Klávesnice mě neposlouchá Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Darkover
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Klávesnice mě neposlouchá

Příspěvekod Darkover » 09 lis 2012 18:52

Rozbila se mi klávesnice, tak jsem nucen používat chvíli vyřazenou A4Tech G800. Klávesnice byla bezvadná, hrál jsem na ní 3 roky bez jediného problémy a moje prsty si konečně odpočinuly. Jenže jsem jí pak dal i s počítačem bratrovi (mám notebook) a od té doby při zmáčknutí Q se otevře poštovní klient, R je při prohlížení internetu jako Krok zpět, Enter je minimalizace/maximalizace okna, prostě každá klávesna má nějakou debilní funkci, která znemožňuje napsat text. Toto píšu v notepadu a musim pořád zavírat vyskakující okna a startující programy. Může mi někdo vysvětlit čim to je? :D jak si to ta klávesnice může rozhodnout sama? :D Jsem už vytočenej z toho. tenhle text jsem psal dvakrát, protože vykřičník mi ukončil program :D Děkuji za rychlé odpovědi(vykřičník)
Je to PS/2 portová, dělá to na XP i na Win7.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Klávesnice mě neposlouchá

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 18:57

Doporučuji vyzkoušet jinou klávesnici, nebo tuto na jiném PC. Jestliže se tento problém objeví s jinou klávesnicí, nebo s touto na jiné PC je klávesnice vadná, V opačném případě doporučuji vložit log z programu HijackThis do stejnojmenné sekce a požádat o pomoc.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Darkover
nováček
Stav:

Příspěvekod Darkover » 09 lis 2012 19:02

právě dvě PC, stejné chování, ale však jak může klávesnice znát programy PC? vždyť je blbá ne? nemá v sobě hardware a software, kterej pozná poštovního klienta nebo WinRar, nebo ne?

jediná věc podle online analýzy hijackthis je AskToolbar, ale ten můžeš odstranit tisíckrát a vrátí se

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 21:35

Takže jsi tuto klávesnici připojil k jinému PC a stejný problém? V tom případě je klávesnice vadná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 09 lis 2012 22:30

Dělá to dojem, že je trvale "stisknutá" některá z kláves Alt nebo Ctrl a klávesnice generuje klávesové zkratky.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Darkover
nováček
Stav:

Příspěvekod Darkover » 10 lis 2012 15:44

Když si otevřu firefox a zmáčknu alt, tak se mi objeví panel s nabídkami, takže to asi ne, stejně tak jsem vyzkoušel ostatní funkční tlačítka. Mám X7 G800 a její novější verze X7 G800V je programovatelná, ale tahle by být neměla.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 lis 2012 19:59

Není v ní voda?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

TheEffectex
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod TheEffectex » 10 lis 2012 20:53

Je vodotěsná takže tuto možnost bych asi vyřadil. Jinak zkus odinstalovat ten software ke klávesnici, myslím že ho má i verze G800 (já mám G800V).
Ten software se jmenuje X7 Oscar Keyboard Editor, ale myslím že to asi problém nevyřeší.. no za pokus to asi stojí.
MB MSI B85-G43
GPU MSI GTX 960 2GB
CPU Intel Core i5 4460
RAM 8 GB Kingston HyperX Fury 1600 MHz
PSU Seasonic M12II-520W
SSD Samsung 850 EVO 120GB(System) HDD Seagate Barracuda 7200.14 1TB
LCD BenQ XL2411Z
MOUSE Razer Deathadder PAD Razer Goliathus
AUDIO Kingston HyperX® Cloud
KB: Corsair Strafe
OS Win 7 Ultimate 64bit

Darkover
nováček
Stav:

Příspěvekod Darkover » 11 lis 2012 11:44

Nainstaloval/odinstaloval nepomohlo. Navíc ten Oskar detekuje jen USB klávesnice zřejmě.

Já jí rozeberu, stejně má po záruce, ale nevim co jako uvidim na tištěnym spoji, jinak se objevil nový problém, Y a Z jsou prohozené ačkoliv mám české rozložení klávesnice a změna na EN (přesv Shift+alt) nic nezmění.

Hlavně mě zaráží to zapínání programů, jako wtf, kde to najdu, že klávesa Q mi zapne poštovního klienta? To je na straně PC? A proč to má stejnou funkci jak na XP tak na Win7. Škoda že teď nemám nikde lunixe, abych to ověřil.

V kartě Usnadnění jsem nic pro nastavení klávesových zkratek nenašel.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 11 lis 2012 12:38

Stáhni si LiveCD nějakýho linuxu a hoď ho na flashku, třeba puppy, ten je pod 150 MB.

To že je klávesnice vodotěsná není pravda, je voděodolná, v tom je rozdíl.
Just Fucking Google It!

Darkover
nováček
Stav:

Příspěvekod Darkover » 23 lis 2012 12:45

Klávesnice je vodotěsná (měla by jít propláchnout pod sprchou, a vydržet klidně půl hodinky ve vlažný vodě, já jí jen profouknul vzduchovou pistolí).

V ubuntu 9.10 a ve Fedoře 9 dělá to samý jako na XP a na Win7, tzn.: klávesa Q otevře email klienta (v závislosti na PC pozná kterýho [Thunderbird, Outlook a toho linuxáckýho]), klávesa Y je jako krok zpět, klávesa + je najít (spustí vyhledávač v textu nebo vyhledávání v PC), atd.

na jinym PC to nedělala (starej stroj ještě s procesorem INTEL 80486), ale na sestavách Pentium IV s XP a Dual Corem s Win7 nebo i3 s Win7 to dělá.

Význam zkratek se mění podle aktivního programu, tj. v prohlížeči to má jiný funkce než na ploše nebo ve hře, to ale nemění fakt, že je nepoužitelná k psaní, když ve větě nesmí být Y.

Edit: na všech kompech kde jsem ji zkoušel jsem prohrabal nastavení klávesnice, možnosti usnadnění, všechno povypínal. Ovladače jsou klasika Microsoft pro P/2.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 23 lis 2012 21:48

Pokud ti jiný klávesnice jdou bez problémů, tak je to jasný. Klávesnice se zbláznila. Prodej jí na eBayi jako použitou :-D
Just Fucking Google It!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RGB klávesnice
    od Xox.87 » 07 pro 2024 15:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2027
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    09 pro 2024 14:17
  • Výběr klávesnice
    od HelFix » 03 pro 2024 10:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2320
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 10:23
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1767
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • tichá klávesnice
    od Johny1988 » 11 čer 2025 22:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2940
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    12 čer 2025 08:55
  • Politá klávesnice u MacBook Air m4
    od HelFix » dnes, 19:21 » v Problémy s hardwarem