Zdravím,
Potřebuji poradiť, nedávnou jsem jsi složil vlastní PC sestavu. Mám grafiku která má pouze DVI konektory ale stary monitor s VGA. Tak jsem jsi koupil redukci. Ze začátku vše probíhatlo OK. Načtení OS do 15s. Jenomže nyní mi pří spuštění nějak nechce naběhnout nonitor. Dole na monitoru je tlačítko podsvícené diodou (je to na zap/vyp) a to problikává, přitom vydává zvuky jakoby uvnitř praskali takové ty plastové ochrané folie s bochánky napuštěnými vzduchem. Na konec se ovšem spustí ale když ho vyp/zap několikrát, asi po minutě se spustí ale zdá se mi že to trvá čím dál tím déle.
Setkal se s tím už někdo? Dokáže mi někdo z vás poradit?
Monitor se nechce spustit
-
- Pohlaví:
Re: Monitor se nechce spustit
Vítej na PC-Help!
Nevím jak je to s tou redukcí, ale monitor by takové zvuky neměl vydávat, je to nejspíš CRT?
Nevím jak je to s tou redukcí, ale monitor by takové zvuky neměl vydávat, je to nejspíš CRT?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je to monitor CRT, tak nejspíše jsou problémy s vysokým napětím pro obrazovku a praskání signalizuje výboje. Hrozí, že monitor odchází na věčnost.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
CRT to není, jestliže jsem správně pochopil že to jsou jenom ty velké krychlovité vakuové monitory. Mám plochý monitor LCD. takže když snížím frekvenci tak to bude v pořádku? A hlavně se nechce zapnout i když je PC vypnutý.
Nech opravit monitor. Patrně Ti někde uvnitř jiskří a když to tak necháš, půjde do věčných lovišť!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Může to bejt relé, nebo něco takovýho, já měl v CRT monitoru to samý, že při blikání diody zároveň něco v monitoru cvakalo.
Just Fucking Google It!
V LCD obvykle žádné relé není, vidím to spíš na studeňák ve zdroji, který jiskří a vydává ty zvuky.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak třeba něco jinýho, co cvaká. Někdy otpická signalizace nestačí, tak tam přidaj i zvukovou.
Just Fucking Google It!
Tak už vím že to co tam praská jsou výboje v postraních reproduktorech které ovšem záhadně nikdy nefungovali. monitoru prostě dělá problém nastartovat ale když už je zaplí a vypnu ho třeba na minutu a potom zase zapnu tak je to bez problému. Jakoby se uvnitř něco muselo zahřát. Je pravda že po několika hodinách že celkem horký ze zadu.
Dělá to na mě dojem zdroje na odchodu.
Ty reproduktory, které nikdy nefungovaly, zkusil někdo někdy připojit? Potřebují samostatný kabel!
Ty reproduktory, které nikdy nefungovaly, zkusil někdo někdy připojit? Potřebují samostatný kabel!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11202
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3308
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2794
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
-
- 7
- 4969
-
od makojed