obraze? Zkus udělat screen jestli to zachytí...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tady je screen : http://uloz.to/13184694/rozmaz-png. No ano, dá se říct, že je to všude rozmázlé. A fakt mi to docela ničí oči. Jenže screen asi nepomůže.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Na screenu nic nevidím takže závada bude sřejmě na monitoru. Zkus ho na jiném PC pokud máš možnost. Nezkoušel jsi třeba měnit nějaká nastavení?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud má karta jiný výstup než VGA,tedy digitální a máš i příslušný kabel, připoj monitor k PC uvedeným kabelem. Tedy jestliže i monitor má digitální vstup. Pokud bude obraz OK je závada v převodníku digitálního signálu na analogový. Pokud bude stejný problém, je chyba v monitoru.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Nene nastavení jsou taková, jaké pro ten monitor mají být. Už je to zkoušeno na Windows XP i 7 pokaždé i s resetem monitoru. Když mi odešel PC, tak sem napojil notebook na monitor a bylo to to samé.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak je chyba na 99% na straně monitoru... Zkus ještě udělat co radí Pic. Možná budeš mít štěstí...
Jaký má smysl to mít v dnešní době zapojeno přes VGA ?.... zkus DVI nebo jiný digitální vstup... (třeba hdmi jestli ti to karta dovolí)...... kdyby ne tak bych to zkusil přes integrovanou grafiku ... jestli ji tam máš... jestli by i to dělalo problém tak je to nejspíš v tom monitoru
MB: ASRock Z370 Taichi , GK : MSI Nvidia GTX1080Ti RAM:TridentZ G Skill 2x8GB 3600 MHz
CPU:Intel Core i7 8700K 4,7GHz + Corsair Hydro Series H115i PS:SEASONIC Focus GX 850W Gold
Case: Fractal Design Define S2 Blackout HDD:WD RED 3 Tb, Seagate 1 Tb + WD Blue 1TB M.2, Corsair MP510 M.2 480Gb,SAMSUNG EVO 500G
CPU:Intel Core i7 8700K 4,7GHz + Corsair Hydro Series H115i PS:SEASONIC Focus GX 850W Gold
Case: Fractal Design Define S2 Blackout HDD:WD RED 3 Tb, Seagate 1 Tb + WD Blue 1TB M.2, Corsair MP510 M.2 480Gb,SAMSUNG EVO 500G
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten monitor nemá DVI vstup,takže tudy cesta nevede.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2615
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 13:18