PC nejde zapnout ve chvíli, kdy připojím HDD
PC nejde zapnout ve chvíli, kdy připojím HDD
Ahoj všichni problém je takový, jakmile zapnu pc vše funguje větrák na procesoru běží větrák na zdroji běží na grafice taky. Problém je že pokud mám zapnutý harddisk na zdoji tak pokud zapnu pc nic se nerozběhne pouze jen náznak jako že se to chce rozběhnout ale nejde. Pokud odpojím harddisk a zapnu pc tak větráček na procesoru se rozběhne a i větráček na zdroji i grafika frčí. Pokud zkusím zapojit kabel od zdroje na harddisk tak se hned vypne pc. Skusil jsem odšroubovat zakladní desku na harddisku jestli to není způsobeno tím ale bohužel zase to samé bez harddisku tak že je jasné že harddiskem to není přemýšlím nad tím že by to mohl způsobit konektor od toho hardidsku. Prosím poradte díky
Naposledy upravil(a) Ltb dne 12 lis 2012 12:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
-
- Pohlaví:
Re: pc nejde zapnout
Nejspíš vadná elektronika disku a to doma neopravíš - potřebuješ nový disk!
Zřejmě po připojení HDD vypíná zdroj. Zkus jiný HDD, třeba jen napájení, pokud nepomůže, pak zkus jiný zdroj. Jedna z těch součástí bude vadná.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Co znamená toto?
Je jasné, že to disk shazuje. Tedy jiný disk. Ale to už se opakuji.
Skusil jsem odšroubovat zakladní desku na harddisku jestli to není způsobeno tím ale bohužel zase
Je jasné, že to disk shazuje. Tedy jiný disk. Ale to už se opakuji.
Podle me je nekde zkrat - to se da zmerit slusmetrem
No tak že ted jsem ještě zkoušel připojit monitor jestli jde aspon do biosu ale ani tuk jen to běží ale nic ani neblikne. A pokud se rozsvítí na monitoru zelená kontrolka pro zapnutí hned to po 2 sekundach zhasne a nic se nestane. No harddisk jsem zkoušel na mém starém pc a tam v pohodě fungoval co se součástek tak zdroj jsem daval z mého starého protože tenhle je silnější grafika byla testovaná a v pořádku hardidsk tedy na starém taky fakal ale prostě pokud to zapojím tady na tomto tak to nejde. Ještě jsem nezkoušel základní desku.
-
- Pohlaví:
Pak by byla i ta deska možná, jsou tam nějaké vyteklé anebo nafouklé kondenzátory?
Ještě pokud zapnu pc má základní deska kontrolku pro zjištění jestli funguje harddisk když se rozběhne tak by měla svítit kontrolka která svítila zeleně.
-
- Pohlaví:
To je asi různé, já mám červenou a svítí jen když HDD pracuje, jinak nemá důvod.
Tak se koukám a jako vypadá to že základní deska je v pořádku nikde nevidím žádné vyteklé ani nafoukle kondenzátory. Ale můžu se mýlit ještě na procesoru není pasta nevím jestli by tohle mohla být taky chyba.
Ale ne za pár sekund a pak - jakou by to mělo souvislost s připojením HDD? Pořád se přimlouvám za vyzkoušení jiného, 100% zdravého a dostatečně výkonného zdroje 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1788
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 17:34
-
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4142
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”