Zdravím, potřeboval bych poradit s IDE HDD.
Začal mi blbnout (zamrzal) notebook Acer Aspire 3690, Windows XP home edition, tak jsem dál kontrolu disku hdd. Po restartováni kontrola disku nezačne, jen problikne a notebook se restartuje a tak stále dokola. Zkoušel jsem spustit přes poslední známou funkční konfiguraci ale to také nejde. Nefunguje ani nouzový režim nic!
Tak jsem disk z notebooků vyndal, zakoupil jsem si [url=http://www.alza.cz/redukce-pro-připojení-2-d56763.htm]tuto redukci[/url], odpojil jsem na svém stolním PC CD/DVD ROM a zapojil na IDE kabel přes tuto redukci pevný disk z notebooků. Zde již kontrola disku začne a proběhne, ale zasekne se na 100 %. Zpracováno bajtů USN 9012744. Ověření deníku USN bylo dokončeno.
Čekal jsem hodinu, ale nic se nestalo, pořád to zůstalo takhle zamrzlý. Opět jsem zkoušel poslední známou konfiguraci, ale opět se zaseklo na tomto bodě. Tak jsem zkusil nouzový režim, ale ani tak Windows nenaběhly, zaseklo se to na souboru crcdisk.sys
Můžete mi prosím někdo poradit co s tím? Chtěl jsem zkontrolovat disk z notebooků na stolním PC nějakým programem (test disk, hdtune, hard dříve inspector) ale ztroskotal jsem na tom zaseknutí...
Harddisk nejde zkontrolovat, Windows se restartují * Vyřešeno
Harddisk nejde zkontrolovat, Windows se restartují * Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 27 úno 2012 12:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „IDE HDD problem“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „něco – problém“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „IDE HDD problem“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „něco – problém“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: IDE HDD problem
Vítej na PC-HELP
Disku se zbav co nejdříve.
Nenchávej proběhnout kontrolu, ale normálně nech PC naběhnout s tím připojeným diskem. Pak si stáhni program Crystal Disk Info a dej sem screen s výsledky.
Nenchávej proběhnout kontrolu, ale normálně nech PC naběhnout s tím připojeným diskem. Pak si stáhni program Crystal Disk Info a dej sem screen s výsledky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus si stáhnout program na kontrolu disku ze stránek výrobce disku. Pokud i tak disk zatuhne, můžeš ještě zkusit disk znovu naformátovat. Tím ovšem přijdeš o všechna data a pak znovu vše nainstalovat. Také můžeš zkusit si stáhnout HirenBoot, vypálit na CD a vložit do mechaniky (v Biosu nastavit Boot z mechaniky a spustit. Na disku jsou programy na kontrolu disku, odstraňování i vytváření oddílů, formátování atd. Též tam je MiniWindows. Můžeš zkusit stáhnou si nezbytná data (nutno ukládat na jiný disk).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Harddisk nejde zkontrolovat, Windows se restartují *
Kontrola zastavit nejde, proběhne vždy! Při odpočítávání mačkám libovolné klávesy, ale na to pc nereaguje. Takže se do windows prostě nedostanu. Tím pádem nemohu vyzkoušet tyto programy. Ten program na kontrolu disku ze stránek výrobce už mám nainstalovaný a chtěl jsem to tim projet, ale jak píšu, windows prostě s připojenym diskem z notebooku nenaběhnou. Právě mi jde o ty data, jinak bych udělal formát. Zkusim teda stáhnout ten HirenBOOT
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
A nechce z něj náhodou bootovat? Máš v pořadí bootování nastaven ten klasický disk jako first boot device?
Pokud ani tak to neprojde, tak musíš nabootovat nějaké servisní CD - viz reakce od Pic.
//každopádně platí, co jsem psal. Disku se zbav, já už bych nevěřil ani kapacitu...
Pokud ani tak to neprojde, tak musíš nabootovat nějaké servisní CD - viz reakce od Pic.
//každopádně platí, co jsem psal. Disku se zbav, já už bych nevěřil ani kapacitu...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
jj klasický mám nastaven jako first boot device. nejprve začnou nabíhat windows, pak začne kontrola toho disku z notebooku a pak se to na konci kontroly zasekne a dál to nejde..
d1amond píše:Vítej na PC-HELP
Tak jsem stáhnul HirensBootCD a v něm spustil program HDAT2 a nechal jsem projet disk... poté jsem zkusil restartovat notebook a nechal nabootovat z toho disku, opět to chtělo provést kontrolu disku, ale tentokrát to šlo vypnout. Podařilo se mi tedy dostat do windows (neustále hlasí chyby a je nastabilní) každopádně jsem mohl stáhnout Crystal Disk Info a tady je ten screen http://2i.cz/a89ce3c91a vypadá to, že mohu disk rovnou vyhodit (je pravda, že už toho má hooodně za sebou. Nicméně tento notebook již využívám jen v obýváku hlavně na internet. Myslíte, že bych mohl disk formátovat, přeinstalovat windows a dále ho používat (alespoň na ten internet) nebo už je odepsaný?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8108
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30